walk on wings, tread in air: I am not connected <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


I am not connected
2009-04-24
Semalam 3 jam aku mengadap laptop godek-godek nak pasang new router.
Router aku yang aku tengah guna ni LAN and INTERNET lights dia blinking and sometimes went off, so selalu jugak la aku me-babi-barua-kan dia time aku tengah buat keje time tu la dia nak mati.

Semalam hangin sudah meresap ke satu badan, aku pi beli router and build in modem baru.
Memula dah elok dah aku leh access internet semua.
Pastu aku gatal nak create new profile konon nak letak password semua pendengki punya pasal taknak kasik jiran tetangga share guna.

Lepas aku masukkan password, aku off-on balik laptop, terus takleh access internet.
Yang aku berbulu tu, 'You are connected with Ridzuan (nama profile aku)' tapi no connectivity.

Mula la bendalah ni nak kasik aku nampak bangang.
Aku ni dah la buta IT tahap buta bukan sebarang buta.
Memang tahapa yang aku tekan-tekan.

Orang pertama yang aku call, AZTECH.
Hampeh punya technical person, dia suruh aku call DELL dia kata laptop aku problem.
Ok la, sebab aku bodoh aku ikut je la cakap ko walaupun aku rasa laptop aku takde apa-apa.

Pastu orang kedua aku akan call berkenaan IT ni of course la Rozie.
Tapi tengok status YM dia regression la, launching la, pebenda haram jadah lagi, aku malas nak kacau.

Pastu orang seterusnya konfem la Ah Beng.
Pegi melancong ke Singapore la pulak orang tua ni.
Tapi still jugak sms tanya khabar modem aku.
Tima kasih la banggggggggg.

Last sekali ****.
Dia ni kalau aku suruh call je manjang busy dan juga takde kredit.
Tapi balas sms aku berderet ade pulak kredit kau.
Kan dah kantoi besar-besaran.
Tapi sebab aku memang mementingkan diri sendiri, aku paksa dia tolong aku jugak.

But still....tak boleh access internet, tapi YOU ARE CONNECTED.
Memang bangkaiiiiiiiiiii.

Last sekali malam semalam aku call apek kedai tu balik.
'Lu angkat itu router mali sini, kita configure untuk you.'

Kan ke senang dari awal lagi ko buatkan untuk aku.
Takde la aku nampak bodoh satu Malaysia tau aku buta IT.
posted by aveo757 @ 10:25 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER