walk on wings, tread in air: Update.... <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Update....
2008-07-28

Hari ni aku puasa. So, aku takde mood nak update blog kang aku tercarut kang, percuma je berlapar.

Hari ni betul-betul Monday blues. Tetiba je rasa nak print resignation letter. Padahal takde apa-apa pun, saje layan emo sensorang. Tak tau pesal, hari ni aku rasa takde mood sangat-sangat. Rasa layu dan kuyu sepanjang hari, lepas meeting baru rasa segar. Maybe sebab meeting. Selagi meeting ni lom start selagi tu kepala aku macam-macam pikir.

Weekend lepas takde apa sangat, cuma balik Bangi.
Sekian.

Esok aku ada lunch date ngan former bos.
Last year sebelom aku resign dengan previous company, aku memang dah plan ngan ex-bos aku nak set up own business tapi masa tu company skang dah offer. Since company ni memang aku berangan nak join sejak dulu lagi, aku pun jump, boleh gak carik pengalaman rasa camne bestnya keje ngan US company. Tak le best sangat pun, puaka lagi ada.

So esok aku jumpa ex-bos sebab nak further discuss on business plan. Kali ni aku rasa aku dah cukup bersedia nak run my own business. Actually pengalaman aku kat trading business ni tak le lama mana pun, 5 yrs je, but ex-bos aku dah 10yrs so ada strong point kat situ. And since both of us mmg orang biotech, and the business yang nak di'run' ni pun biotech related, kira layan je la.

Before meeting tadi aku dah text bos aku (bos skarang) yang aku nak jumpa dia in private lepas meeting. Hajat di hati tu nak bagitau in advance aku nak resign. At least takde la kejung makcik ni tetiba sok aku hulur surat resign. And dia boleh start kuarkan advertisement carik pengganti aku. Harap-harap tak jumpa la kau, biar gelupur.

Tapi meeting habis 6.30pm, aku dah la puasa today. Kang kalau aku start mukadimah mau kol 9 aku bukak puasa.

Tak jadik. Balik dulu.

So, Ah Beng, aku rasa aku dah jawab sms ko ni kan?
And soalan aku pulak...dah beli SENOKOT?

Banyak betul respond kat entry ex-GF laki aku.
Cenggini la...aku ni bukannya nak berbaik-baik ngan gf tu pun sebab aku kenal dia pun tak.
So jangan la kata aku ni berhati mulia nak kenal-kenal ngan ex-gf dia, kalau buleh tak hingin nak kenal pun. Ngahahahaha.

Tapi bila pikir-pikir balik, asik aku je yang memperkenalkan ex-bf kat En Wan, sesekali nak gak rasa ke'bentan'an bila kita pulak jumpa ex-gf dia.

Boleh tak alasan macam tu?

En Wan terperanjat bila tengok aku tergamak scan gamba chenta hati dia dan diabadikan lam blog.

Elehhh, buat-buat muka tak percaya pulak.
Tampa kanggg.

Tu baru aku jumpa satu gambar, entah-entah ada lagi saturatus gamba aku lom jumpa.
Asal balik kampung tak penah nak bawak aku jumpa kengkawan skolah dia. Alasan, 'Abang dulu pendiam, tak banyak kawan'

Tapi kejap-kejap aku dengar mak metua aku cakap 'Anak Cikgu Seman tu ada keje kat Putrajaya. Sape nama dia adik?'
(laki aku ni panggilan dia kat rumah 'adik'. Aku je yang panggil dia 'abang')

'Suzana'

'Ada hari tu anak Tok Man datang sini, dia tanya adik kat mana skang. Saper ntah nama dia, mok lupa dah'

'Haniza'

Kenal pulakkkkkkkkkkkk.
Kata pendiammmmmmm.
Tak banyak kawannnnnnnnnnnnnnnn.

Ni yang susah aku nak percaya orang pendiam a.k.a pemalu ni.
Gatalnya lebih dari yang obvious gedik cam aku.



Tak baik tau u ollss kata I jahat, see my face..very the kampung-kampung one.
Muka macam ni kuat mencarut ke? Never okehhh.




posted by aveo757 @ 10:29 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER