walk on wings, tread in air: Letih! <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Letih!
2009-01-16
Alahaiiiiii penatnya aku mebaca segala email and sms tentang memboikot barangan Israel and US bla bla bla.

Boikot Nestle.
Habis kalau kilang nestle tu tutup mana pulak nak campak pekerja-pekerja kilang Nestle tu? Yang ada skang ni pun bersepah menganggur lagi nak tambahkan ramai orang tak bekerja.

Boikot Coca-Cola and Pepsi.
Minum la minuman bercarbonate cap *****.
Boleh....takde hal nak minum cap apa sekalipun.
Tapi berapa kerat sangat yang aware Malaysia ada produk yang sama macam Coca-Cola?
Saper suruh tak buat marketing betul-betul?
Nak tunggu ada kes-kes terdesak macam ni, baru la nak ambik peluang promote produk buatan Malaysia?

Setau aku kebanyakkan barang sekarang even originally from US, but dibuat di Malaysia. Walaupun keuntungan diagihkan kepada US, rakyat Malaysia pun dapat imbuhan juga.

What about research product?
Diagnostis research? Antibiotics?

Ada cara lain tak selain memboikot?
posted by aveo757 @ 11:34 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER