walk on wings, tread in air: Selamat Hari Raya <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Selamat Hari Raya
2008-09-25


Romantik aku sekeluarga?

Ni kejadian Ramadhan ke 24.
Fountain kolam ikan En Wan terstop, so bibik aku bertindak selaku MacGyver betulkan motor filter.
Tetiba Pfzzppppppp. Black out satu rumah.
Call TNB, 'Dalam sejam technician kami sampai'.

SOP and ISO dia suruh jawab macam tu kalau ada customer complaint kerosakan.
Tapi datangnya lepas 3 jam.

En Wan pun bukak tazkirah Maghrib 'Sabar Di, takpe, ni Tuhan bagi dugaan sikit je. Biar kita rasa macamana orang miskin makan takde lampu kipas semua'

Baiklah.
Cakap suami jangan melawan okkkk.

Masuk 3 jam bergelap 'Saya dah call masuk seploh kali ni technician awak tak sampai-sampai. Nak tunggu habis terawikh ke?'

Hilang kau semua tazkirah dia tadi.
Dan-dan tu jugak menyesal kenapa tak ambik electrical enginnering dulu.
Pebenda ntah dia ni.
Seb baik jiran sebelah baik hati pinjamkan power point dia, dapat la kolam ikan En Wan berfungsi, kalau tak sahur tadi makan ikan koi goreng jawabnya.

Semalam satu email sudah masuk dari big boss merungkaikan segala misteri...

----- Original Message -----

From: Tua Punya Kompeni
To: All
Sent: Wednesday, September 24, 2008 10:33 AM
Subject: Diana's Last Day

Dear all,

Diana's last day with us would be this Thursday. I would like to take this opportunity to thank her for her enormous efforts in building the Molecular Cell Biology Department business. I must say we have a better handle on this business than we did last year; thanks to her efforts. I think most of us know how she has been able to manage the business.

We wish her all the best in her new endeavors. Also, as per discussion on Monday, we have agreed on a framework to cover her work, please let me know if you encounter any difficulties. I have also taken the liberty to discuss with Diana the possibility of working with her in her new company.

As appopriate, I have invited her for a buka puasa this Thursday. Everyone is welcome. Evelyn, pls work with Diana on a venue and time.

Rgds,
Tuan punya kompeni


Memang sedih sebenarnya nak tinggalkan company ni.
Walaupun situasi kadang-kadang mempukimakharamjadah, tapi still aku belajar banyak dari dia. Afterall, this is LIFE. Mana ada yang best sepanjang masa.

Macam yang dia pesan kat aku 'Business is not an easy thing especially when you have headcounts to manage'. Which is betul. Lagi payah nak handle staff dari handle the business itself. But guys, pray for me, pliss..:)

Esok aku dah balik Tganu.
Tapi bukan balik raya, balik untuk puasa ngan mak metua.
Esok sampai Isnin ada kat Tganu, after berbuka Isnin tu, gerak balik terus ke Bangi.
Kalau aku tak update apa-apa malam ni chances are highly likely aku update 2nd week after raya sebab lepas raya aku kat Brunei. Insyallah.

So, aku nak mintak maaf kalau ada kata-kata yang menyinggung perasaan mana-mana pihak sepanjang kita kenal thru blogging, YM, sms-es, phonecalls and pada yang pernah jumpa. This blog is a life jurnal of Green Apple, apa yang aku luah kat sini direct dari mulut dan hati dan kadang-kadang tanpa menggunakan akal aku yang berIQ tinggi ni. Aku akui silap aku. Sekali lagi, maaf zahir batin.



----- Original Message -----

From: Di Ishak
To: All
Sent: Thursday, September 25, 2008 8:33 AM
Subject: Goodbye


Dear all,

I am resigning from AB and today is my last day!
I have decided it is time for me to move onto new opportunities and challenges. This was not an easy decision to make, on my part. It has been a special pleasure to work together with you.
Thank you for the professional and personal development you have assisted me. I consider just about everyone I have met here to be friends of mine now, and I will miss you all.
As I move on to my new role I am certain that our path will cross again!
I wish you all the very best for your future.
Thank you and good bye!

Di Ishak


posted by aveo757 @ 9:01 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER