walk on wings, tread in air: Sickchild : sorry beb, lupa..:) <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Sickchild : sorry beb, lupa..:)
2009-04-19
Dah nak masuk 32 ni, aku dah takleh nak pikir apa benda aku nak mintak untuk birthday present. So tag ni sangat tak relevant untuk aku, tapi disebabkan tukang tag ni sangat la comel dan bagi membolehkan aku dapat tempias-tempias awet muda, aku buat jugak la.

1. Barbie Doll
Masa kecik-kecik dulu aku nak sangat menatang bodoh ni. Tapi jangan harapla mak aji nak belikan. Ko kuar masuk kuar masuk Toys R Us tu sehari sembilan kali sampai nak kena halau ngan pak guard balik balik budak ni, balik balik budak ni, punnnnnnnnnnnnnn mak aji tak beli-belikan jugak. Kalau masuk mana-mana toys area, aku akan tuju tempat Barbie ni dulu dengan harapan mak aji ni kesian la kat aku.

Hmphhh, harammmmmmmmmmmmmm.

Dulu kalau Pak Aji sound 'Jommm siap, gi KL’ (dulu KL ni gah bunyiknya), berterabur kitorang adik-beradik bersiap. Tapi takde la siap mana pun, balik-balik pakai suar track kaler kelabu line kuning kat tepi ngan T Shirt Seong Chong Minimarket. T Shirt ni agak gempak jugak la sebab kat depan ada gamba binatang-binatang macam kat kotak Appeton tu. Tang jauh nampak la macam baju beli kat Disneyworld.

So, just imagine la betapa selebetnya aku dulu. Kalau masuk Toys R Us, akak sale tu ikut je bontot aku, macam la aku ni miskin benau takut sangat aku mencurik Barbie tu.

Babi la ko kak.



2. Bantal Garfield
Nak kata minat sangat ngan Garfield memang konfem tak. Katun dia pun aku tak penah tengok sampai habis. Mengantuk aku tengok kucing bodoh ni.

Tapi dulu kan trend beli bantal Garfield. Kalau tengok kat magazine, bilik-bilik anak orang kaya-kaya ni konfem ada banyak bantal atas katil dia, termasuk la bantal ni. Bilik aku jangan harap la.

Masa matrik aku sebilik ngan dak Rozie, dia ni gila sangat ngan barang Garfield. So aku pun berjangkit. Nak beli sendiri memang kem salam, kalau mak aji tau duit dia bagi tetiap bulan aku buat beli bantal Garfield, mau dia serkup kepala aku ngan bantal bodoh ni.

Tapiiiiiiiiiiiiiiiiii, disebabkan boifren saya yang gila itu mempunyai satu plan yang tak diketahui modus operandinya, beliau telah dengan penuh victorynya mengaburi mata saya dengan bantal Garfield. Ohhhhh, cakap je ko nak apa. Cakapppppp.
Nak bantal Garfield?
Empat cukup???

Tapi tu la macam aku cakap, kalau dia kaya lebih dari biasa tu, konfem duit tu sebenarnya duit aku. Sebab a few days before aku dapat Garfield tu, purse aku hilang.



3. Voucher ke slimming centre
Ni sangat-sangatla aku dambakan ketika ini.
Kalau la En Wan kata, tahun ni budget untuk birthday present adelah 5 ribu (memang berangan tak hengat okkk nak dapat hadiah besar camni), memang slimming centre la aku serang dulu. Kalau gi Taipan tu segala tok nenek slimming centre, Marie France, Buzzy Body, Slimming Sactuary bla bla bla bagai menyeru-menyeru je nama aku. Rasa nak sangatttttttttttttttt masuk.

Tapi bila gi Giant, budak sales tahan aku 'Kak, akak pegi la slimming centre kami, kami ada promotion menghilangkan lemak'
Rasa cam nak tampar laju-laju je muka dak pompuan ni.,
Punya bersepah orang kat sini, aku jugakkkkkkk yang ko tahan.
Aku tomoi ko sekali, berterabur lemak-lemak ko kang.

Ni perut aku ni dah macam boyan mengandung 4 bulan, tau tak.
Kalau berdiri tu boleh jugak la nak sedut-sedut perut.
Tapi kalau duduk memang nampak la berlipat tiganya. Kalau meja makan tu ada alas, nak je aku tarik alas tu tutup perut aku sket.

Teringin benar aku nak badan slim gila babi cam dulu (huak huak huak ...muntahhhhh). Dulu asal kuar bilik air je telanjang bogel selamba tapir tak pakai towel. Saje je nak bagi laki aku stim. Masa tu perut aku kempis wa cakap lu, kalau baring pun tinggi lagi pepek aku dari perut.

Skang jangan harap la nak tengok aku bogel kuar bilik air.
Aku sendiri nak pitam tengok badan sendiri dengan parut beranakkan Redza, ngan strechmarknya, ngan kedut-kedut lemak, kedut-kedut tua.

Apa?
Nak berseks di waktu siang?
Jnagannnnnnn....hilang selera kang terpandang perut aku yang marvelles ni.
Tunggu malam sket boleh?



4. Breakfast ngan Dr Muz.
Apesal breakfast?

Sebab pagi je pun aku leh kuar ngan jantan lain.
Lunch aku skip.
Malam aku makan kat rumah.
So pagi je la kot nak makan ngan aku pun.

Ohhhhh, kalau la mamat ni agree nak breakfast sama-sama, alangkah indahnya pagiku. Sepinggan nasik lemak sambal kerang ngan telur goreng bersama-sama se-chawen teh tarik di mamak.

Saje je nak dok kat mamak kasik orang lalu-lalang jaki kat aku.

'Eh, awek Dr Muz la'
'Dr Muz ngan awek dia la ni’
'Awek dia ke tu?’

Dan mereka pun menelifon press.
Lalu datang la Abang Naz, Abang Zubir, Kak Pora, Kak Nam, team Melodi dengan kamera flash tak henti-henti ke arah kami.

'Dr, boleh kami tau siapa wanita bersama Dr ni?'
'Dr, inikah wanita yang bakal menjadi isteri Dr?'
'Dr, adakah hubungan Dr dengan wanita ini istimewa?'


Dan kami pun terpaksa meredah lautan manusia untuk ke kereta lantas aku menjawab 'No komen ye, excuse me...no kamera plis, excuse me, no komen ye...’

Eh, aku pulak yang lebih-lebih no komen.



5. Kawen ngan anak raja.
Ni memang penyakit aku dari sejak tengok filem Puteri.
Aku memang suka berangan benda-benda yang tak mungkin dapat.
So that aku tak letak harapan yang tinggi.
Kalau dapat, dapat la.
Kalau tak, aku tak gila deeee.

Tapi tak relevan dah kalau aku nak realisasikan impian ni pun.
Anak raja pun tak hengennn ngan aku.
Mungkin anak raja gila.

Tapi anak raja tu kena hensem. Paling tak pun muka ko kena cam Ahmad Mahmud ke, Nordin Ahmad ke, Mustapha Maarof ke.
Mesti tinggi. Aku tak minat anak raja pendek okkk. (laki aku pendek takpe, dia tak termasuk dalam ini cerita. Ni cerita anak raja saje)

Broad shoulder.

Bijak.

Kaya.
Konfem la ko kena kaya. Kalau ko anak raja tapi lagi sengkek dari aku harap kat nama ko yang ada 'Raja' tu, baik aku kawen ngan hulubalang ko je.

Eh, Que Haidar tu anak raja ke?




**Sesiapa yang nak masuk blog Zara Dania tu, ko klik je la kat link yang aku letak kat entry aku before this, sila scroll down. **

Dengan syarattttttt!!!
Jangan maki-maki dia dah.
Aku rasa dia dah sedar kesilapan dia.
So, takyah nak bambu-bambu, aku letak link dia kat sini pun dah cukup memalukan dia dah.

Aku pun penah gak kena kutuk-kutuk ramai-ramai macam ni.
So, aku tau macamana rasanya.

Jangan kutuk-kutuk sangat dia.
Manusia ni boleh berubah.
Takut kita je yang tak berubah-ubah balik-balik tang tu gak asik nak mengutuk orang je keje, orang yang dikutuk tu dah ke langit ketiga empat berjayanya.

posted by aveo757 @ 9:57 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER