walk on wings, tread in air: Roti Day <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Roti Day
2008-06-04

Aku kat opis. Pagi lagi dah update blog. Sebab aku macam tak tahannnnnnnn.

Cerita bermula...

Kat building aku ni ada 10 tingkat. Opis aku tingkat paling atas. Ada la satu mamat kat tingkat 7 ni sejak 4 bulan lepas dok la hantar notes, call aku kat opis la, konon nak berkenalan la ni.

Ok, takpela, nak kenal sangat kan. Aku takde la anggap apa-apa.

After a few weeks, dia hantar bunga.
Ke tong sampah peginya.
Siap la pulak esoknya call opis tanya 'Apesal I tak nampak u bawak balik bunga?'
Takkan aku nak jawab dengan nada-nada manja 'I dah buang banggggg'.
So, aku cakap aku letak kat opis.

Itu takpe lagi.
Bab lunch hour je, aku konfem lepak Kopitiam bawah. Asal lalu sebelah meja geng-geng dia mula buat-buat senyum sambil sepak kaki masing-masing ala-ala zaman Gila-Gila Remaja.

Macam gampang okkk. Geli aku.

Until mid last month, dia hantar coklat pulakkkkkk kat opis.
Wa tak tahannnnn dah nih. Buat malu satu opis sakat aku.
So, aku call opis dia.

Me : Thanks for the choc, tapi, I tak makan choc. Muntah.
Him : Oh, ye ke. Takpe, nanti I hantar benda lain, u makan apa?
Me : Jap, jap. U tau tak I dah kawen?
Him : Tau. I pun dah kawen.

Terdiam jap.


This morningggggggggggggggggggg.
Aku sampai je kat opis, sekali ada orang hantar roti bakar.
Siap ada note 'Kalau u tak makan roti, esok I hantar nasik lemak'

Tengkorak kauuuuu!!!!!!

Skang, aku ada rasa nak carik nombor tepon bini dia.


Cerita lain.
Semalam aku share payung aku ngan satu mamat. Mamat ni sales kat company apa ntah. Since keta dia jauh ke depan lagi, takde keje aku nak hantar ko sampai keta, ambik lah payung ni. Sempat la gak tukar-tukar kad, dah nama involve dalam trading company kan.

This morning, bukak-bukak je pintu lift aku tengok dia terpacak depan company aku dengan pegang payung, sambil bawak sandwich.

Jadi, moral untuk hari ini, buat baik pada manusia, pasti kita kenyang.
Kenyang roti la aku sampai malam.

posted by aveo757 @ 8:30 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER