walk on wings, tread in air: Am in Tganu <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Am in Tganu
2008-07-20

Aku kat cyber cafe ni, kat town of Tganu.

Apa raaaa, tolong la buat Starbuck ke, Coffee Bean satu kat sini, payah nak carik wifi access restaurant. So, skang ni aku kat ccafe, sambil guna PC and laptop sendiri. Berlagak tak??? POYO okkk. Ni semua bos aku punya pasal, report tak bleh miss lansung, harus hantar walau di mana jua anda berada.

Aku telah berjaya men-race-kan keta En Wan Jumaat malam lepas. Dia sesedap je tido kat sebelah, and since jalan pun macam ala-ala manja je traffic, so aku pun melenjan keta dia, nasib kau la kalau sok dapat saman. Maafkan dinda.

Kepada sesaper yang pesan kepok lekor tu, tak janji ok.
Sebab hari ni Tganu still bercuti walaupun sepatutnya dorang kena keje sebab today pertabalan Sultan Tganu. Eh, ke pertabalan Tengku Mahkota, aku pun malas nak tanya laki aku. Buang masa okk tanya orang tua ni, dia ni Tganu murtad.

Actually aku balik Tganu ni bukan sebab nak bercuti tapi sebab ada benda nak kena settle, so malam ni En Wan bertindak sebagai orang penting sebab yang lain tu macam TOOTTTTTTTTTTTTTTT. Aku tak tau la apa kesudahannya malam ni, wait and see.

Semalam En Wan buat statement kasik gegar punya. Kali ni depan-depan klorga siap ada ipar duai ngan anak-anak sedara sekali.

Aku tengah pangku Redza sambil tengok tv, anak buah En Wan umur 7 tahun tanya, 'Bila Redza nak benti ngisap (botol) ni?'

Aku : Dia baby lagi, nanti dia benti la. Pok Ayie (En Wan) awak lagi la, umur 11 tahun pun hisap botol lagi.

Anak sedara : Ye ke? Bakpe Pok ngisap lama sangat?

En Wan : Sukati Pok la. Ada lagi puting Pok simpan kat atas (bilik). Nak tengok?

Anak sedara : Mana?

En Wan : Bukak Di..(sambil mata pandang tetek aku).


BOLEH???
Kot ye nak bergurau senda yang melibatkan tetek aku yang mahal ni, boleh tak bawak topik perbincangan tu kat tempat yang secluded sket? Kang aku sumbat kat mulut ko depan-depan semorang kanggg.

posted by aveo757 @ 12:24 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER