walk on wings, tread in air: Day of ..... (tuttttttttttt) <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Day of ..... (tuttttttttttt)
2009-06-04

Pagi ku bermula dengan benjol di dahi.
Ni semua balasan Tuhan sebab kul 8.30am still selamba ada kat rumah lagi.

Ni lakonan semula.
Di snap oleh Redza.


 Aku nak fax doc, so malas nak turun dari kerusi aku tunduk je nak tekan suis.
Pagi-pagi dah malas.
Baju tetappp pink...:)


Suis tu jauh lagi, tapi sebab bontot berat, seboleh-boleh aku nak capai gak suis.
(imej adelah blur bagi menampakkan efek seksi)
Hak puiiiiii.


Nampak tak dahi aku ada kat bucu meja tu?


Elok je tangan aku sentuh suis, kerusi tu pun terbalik, and dahi aku cantik je terhentak kat bucu side table sebelum aku membuat pendaratan sempurna di atas lantai. Sakit gila okkkkk. Tapi aku tak tuam pun.
So skang ni aku rasa badan aku dedar-dedar.
Ada harapan esok tersadai kat rumah.

Lepas tersungkur tu ada appointment kat KL, so keluar berbondong-bondong ngan beg and laptop segala.

Sampai je kat KL aku perasan jurnal aku tertinggal kat beg lagi satu.
Okla fine takpe. Aku leh tulis kat notepad.

Dah habis menceceh kat KL, aku kena pi ofis lama kat Kelana Jaya nak submit cheque.
Dah sampai depan pintu bangunan kat Kelana Jaya tu baru aku teringat cheque tu ada dalam jurnal aku yang tertinggal tu.

Pantekkkkkkkkk.

Urut dada jap..
Astaghfirullahaazimmmmm.

Terpaksa aku balik rumah aku yang takde la jauhhhh, kat Subang Jaya ajeeee (kira sendiri la berapa jauh aku nak menapak campur tol campur jam) semata-mata nak ambik cheque sehelai.

Dah ambik cheque, patah balik to Kelana Jaya.

Naik lif sampai tingkat 3A, lif sangkut tak gerak-gerak.
Memang sial.

Konon letak TINGKAT 3A sebab nombor 4 takde ong.
Ha ni dah sangkut ni apa yang ong???
Ko panggil si Ong Ka Ting aku nak suruh dia betulkan lift ni skaranggg jugak aku nak ajarrrrrrr dia (tetiba je masuk dialog Nyonya Mansor)

Lama gak kat dalam tu, ada la 20 minit.
Series cam cilaka je aku rasa tadi.
Nak marah pun tak tau nak marah kat sape.
Seb baik bukan aku sorang lam lift tu. Ada sorang mamat india delivery guy. Mamat ni muka cuak gila ‘Apa ini??? Ayo, apesal ini??? Ayoo’

Habis semua nombor dia tekan.

Eiii tambi ni, nak je aku sepak telo kau.
Yang ko nak tekan semua nombor tu apesal kang menjunam bendalah ni jatuh ke bawah pulakkk.
Memang la kalau dah nama JATUH tu konfem la ke bawah, bukan ke atas.
Tapi kalau jatuh ke bawah terus mati takpe.
Kalau cacat????

Si tambi ni tak abis-abis ayo ayo dari tadi. Aku tepuk dahi ko kang.
Harap kemaluan je besar tapi gelupur. Cuba la malu sket ngan aku yang steady ni (tapi belakang baju basah peluh gabra)
Kebetulan dalam beg aku ada hammer sebab aku nak ketuk dry ice balik ofis kang.
Tetiba lift gerak.
Tak jadik aku nak tunjuk skill mengetuk.
Weh aku dulu subjek Kemahiran Hidup tang buat pasu orkid tu aku dapat A okkkkkkkk.

Tapi macam ada hantu je kan tingkat 3A ni?

Elok je aku pikir pasal hantu, si tambi ni sound ‘Iskk, ada hantu ka ini floor?’

'Saya selalu ada sini datang hantar barang, itu ofis punya budak cakap ini floor ada hantu tau. You jangan satu orang masuk lift ha, nanti hantu kacau you pulak. You berani ka?'.
Pastu gelak-gelak.

Nak takutkan aku kononnnn.
Yang tadi ko terkepit sampai melecet telo masa lift benti tu apehal?
Nak eksyen pulak ngan aku cerita pasal hantu.
Ko nampak ni aku bawak hammer?
Aku paku tengkuk ko kang.

Aku jawab 'Takpe, saya sembayang nanti dia lari’

‘Oh, u pun ada sembayang ka?’

Pantek punya tambi.

Seb baik kat tingkat 5 dia keluar kalau tak konfem aku dah transform jadik Chandramoorthi.
Tapi apesal eh, selama aku ngan dia berdua lam lift tadi, kepala aku asik dok terbayang character si Mawas dalam citer Zita dan Mawas tu je.

Wakakakaakakkaka.

Keji sial aku ni.
Racist sungguh.
Tak sedar diri tu cerah sikitttttttt je dari dia.

Sampai tingkat 7 lift stop and nitemare aku menjadi realiti apabila lembaga ni berdiri depan pintu lift…RIZMAN!!!!

Erghhhhhhhhhhhh.

Dari mula sampai tadi aku dah berdoa jangan la terserempak ngan mamat ni sebab dia tak tau aku dah benti. Ingatkan dah tak jumpa dah.
Masa ni la ko sibuk nak masuk lift.
Terpaksa aku layan dia kejap.

Mimpi ngeri mungkin bakal bermula sebab dia mintak namecard aku yang sedia terpampang kat ice box beg.
Tapi lantak la, malas pikir.

Dah settle semua aku gerak pi ofis aku pulak kat Seri Kembangan.
Masa tu dah kul 3.30pm.

Kelam kabut bungkus barang-barang nak send to Pos Laju sebab Jumaat ni aku ada kat Tganu, ada presentation so barang kena send out in advance. Dah la aku tak pernah packing barang, tunggang langgang aku kat freezer carik barang. Masa nak seal the box tertoreh pulak jari dengan pisau.

Malas aku nak cakap ‘Adoi’, pandang je la darah meleleh.

Dah siap bungkus-bungkus semua, label pulak tak print lagi.

Terpaksa bukak laptop yang cam babi semput ni, nak tunggu dia on je ko boleh makan nasik dua pinggan dulu.
Tapi takpe....sabarrrrrrrrrrrr.
Walaupun kaki aku dah menghentak-hentak lantai tahan geram dan juga tahan kencing dari terkeluar, tak sempat nak gi toilet dah, kena siapkan keje dulu.

Lepas print label, tampal, ok done.
Collegue aku tolong hantarkan.
Kalau aku yang hantar time-time gabra macam ni, ada pulak keta aku masuk bawah bas Hup Seng kang.

Lepas tu aku tinggal sorang-sorang kat opis sebab masa tu dah abis ofis hour.
Buat keje lebih kurang sambil chatting (boleh agak la kan keje mana yang aku buat lebih).

Ok, jam sudah menunjukkan kul 6.45pm.
Mari kita off laptop dan balik.

Aku bawak 3 beg today – beg laptop, beg dokumen dan icebox.

Tengah aku nak keluar dari opis, En Wan call tanya aku kat mana.
Tu gabra la tu balik umah bini takde.
Tau takuttttttt.
Cuba kalau ko yang balik lewat, asal aku call je 'Di, abang tengah meeting ngan Jepun ni’

Kalau nak bagi nampak emergency sket 'Abang kat production ni tengah handle machine, kang putus tangan abang kena machine tak concentrate buat keje Di asik call-call’

Dah lapan tahun kawen baru la tangan ko nak putussssssssss.
Dulu masa lom dapat aku, tak dengar suara aku sehari je 'Rasa cam nak putus nafas Wan tak dengar sore Di’

Taikkk.


So tangan sebelah pegang HP, tangan lagi satu pegang icebox and bahu memikul beg laptop.
Dah kunci dah ofis semua, aku pun masuk keta.

Then, baru aku perasan dokumen beg aku tertinggal kat ofis.

Dalam dokumen beg ada purse.

Dalam purse ada swipe card.

So skang camne agak-agak aku nak masuk ofis dengan swipe kad dalam ofis?
Ofis pulak takde orang.
And masa tu dah pukul 7.15pm.

Siapakah yang nak datang ofis malam-malam semata-mata nak bukakkan pintu untuk aku?
Kot yang tersadai kat luar ni Jessica Alba logik gak la orang berpusu-pusu nak bukakkan pintu.
Tapi yang tersadai ni dah macam rupa Dr Alban dah sekali pandang.

Seb baik collegue aku still ada around that area.
Terpaksa aku belanja dia esok.
posted by aveo757 @ 12:00 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER