walk on wings, tread in air: Celebration <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Celebration
2008-08-14

Thank you to all of you yang wish aku hari ni.

1. To Bulat yang kol 1.30 pagi dah hantar sms. Dulu time skolah taknak pulak ko wish aku, skang baru nak tekel gue. Lambat beb, lambattttttt!

2. To Mak Aji, Pak Aji, and adik-adik gue yang berlumba-lumba hantar sms selang seminit. Aku tau ni mesti Mak Aji call korang ingatkan birthday aku kan, tu yang gelupur memasing sms. Kalau tak, harammmm.

3. To Ogy, and Apeng, best preng gue. Ni kalau lupa birthday aku memang saje mintak kena maki.

4. To my right left hand, ****, thanks sebab tengah demam-demam takde suara pun gagahkan jugak nak wish aku. Tapi aku tak puas hati dalam pada tengah nazak sempat nak mengutuk muka aku PEKAT. Jaga la, aku jumpa gamba zaman selenga kau, aku wat entry khas!!

5. To readers yang singgah blog ni, thank you for the wishes. Wahhh, bukan main meriah korang ye, aku makin tua.

Sebenarnya aku update blog tu malam semalam, and lupa nak tukar date. Actually, birthday aku hari ni, 14 August.

Semalam En Wan balik awal, selalunya kol 8pm baru sampai.
Nak kena tutup pintu gate kilang dulu katakan. Besar pangkat laki aku nih. Jangan main-main.
Kilang tak jalan kalau dia tak bukak pintu gate sok.

Redza ngan bibik pulak gi playground, so En Wan suruh aku siap-siap nak gi makan.
Aku memang dah bajet tahun ni takde present sebab next week nak pi Langkawi, so kira birthday present gak la tu. Makan-makan ni memang wajib. Takde hadiah takpe, makan mesti cukup.

Tapi sebab aku dah belasah makaroni bakar 2 pinggan, tak terasa nak makan apa pun. Last-last makan Kenny Rogers je. Seksa nak habiskan sepinggan. Itupun kuis-kuis taknak bagi En Wan kecik ati. Sorok bawah tulang ayam sket, selitkan celah-celah pasta sikit.

Lepas makan, berpimpin tangan seiring sejalan masuk Parkson.

'Di nak apa? Ambik la, abang belikan.'

Wahhh, ayat pembuka bicara yang sangat mengujakan wanita materialistik macam aku.

Tapi series, aku tak teringin nak beli apa-apa pun. Kalau dah kepala aku tune 'tahun ni birthday present adelah shopping kat Langkawi', jangan harapla ko nak suruh aku decide beli barang lain. Kepala aku dah nampak Corelle je.




Seperti yang dijangka laki aku tarik aku masuk butik Carlo Rino.
Rambang mata jap tengok bersepah-sepah beg CR. Tapi banyak yang aku dah ada.
Wahhhh, biadap sungguh berkata-kata.
Padahal ko ada 3 je.

Dah nama present, takkan aku yang pilih.
Of cos la En Wan.
Memang selama ni dia yang pilih beg aku pun. Mana penah aku pilih sendiri.




Agak cun jugak la kan?
Haha, paksa orang puji.
Level-level macam aku memang layak pakai CR je. Muka cam aku kalau pakai LV ori pun orang kata aku beli kat Pasar Tani Shah Alam.

Hari ni dah rasmi beg ni.
Selalunya kalau kuar appointment aku tinggalkan handbag aku lam keta, purse pun tinggal. Aku bawak keluar planner and HP je. Tapi memandangkan nak menunjuk yang aku ada beg baru, singgah petrol pump beli Strepsil pun keluar bawak handbag.

Biasala, trademark orang poyo.


Inilah lelaki yang telah mengizinkan poketnya dirabakkan oleh saya :




Lepas beli beg aku, pi singgah Al-Ikhsan jap cari jersi untuk hadiah adik laki aku grad next week. Blur punya jantan. Aku tanya bila grad, dia cakap 28 August. So aku book Langkawi trip 22-25 Aug so that tak clash dengan konvo dia. Elok je aku book flight, dia call cakap 'Eh, konvo aku 22 la'.

Pundek kau lah. Ko naik la pentas tu sensorang.


Ini gambar tengahari tadi, lunch kat De Palma ngan Pak Aji, Mak Aji ngan adik aku, Ibal. Pak Aji memang suka buat muka ganas tak bertempat ni. Dah tau ambik gamba ngan anak, sengih la hendaknya. Suka nau sabotaj gamba aku. Tapi sebab dia yang belanja, so kita senyap je dah la. Sukati la nak buat muka camne pun.


Hadiah dari Mak Aji. Tetiap tahun besday aku mesti dia belikan bunga.



Hickory Beef Steak.

Mengah nak habiskan daging ni. Gravy sedap gila babi.
Sesaper yang ada masalah angin dalam perut, gi De Palma order benda ni.
Ko bagi masa lam 15 minit daging tu sebati ngan asid-asid dalam perut.
Belum habis pun daging tu kat pinggan, hasil dia dah nampak.
Berlumba-lumba zarah-zarah kentut keluar.


posted by aveo757 @ 9:28 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER