walk on wings, tread in air: Homework <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Homework
2009-02-25

Aku baru habis baca buku ni, the writer was a bekas paderi kat Sabah. Nama dia Ustaz Farhan. Sebab buku ni best, dalam masa satu malam je aku dah selesai.
Dalam banyak-banyak page yang aku baca, page yang satu ni memang aku rasa cam cilaka babi sangat.


Ko tengok la nama-nama yang murtad ni.
Sukati la ko nak letak nama apa pun, yang murtadnya kau sorang.
Yang ko nak babitkan sekali nama bapak kau tu apa kejadah sialllll????
Kesian En Mohamad ni, elok-elok nama Mohamad boleh jadi Kannan.
Pukimak.
Ke memang sesaper yang dah murtad kena tukar nama bapak sekali?

Kalau tengok nama sorang-sorang memang cas baik-baik je.
Zuraidah
Siti Aminah
Yusuf
Rashid

Tapi adelah syaiton.
Nauzubillah, jangan la sampai aku jadik ke tahap macam ni.
Apa yang ada ni pun dah cukup dah dosa aku, tak tertanggung rasanya.

Bertuah betul Ustaz Farhan ni dapat hidayah. Nak je aku call dia mintak dia tarbiyahkan aku sikit kasik datang kesedaran. Nak dapat hidayah macam takde harapan je aku ni.




Actually since last week aku busy dengan training series, so last week aku busy prepare things for our first event this year. Ada primer design training kat Danau Golf Club, UKM. Tak banyak pic sebab aku memang tak suka ambik gamba pompuan.




Aku promo ko la Shahidi, walaupun ko dah takde kekosongan lagi



Kalau korang spot muka-muka yang dikenali lam gamba ni tolong la tak payah war-warkan yang aku ada blog. Aku terajang sorang-sorang kang. Dah la tadi buat kesekian kalinya ada sorang lagi reader spot aku kat UM. Slowwwwwwwwwwww je panggil 'Kak Di, Kak Di..'

Siap boleh 'Saya kenal baju kak Di, sama macam baju Kak Di pakai gi kenduri dalam blog'.

Ko hafal ke apa blog aku ni??

Tapi takpela, cuma len kali jangan sebut kuat-kuat tang baju tu. Nampak nau aku takde baju lain nak pakai balik-balik baju tu. Hehe.

So Shikin (betul ke aku eja nama dia ni), next time akak akan cuba sampai kat lab ko dalam pukul 12.30 tghri gitu, maka takde alasan la ko tak bawak akak pi lunch.
Aku ni kalau pi UM manjang je kebulur. Tak tau nak makan kat mana.

Oh, terkona pulak topik.
Sambung balik pasal training last week.



Nampak tak gambar atas ni?
Nampak nisbah kelebaran kuih dan kelebaran garfu tu?
Ko tak rasa ke kuih tu lekat kat celah gigi je?
Sekali nganga je dua-dua kuih masuk mulut.
Tu kalau mulut ko jenis cam mulut aku la.

Memang berbulu betul aku ngan caterer kat Danau ni.
Nama je Golf Club, tapi hampehgeh.
Tak lojik betul kuih kecik macam tu.
Dah la pagi nya tu kuehtiaw ada yang tak dapat makan.
Bila aku komplen dia leh reply 'Agaknya participants ni semua lapar kot'

Tengkorak kau.

Standard la kan kalau kita order makanan kat mana-mana caterer pun, kalau kita order 100 orang, mesti dia bagi lebih sikit dalam 115 orang makan. Kalau order ayam masak merah tu at least ada la nampak lebih 6-7 ketul terlebih lam tray. Ini tak, licinnnnnnn.
Kalau ko order 100 orang, memang orang tu kena ambik kuih sebijik sorang je.

Takkan dari pagi santak ke petang semuanya kebulur??? Tak lojik.

Bila time minum petang, untuk nak elakkan dari ada yang ambik kuih lebih, dia boh lam piring siap-siap. Memandai-mandai je kau. Aku tak suruh pun????
Tengok la kuihnya besar mana. Nak je aku rodok kuih ni sebijik satu lam lubang hidung dia.






Ok, tagging game, dak kHairie paksa.
Paksa kan?

You are required to answer ALL the following questions.
Tag 10 people and repost it with the title:

I’ve done — out of the 132 stupid things.

99/132 means you scored a distinction for doing stupid things!
(although that’s not really an achievement hahaha)



Level 1
( ) Smoked A Cigarette

(x) Smoked A Cigar :
rokok daun arwah atuk aku. Orang hembus asap, aku hembus asap dan air ludah sekali. Elok je aku ludah, pelepuk tapak tangan Mak Aji singgah belakang kepala aku.


(x) Kissed A Member Of The Same Sex :
cium pipi ada la. Aku lom gila nak cemolot ngan kaum sejenis. Apa ko ingat aku Britney Spears si tetek tak ori itu??


( ) Drank Alcohol



Level 2
(x) Are / Been In Love

(x) Been Dumped :
Cilaka Dr Muz tinggalkan aku sebab si Halina tu.


( ) Shoplifted

( ) Been Fired

(x) Been In A Fist Fight :
Baru semalam lawan ngan En Wan. Saper kalah turun bawah ambik air.




Level 3
(x) Had A Crush On An Older Person :
Leslie Cheung. Masa tu aku baru umur 12 tahun. Tapi sudah mengerti apekah makna chenta okkkk.


(x) Skipped School :
jangankan kata skipped, fly dari skolah pun aku pernah buat. Tapi pak guard tu binawe gi kejar aku. Dah tau semput dok la diam-diam sibuk nak kejar aku jugak. Pagi esoknya berbirat aku kena belasah ngan pengetua.


( ) Slept With A Co-worker

(x) Seen Someone / Something Die :
Katak penyek tengah jalan kira tak?



Level 4
( ) Had / Have A Crush On One Of Your Facebook Friends :
Aku ada crush ngan adik angkat aku yang aku tak pernah pun anggap sebagai adik angkat. Tapi bukan kenal kat FB, cuma dia memang ada kat FB aku. Hensemmmmmmmmmmm.

( ) Been To Paris

( ) Been To Spain

(x) Been On A Plane :
Inilah satu-satunya transport aku nak balik KL masa blaja kat UNIMAS dulu. Kalau takde plane, konfem aku tumpang tongkang Indon. Tak kisah la, janji aku dapat balik.


( ) Thrown Up From Drinking



Level 5
( ) Eaten Sushi

( ) Been Snowboarding

( ) Met Someone BECAUSE Of Facebook

( ) Been in a Mosh Pit



Level 6
(x) Been In An Abusive Relationship :
Perlukah aku cerita pasal ni lagi?? Najis okkkk.


(x) Taken Pain Killers :
Selalu, sebab aku ada sakit otak.


(x) Love/loved Someone Who You Cant Have :
Pernah, and I do not wish to discuss about this sebab akan terserlahlah kebodohan aku. Mana boleh cerita diri sendiri bodoh kan, kalau cerita pasal kebodohan orang memang laju je aku.


( ) Laid On Your Back And Watched Cloud Shapes Go By

( ) Made A Snow Angel



Level 7
( ) Had A Tea Party

(x) Flown A Kite :
gua buat sendiri okkkkk.
Tak main la beli tepi-tepi jalan ni.

(x) Built A Sand Castle :
dengan chenta ku bina istana...


( ) Gone mudding

(x) Played Dress Up :
of cosssssssss. Sebab banyak main bendalah ni la maka asal baju mak aji hilang je aku yang kena bantai dulu.




Level 8
( ) Jumped Into A Pile Of Leaves

( ) Gone Sledging

(x) Cheated While Playing A Game :
abis ko ingat camana aku leh menang main monopoli??? Aku ni dah la bodoh matematik. Kira duit pun boleh gagal. Seb baik la yang main ngan aku tu pun semua bodoh jugak. Aku menipu pun tak perasan. Muahahaha.


( ) Been Lonely

(x) Fallen Asleep At Work / School :
Kalau aku tido lam kelas maknanya cikgu tu boring, kalau aku tido kat ofis maknanya bos tu bodoh.




Level 9
(x) Watched The Sun Set :
kat Uluwatu, Bali bertemankan En Wan kat sebelah....................dan Redza kat tepi ketuk-ketuk botol susu kat batu. Memang potong!!!


( ) Felt An Earthquake

( ) Killed A Snake



Level 10
(x) Been Tickled

( ) Been Robbed / Vandalized

(x) Been cheated on :
eh pernahhhhhhhhhhhhhhh.Mana leh tak pernah. Tapi yang main-mainkan aku or menipu aku dengan sengaja tu aku maafkan la. Cuma aku tak lupa.

(x) Been Misunderstood :
dengan perangai aku macam ni, siapa la yang tak misunderstood?




Level 11
(x) Won A Contest :
aku pernah menang pertandingan ratu cantik yang dikelolakan oleh aku sendiri di rumah Mak Aji, dah baju disponsor oleh Mak Aji sendiri tanpa pengetahuannya. Tau-tau bila dia nak pakai baju tu tetiba bau masam je. Siap la aku lepas tu kannn.


( ) Been Suspended From School

( ) Had Detention

(x) Been In A Car / Motorcycle Accident :
Abis tu ko ingat parut kat dahi aku 6 jahitan ni aku toreh sendiri???




Level 12
( ) Had / Have Braces

( ) Eaten a whole pint of ice cream in one night

( ) Danced in the moonlight



Level 13
(x) Hated The Way You Look :
Dulu pernah la aku nyampah apesal la kulit aku hitam benar nih? Skang ni aku dah tak kosser nak komplen kulit aku hitam. Skang fokus aku adelah cuba mengkomplen kulit orang yang jauh lagi hitam dari aku. So aku berasa adelah legaaaaaa.

(tapi saper la yang lagi hitam dari aku???)

( ) Witnessed A Crime

( ) Pole Danced

(x) Questioned Your Heart :
listen to your heart..


( ) Been obsessed with post-it-notes



Level 14
( ) Squished Barefoot Through The Mud

( ) Been Lost

( ) Been To The Opposite Side Of The World

( ) Swam In The Ocean

(x) Felt Like You Were Dying :
masa sakit nak beranakkan Redza, rasa cam sebelah kaki dah masuk lubang kubur.




Level 15
(x) Cried Yourself To Sleep :
masa homesick kat boarding school selalu nangis masa tido, masa break ngan bf pun nangis gak masa tido, masa aku horny tapi En Wan buat-buat tido taknak layan pun pernah gak...TETTTTTTTTTTTTTTTTT!!! nextttttttt.


(x) Played Cops And Robbers :
polis and thief laaaa. *polisentri*


( ) Recently Colored With Crayons / Colored Pencils / Markers

(x) Sang Karaoke :
kat rumah je la. Lom berani tayang suara aku yang serak-serak berkerak ni kat public.

( ) Paid For A Meal With Only Coins



Level 16
(x) Done Something You Told Yourself You Wouldn’t :
ni selalu terjadik kalau aku puasa sunat. Asal masuk tengahari kang mula la setan kat kepala aku ni 'makan la sikit, ko pengsan kang. Esok leh puasa balik aper'


( ) Made a Prank Phone Call

( ) Laughed Until Some Kind Of Beverage Came Out Of Your Nose

( ) Kissed In The Rain



Level 17
( ) Written A Letter To Santa Claus

(x) Watched The Sun Set/ sun rise With Someone You Care/Cared About : with chenta hatiku En Wan

(x) Blown Bubbles :
main air liur


( ) Made A Bonfire On The Beach or anywhere



Level 18
( ) Crashed A Party

( ) Have Traveled More Than 5 Days With A Car Full Of People

( ) Gone Rollerskating / Blading

( ) Had A Wish Come True

( ) Been Humped By A Monkey



Level 19
( ) Worn Pearls

( ) Jumped Off A Bridge

( ) Swore at the teacher, in front of them

( ) Swam With Dolphins..



Level 20
( ) Got Your Tongue Stuck To A Pole/Freezer/ice Cube

( ) Kissed A Fish

(x) Worn The Opposite Sex’s Clothes :
spender En Wan kira tak?


(x) Sat On A Roof Top :
masa kecik-kecik pernah buat keje ni, feeling-feeling tengok sun set konon. Tengah-tengah mengelamun tetiba sayupppp je seperti kedengaran suara macam aku kenal.
'Hoih! Ko turun! Ko turun aku cakapppppppp!'.
Teka la sore siapa.




Level 21
(x) Screamed At The Top Of Your Lungs :
aku pernah menjerit sampai termuntah. Memang buruk.

( ) Done / Attempted A One-Handed Cartwheel

( ) Talked On The Phone For More Than 6 Hours

( ) Recently stayed up for a while talking to someone you care about



Level 22
( ) Picked And Ate An Apple Right Off The Tree

(x) Climbed A Tree :
masa kecik-kecik kalau balik kampung, aku takkan lupa panjat pokok rambutan. Makan atas pokok lagi. Kulit campak-campak kat bawah. Konon samseng la.
Pastu nenek aku pekik, gelupur masing-masing carik penyapu.

( ) Had/Been In A Tree House.

( ) Been scared To Watch Scary Movies Alone



Level 23
(x) Believed in Ghosts :
kalau dah benda tu melintas depan ko takkan dan-dan tu jugak ko cakap 'oh, mungkin itu cuma mainan fikiran saje' (standard skrip filem melayu). Memula tu percaya la, after a while (read : 2-3 bulan) ko tak rasa apa dah.


( ) Have had More Then 30 Pairs Of Shoes

( ) Gone Streaking

( ) Visited Jail



Level 24
( ) Played Chicken

( ) Been Pushed into a pool with all your clothes on

( ) Been Told You’re Hot By A Complete Stranger

(x) Broken A Bone :
my bone fractured masa tengah praktikal. Selamattttttt. Aku praktikal sebulan je.


( ) Been Easily Amused



Level 25
( ) Caught A Fish Then Ate It Later

(x) Made A Porn Video/got asked to make one :
curikla henfon aku, untung-untung ko dapat tengok porn video aku ngan En Wan. Kalau nasib tak baik, ko nampak gamba bontot aku yang hitam berkerak ni je.
Jadikla kan kalau dah sesak sangat nak buat modal.

(x) Caught A Butterfly :
untuk projek biologi. Kejam ok, tangkap binatang pastu kasik chloroform. Pastu cucuk pin kat tengah-tengah badan dia buat poster display kat library.
Kejam! Kejam!
Patut la projek aku dapat C.


(x) Laughed So Hard You Cried :
dan juga terkencing sikit


(x) Cried So Hard You Laughed :
pernah sekali terjadik when i missed someone so much, aku nampak Baskin N Robbin aku nangis sampai tergelak. Ada la memori dia kan.
Tapi tu dulu la...
skang pantang nampak BNR je dan-dan tekak aku nak makan eskrim mahal. Conetto semua tak laku time tu.



Level 26
( ) Mooned/Flashed Someone

(x) Had Someone Moon/Flash You :

(x) Cheated On A Test :
pernah gak rasanya tapi tak ingat bila.


(x) Forgotten Someone’s Name :
selalu terjadi, in fact tadi jumpa customer sikit punya sembang panjang, tapi sampai ke sudah aku tak ingat nama dia.


( ) French Braided Someones Hair

( ) Gone Skinny Dipping

( ) Been Kicked Out Of Your House

( ) Tried to hurt yourself



Level 27
(x) Rode A Roller Coaster :
sumpah aku takkan naik dah.


( ) Went Scuba-Diving/Snorkeling

(x) Had A Cavity

(x) Black-Mailed Someone :
En Wan la kan, saper lagi aku nak ugut pun.
'Abang tak beli KFC malam ni, gosok kote sendiri sampai minggu depan!!!
'

( ) Been Black Mailed



Level 28
(x) Been Used :
saper-saper yang pernah gunakan aku secara sengaja tu sila la mengaku.


( ) Fell Going Up The Stairs

( ) Licked A Cat

(x) Bitten Someone :
saper lagi la aku nak geget-geget ni kannnnnn.


(x) Licked Someone :
ni soklan cubaan nak bagi aku horny ke apa nih???




Level 29
( ) Been shot at/or at gunpoint
( ) Had sex in the rain
( ) Flattened someones tires
( ) Rode your car/truck until the gas light came on
( ) Got five dollars or less worth of gas


52 out of 132.
Maknanya aku budak baik.
Sukati aku la nak rate diri sendiri.
posted by aveo757 @ 5:17 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER