walk on wings, tread in air: Saya adelah HARDCORE suatu waktu dahulu.. <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Saya adelah HARDCORE suatu waktu dahulu..
2008-08-13

Aku bajet takde saper antara korang yang boleh lawan ke'hardcore'an gambar aku.
Laki aku tengok aku upload gambar-gambar ni 'Tolonglah Di, tak malu ke awak tunjuk muka awak masa dulu? Abang tengok pun takut'.

Oh plissssss la En Wan.
Ko tu pun seb baik je putih, nampak la sket senonoh.
Kalau kulit ko berkeladak macam aku, jangan harap ada orang nak tekel ko.




Gaya paling mahal masa tu. Kaki mesti mau silang, tangan sebelah pegang dinding, lagi sebelah cekak pinggang. Baru ada gaya F.A.M.E. cerita dulu-dulu. Mana yang lahir tahun 1986 ke atas jangan harap la nak paham.

Bukan semorang ada kekuatan dalaman nak buat rambut ala John Lennon macam aku. Rambut John Lennon tak bermakna kalau tak pakai spek plastik frame soft pink.
Wahhh, kecik-kecik dah minat pink okkk.

Kulit dah la hitam, ada hati nak pakai baju shocking yellow. Fluorescent je dari jauh.
Mana bapak aku dapat sluar woody woodpecker ni ntah. Seingat aku sluar pesen ni kat pasar tani je jual. Untuk para petani harapan negara buat costume pi cangkul batas sayur. Tapi yang aku ingat sluar tu longgar, pastu aku tebuk lubang masukkan tali kasut bapak aku buat tali jerut.
Bergeliga tak otak aku?
Dari kecik lagi aku dah kreatif okkkk. Tengok MacGyver punya pasal.



Ni zaman matrik, 1996.

Tahun 1996-97 zaman hip hop. Baju harus besar, suar gedobos-gedobos sapu lantai. Kalau beli jeans jangan potong, lipat sampai 4 kali, pastu pakai silver bangle bapak gedabak. Cuma aku lom gila lagi nak tebuk CD buat rantai macam 4U2C.

Gamba ni kat Mines, si tungau yang snap kan.
Zaman kasih sayang masih bersemi katakannnn.

Nak pegi US takde duit, pegi la Mines feeling-feeling disneyland.
Dapat bergambar ngan maskot berkerak lusuh berkepam ni pun jadik la.
Macam bangang je aku rasa, pehal aku nak ambik gamba ngan maskot ni???



1992, Form 3.

Biasa la kalau dah biasa jadik free lance model, gamba-gamba tepi kolam ni dah pasti. Tapi takat bergamba tepi kolam je la. Nak masuk lam kolam masa tu takde duit nak beli contact lens, takkan nak berenang ngan spek kot. Kang tengah syok-syok kuak lentang, tenggelam pulak spek. Ada yang aku teraba pantat orang lain.

Rambut masih mahal cuma kali ni style slant fringe.
Kulit hitam berkilat takpe bangg, gaya mau ada. Walaupun aku tau yang lalu kat tepi-tepi semua tanya mana datang kasta paria sesat baju purple ni?

Masih takde kesedaran nak berubah, spek kekal plastik cuma frame soft blue pulak.
Kulit masih mengekalkan imej hitam tapi tak berkilat sangat.
Kulit aku ni kalau ko bleach lapan tahun pun tak putih beb. Dah untung kalau dia nak tukar jadik kelabu.



Muka paling disegani dan digeruni dalam MAS 757 tahun 1989.
Masa ni aku gi Fukuoka jadik geisha.

Apesal si tukang snap ni taknak suruh aku senyum style lain? Main boleh je.
Saje taknak bagi aku nampak jelita barang seminit dua.

Budak yang snap aku ni memang cun gila babi paling cun dalam group 40 orang tu. Bayangkan umur baru 12 tahun abang2 steward ni bertenggek tepi dia layan borak, siap bagi macam2 gift. Aku yang terconggok kat sebelah dia ni, abang tu boleh tak nampak. Pass pass bantal tapi tak pass kat aku, boleh pulak melangkah pass kat budak sebelah.

Diskrimasi terhadap warna kulit!!!

Time tu aku cakap lam hati 'Esok besar aku dah putih, aku taknak kapel ngan kau'

Wah, konfiden je abang tu nak berkapel ngan aku.
Elok la pun kalau dia taknak, sampai skang aku tak putih-putih, berkusammmm je.

Dulu kan aku selalu feeling-feeling sedih takde orang nak kat aku.
Ada satu mamat gampang lam kelas aku sound 'Laki hitam takpe, pompuan kalau hitam saper nak?'

Sebab tu dari umur 12 lagi aku dah minat Leslie Cheung, and aku macam anggap dia memang boifren aku. Aku switch kepala otak, cakap kat diri sendiri memang takkan ada saper nak kat kau, so kau takyah berangan nak berpakwe, baik ko bayangkan pakwe virtual je. Maka Leslie Cheung lah yang jadik mangsa. Best per...senang, takde masalah gaduh-gaduh, jeles-menjelesi, pakwe kena rampas atau putus chenta.

Masalahnya cuma kau jadi perahsannnnn.



Gamba para hanjeng skolah.

Ada satu abang kat skolah, asal aku lalu tepi dia je, 'Amboiiiii, coklatnya Mak Ngah, macam MILO'.

Hoih! Sangat tak kelakar okkkk.

Mentang-mentang baju aku kaler coklat sedondon ngan warna kulit ko ingat lawak ko kelakar sangat la? Aku boh nama ko detention klas sampai besok pagi nak??

Sesiapa yang minat AJ, recognize kan dia yang mana?

To those yang bagi cadangan apa nak boh kat surat resign, thank you.
Rupanya takyah letak reason ye?
Mak mana tau nyahhh, mak dulu tak pernah resign, kena fired terus.

Apa-apa pun nak bagitau....

TODAY IS MY BIRTHDAY!!!!!


posted by aveo757 @ 10:30 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER