walk on wings, tread in air: Gambar tetek ada di sini <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Gambar tetek ada di sini
2009-03-03
Tagged by Chics


1. WERE YOU NAMED AFTER ANYONE?
Entah, tak penah pulak aku tanya. Mungkin sebab mak aji bernama DAHLIA dan pak aji bernama ISHAK, jadi mereka merasakan nama mereka agak keDESAan, lalu mereka medambakan anak-anak yang bernama keBARATan. Lalu terhasil la DIANAwathy. Aku tanya mak aji apesal nak jugak letak Wathy kat hujung.

'Saje je nak bagi ko sedar yang ko tu asal-asalnya Jawa'

Pendengki.



2. WHEN WAS THE LAST TIME YOU CRIED?
Semalam.

Sebabnya Redza conquer TV bawah tengok katun, En Wan conquer TV atas tengok DVD.
Bengang la aku tak dapat tengok cerita.
Dah bengang-bengang takkan aku nak beriang ria, nangis la jawabnya.
Selalunya kalau aku nangis, En Wan masuk bilik slowly landing atas katil pujuk aku.
Semalam, dia slowly landing dan landing dan terus landinggggggggg sampai pagi ni aku jugak yang kena kejutkan dia.

Memang berbulu sampai skarang la kan.
Siap dia, dia balik kang aku nak buat perangai sampai dia pujuk aku ngan blueberry cake!!



3. DO YOU LIKE YOUR HANDWRITING?

Kadang-kadang aku pun tak paham apa aku tulis.
Paling suwey sekali masa aku participate pesta pantun.
Punya la nak kejar masa nak jawab pantun, aku tulis lebih kurang je asal nampak hujung ayat like 'tang', 'nyi', 'nga'.
Ayat-ayat depan tu pepandai la aku oter.

Contoh kalau aku tulis '**cakar cakar cakar cakar** LANG'.
Nanti aku buat ayat 'Anak itik anak helang'.
Cam tu la lebih kurang, janji hujung tu nampak, boleh bagi aku idea.

Time peringkat negeri la pulak tangan aku nak buat extra doktor's handwriting.
Ntah apa yang aku cakar cakar bila aku bangun nak balas pantun, aku tak nampak lansung apa aku tulis.

Seb baik aku dianugerahkan kepala otak yang payah nak jam.
Ntah apa la aku merepek meraban atas pentas tu asal bunyi dia jadi sedap aku belasah aje laaa.

I dapat no. 3 peringkat negeri selangor okkkkkkk.
Kan Arifah kannnnnn???

Tapi dulu lain, dulu kepala aku berseni.
Penuh dengan bunyik-bunyik sastera.
Skarang jangan harap la, penuh ngan karya-karya carutan abadi.



4. WHAT IS YOUR FAVOURITE LUNCH MEAT?
Ayam goreng berempah.
Ayam masak kari tak best.
Ayam masak kicap boleh la.
Ayam masak sup hanya kalau letak bawang goreng baru kick.
Ayam masak rendang sangat-sangat rejekkkk.
Ayam 'KFC original drumstick and wing, taknak daging padat ye dik'. Ni paling best.
Ayam golek kat pasar ramadhan Cabang Tiga paling kawwww!!!!



5. DO YOU HAVE KIDS?
Ada.

Sorang tengah tunggu aku kat syurga.
Sorang lagi yang busuk berlengas sebelah aku ni.
Sorang lagi masih tersangkut kat telor En Wan taknak kuar-kuar.




6. IF YOU WERE ANOTHER PERSON WOULD YOU BE FRIENDS WITH YOU?
Tengok keadaan jugak la.
Sebab mulut dia berapi cam aku rasa nak tendang bagi koyak.




7. DO YOU USE SARCASM?

Aku tak suka gunakan mulut kalau nak ber-sarcastic. Mulut lagi best diguna kalau ko cakap bagi lepas. Selalunya kalau orang tu tak suka aku pakai skirt, lagiiii aku pakai skirt. Kalau orang tu tak suka tengok muka aku, lagi banyakkkkkkkkkk aku letak gambar aku kat sini.

Hahaha.




8. DO YOU STILL HAVE YOUR TONSILS?
Habis tu nak letak kat mana?




9. WOULD YOU BUNGEE JUMP?

Aku lagi rela naik roller coaster.




10. WHAT IS YOUR FAVOURITE CEREAL?
Tak suka sangat, aku suka nasik lemak.




11. DO YOU UNTIE YOUR SHOES WHEN YOU TAKE THEM OFF?
Tak kuasa okk nak tanggal kasut pun nak bersopan segala.




13. WHAT IS YOUR FAVOURITE ICE CREAM?
Choc chip vanilla free of charge.




14. WHAT IS THE FIRST THING YOU NOTICE ABOUT PEOPLE?
Kalau lelaki : muka dan gaya

Kalau perempuan : muka dan tetek




15. RED OR PINK?

Pink




16. WHAT IS YOUR LEAST FAVOURITE THING ABOUT YOURSELF?
Outspoken.




17. WHOM DO YOU MISS THE MOST?
Dalam suasana meriah dengan bunyik TV, bunyik suara Redza jadik otromen lawan raksaksa dia yang over tu aku nak sentimental pun takde mood.




18. WHAT COLOUR OF TROUSERS AND SHOES ARE YOU WEARING?

Aku tak reti pakai seluar malam-malam sekalipun seluar dalam. Tak bernafas pepek aku.
Aku tengah pakai nighty kaler white black polka dot (macam hanjing pulak aku rasa) dengan robe kimono.




21. WHAT ARE YOU LISTENING TO RIGHT NOW?

Suara Redza mintak bibik buatkan Ribena.




22. IF YOU WERE A CRAYON, WHAT COLOUR WOULD YOU BE?

Taknak jadik crayon. Melekit.
Aku nak jadik kaler pink poster colour BUNCHO.




23. FAVOURITE SMELL?

Entah, rasanya takde favourite smell.
Bau busuk pun kalau benda tu aku suka, jadik favourite jugak.
Tapi yang pastinya, aku akan cium sesuatu benda sebelum aku guna tak kisah la makanan ke, kertas A4 ke, ink printer ke, apatah lagi kalau Leslie Cheung menyerahkan diri. Haruslah aku cium. Dah ko sedekah, aku ambikkkkkkk.




24. WHO WAS THE LAST PERSON YOU TALKED TO ON THE PHONE?

Customer.




25. DO YOU LIKE THE PERSON WHO SENT THIS TO YOU?
Aku tak kenal sangat la dia ni, aku kenal laki dia je.




26. FAVOURITE SPORTS TO WATCH?
Bolos saje dinding ituuuuuuuuuuuu.

Sport jugak kan?




27. HAIR COLOUR
Kalau masuk Kampung Sarang Buaya kat Muar tu, aku lah keturunan Jawa yang paling vogue dengan kaler rambut yang aku pun tak tau apa kaler. Nak kata oren tak, bronze pun tak, yang aku ingat hairdresser tu kata 'I bagi you kaler no. 11'.

Gigih oter rambut nak bagi taknak nampak muka Jawa.




28. EYE COLOUR?
Kalau ikut passport dark brown.
Nak gak tukar mata biru tapi buruk benar rambut coklat, kulit hitam, mata biru.

Sakaiii!!




29. DO YOU WEAR CONTACTS?
Aku ni rabun okkk.




30. FAVOURITE FOOD?
Apa sahaja asalkan jangan suruh aku tolong masak.




31. SCARY MOVIES OR HAPPY ENDINGS?
Ikut mood.
Macam minggu ni aku dah tak larat nak menangis. Baca buku pun sedih, tengok movie pun cerita sedih.
Kasik la aku girang sikit this week.




32. LAST MOVIE YOU WATCHED?
7 Pounds




33. WHAT COLOUR SHIRT ARE YOU WEARING?
Aku pakai nighty la bangang.




34. SUMMER OR WINTER?
Winter la.
Aku tak penah rasa sonata musim salju.
Selalu tumpang feeling-feeling main salji kat car wash.




35. HUGS OR KISSES?
Kiss tanpa hugs adelah umpama makan tak minum air.
Tercekik sialllll.

Dah bagi kiss tu haruslah se-pakej dengan berpelukkan dan meraba-raba.
Baru complete.




36. FAVOURITE DESSERT?

Teh tarik and kuaci.




37. MOST LIKELY TO RESPOND TO?
I am most likely to respond to NO IDEA.




38. LEAST LIKELY TO RESPOND TO?
I am least likely to respond to someone yang baru chat 2 minit dah 'I think I love you'.
Pantek kau lah.




39. WHAT BOOK ARE YOU READING NOW?
Stop semua buku, ada banyak lagi keje aku nak habiskan.




40. WHAT IS ON YOUR MOUSE PAD?
Tak pakai mouse pad.




41. WHAT DID YOU WATCH ON TV LAST NIGHT?
Raja Lawak ulangan.




42. FAVOURITE SOUND(S)?
Suara En Wan cakap sorang-sorang kalau mengigau.
Cakap Jepun okkkk.
Gila stress kat opis laki aku ni.




43. ROLLING STONES OR BEATLES?

Beatles.




44. WHAT IS THE FARTHEST YOU HAVE BEEN FROM HOME?
Tak kuasa la aku nak ingat.




45. DO YOU HAVE A SPECIAL TALENT?


Striptease.


Elehhhh, aku kalau buat ni jangan kata kaki takat naik tinggi 45 darjah, sampai 180 darjah aku putar. Cuma pompuan ni punya body mantap lagi. Kalau aku pakai camni, mungkin tetek ngan perut aku tak nampak beza.




46. WHERE WERE YOU BORN?
Hospital Kuala Lumpur, Jalan Pahang, New York.




47. HOW DID YOU MEET YOUR SPOUSE/SIGNIFICANT OTHER?
Alah malas la, dah berbuih mulut aku bercerita.
Pandai-pandai la check archive.




49. IS THE CUP HALF-FULL OR HALF EMPTY?
Dua-dua tak suka.
Aku suka full cup, no underwire support, starpless. Hehe, boleh tak jawab macam ni?


Aku tak faham kenapa ko nak pakai bra macam ni.
Baik ko bogel je terus.

Ni kalau bagi kat aku pakai konfem 2 minit sekali jatuh.




50. IF YOU COULD SIT DOWN TO DINNER WITH FIVE PEOPLE WHO WOULD YOU
CHOOSE?
Ex-UNIMAS
posted by aveo757 @ 7:01 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER