walk on wings, tread in air: Murah je, janji meriah <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Murah je, janji meriah
2008-10-05

Entry dimulakan dengan gamba menantu Kak darling8tabby yang sedang mentelaah.


Aku : Tujuh campur enam sama dengan?

Redza : Mama cakap apa ni?

Aku : Ni tengok buku ni. Jangan pandang muka mama. Tujuh campur enam sama dengan???
(suara dah tinggi sikit ni)

Redza : Nooooooooooooooo. Teacher Ija tak ajar macam tu.

Aku : Abis?

Redza : Seven plus six equal to ..... (kira guna abacus)


Berbulu je aku ngan budak ni.
Nak skiping london ngan aku ye.
Tak tau ke aku memang baca paper STAR hari-hari?
Tapi lagi banyak bukak dictionary la dari baca paper tu.


Ok hutang tag diselesaikan.
From Rhin-EY.

Tag berbunyi :
Anda berasa tidak lengkap keluar rumah tanpa........???
Ambil gamba objek itu dan huraikan.

Jawa[an :
Saya berasa tak lengkap keluar rumah tanpa.....COLI DAN PANTIES

Hanya gamba bra saje, aku tak letak tetek aku sekali kat sini. So jangan risau.


Aku tak tau la pulak kalau korang boleh kuar rumah tak pakai dua benda ni.
Aku sorry la beb...eiiiii, terbuai-buai je tetek aku kang.

Aku boleh kuar rumah tanpa duit yang banyak, lima ringgit pun jadiklah, janji minyak keta aku penuh and smart tag aku cukup.

Tak bawak henfon pun takpe, aku lagi suka. Kalau tak memekak je kejap-kejap bunyik.

Coli dan panties saya haruslah bercirikan keremajaan.
Penuh dengan warna-warni dan yang paling penting ia haruslah MURAH dan BERKUALITI.
Kalau murah tapi dua kali basuh getah spender terbarai baik aku pakai suar dalam pakai buang je. Dah tentu lepas ko pakai ko kena buang. Tak tau la pulak kot ada yang berjimat sampai boleh recycle. Konfem berkepam je celah kangkang kau.

Begitu juga dengan coli.
Haruslah berwarna warni seiring dengan kaler panties.
Tak payah sepasang pun takpe, aku terer mix and match.
Agak-agak tak berapa nak match, cuba check laci spender En Wan, pasti ada yang boleh match.

Takyah la tenung dekat-dekat gamba coli aku tu, takde de ko jumpa brand LaSenza ke, Audrey ke, Wacoal ke, aku pakai SCARLET je. Seploh ringgit sehelai. So far ok je. Dulu aku pakai Triumph lepas dua bulan dawai bra tanggal. Pastu kejap-kejap hook terbukak sendiri. Lagi-lagi kalau bertenet ngan boifren kat library, meja blakang, manjang je hook terbukak.

Wakakakaka.
Bodoh.

Cuma Scarlet ni ko kena rajin beli baru la sebab strap dia senang nak longgar.
Tak sure pulak pesal getah strap dia macam senang nak renggang.
Adekah sebab ianya murah?
Atau adekah faktor berat payudara memainkan peranan?
Apa-apa je la, aku takde masa nak buat research.
Agak-agak longgar beli je baru.




Baju pun penting nak kuar rumah.
Aku lom gila lagi nak kuar rumah tak pakai baju.

Baju kalau takat nak dok rumah tu takde de aku nak beli grand-grand. Aku beli kat Giant je. Tak caya, ko klik kat gamba atas ni tengok T Shirt aku semua stok-stok tergantung kat Giant tak pun TESCO.
Kaler pun sepesen, pink, kuning, biru, semua yang jenis bapak shocking kaler dia, pastu ada gamba katun-katun.

Tak kisah la baju Giant pun Giant la, yang penting apa ada dalam baju sekuntum bunga cina itulah yang menjadi persoalan ramai.





Snap sekali almari aku dah alang-alang pegang kamera.
Baju aku tak banyak. Sebab aku ngan En Wan sama saiz.
Pakai je dia punya baju.
Takpe, aku takde kurap.

Macam banyak je baju kurung aku kan?
Terima kasih kepada sistem matrikulasi.
Kalau takde matrikulasi jangan harap aku nak buat baju kurung.
Aku belasah je baju mak aji.
Pedulik apa aku kalau baju dia besar pun, aku orait je.

Baju nak pegi opis tak muat nak simpan dalam almari ni jadi aku tumpang almari bibik.
Lagipun memang baju tu yang konfem dia kena gosok hari-hari jadi lebih baiklah baju tu ada di bilik dia saje.





Ni laci En Wan, khazanah dia menyimpan segala tok nenek bil air, api, maxis, astro ntah apa-apa lagi ntah. Aku memang malas nak ambik tau dokumen-dokumen ni, nak lagi kalau barang tu ada dalam folder dia. Memang aku taknak tengok. Dibuatnya aku jumpa surat nikah dia kawen lagi satu, tak pasal-pasal aku jadik pembunuh.
So better aku tak check lansung.

Tapi kalau ada nampak En Wan kuar ngan pompuan lain tu jangan segan-segan nak bagitau aku.


posted by aveo757 @ 1:19 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER