walk on wings, tread in air: Again, hepi new year! <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Again, hepi new year!
2008-01-09

Aku expect malam ni aku boleh bersenang-lenang update diri dengan baca blog member-member, pastu update blog jap, then sambung buat keje opis.

Semalam phone cable kena sambar dek kilat. Ok la takpe, aku sabar lagi tunggu sampai hari ni Telekom nak betulkan. So malam tadi lepas Maghrib En Wan dah check cable, semua ok, aku pun start la bukak laptop. Dah cun-cun reply email *sha-zai* and reply comment, tetiba line went off. Dah restart still failed to connect. Wat aku stress la pulak malam-malam tahun baru camni. Modem ok, local connection ok, tapi tak connect-connect gak. Streamyx kata ‘agaknya line Subang Jaya ada problem la cik’.


‘Oh, ye ke? Macamana awak tau line dia ada problem?’

‘Sebab kami terima banyak call dari Subang Jaya tadi’


Ok. Itu menjawab soalan aku dengan tepat ke?
Kalau seploh markah, ko dapat setengah je. Itupun sebab ko angkat call aku.

Boring boring boring.
Dan stress juga.

Jap tadi layan She’s the Man.
Boleh la, takat nak bagi stim sorang-sorang.

Now, The Perfect Catch.
Ntah hapa cerita aku tak tau.

Hari ni aku sangat la happy.
Happy Happy Happy Happy Happyyyyyy!!!!!!

Yes, aku tipu sebab aku dah cakap tadi aku stress.
Itu cuma bagi mensaikokan diri supaya menjadi happy.

Lunch ngan Ah Beng tak menjadik today. Takpe, next time.
Tea ngan Hanif pun terbatal dengan serta-merta sebab hujan and aku malas nak redah hujan sebab aku pakai baju jarang gila today.
Dinner ngan En Wan pun tak berapa nak happy sebab En Wan bagitau esok dia kena kerja. Good. Awal Muharram ko kena kerja, sebab kompeni saya adelah dari Jepun. Orang Jepun tak sambut Awal Muharram.

So??????????????????????????
Ko tak sambut, tapi aku sambut. So boleh respek sket tak????

Maknanya plan nak shopping esok tak menjadi.
And esok aku duduk sorang kat rumah dengan laki keje, and internet out.

Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh HAPPYnya sayaaaaaaaaa!!

Ok, enuff with that.

Ada kawan lelaki aku komplen bla bla bla bla awek dia materialistic.
So aku tanya ape masalah ko nih?

Lelaki itu : Awek aku la, dia tak mintak tau, tapi asik la cakap bf kawan dia belikan ni, kawan dia guna kad kredit balak beli tu and so on. Boring je aku dengar.

Perempuan ini : Dah bosan jangan dengar. Kalau terpaksa dengar, agak-agak malas nak layan ko diam je la.

Lelaki itu : Apesal pompuan kebanyakkannya materialistic?

Perempuan ini : Kalau materialistic pun kenapa? Ada masalah dengan kau? Kalau ko rasa mampu belikan, beli. Tak mampu jangan beli. Apa yang susah? Ko pun kata kan awek ko tak mintak, dia cuma nyanyi-nyanyi je kat telinga ko.

Lelaki itu : Tapi macam hint je bunyiknya.

Perempuan ini : Tau pun bunyiknya cuma hint. Kalau rasa paham, beli. Kalau tak paham, sudah. Ko ni kan, sebenarnya ko bukan bengang awek ko asik bagitau kawan dia dapat ni, kawan dia dapat tu. Tapi ko bengang sebab ko tak mampu nak belikan kan? Ko sakit hati kan? Kalau boleh ko nak belikan, tapi sebab ko tak mampu jadik ko kata la awek ko materialistic.

Lelaki itu : Ada lak.

Perempuan ini : Dah tu? Betul la apa aku cakap. Kalau pompuan tu gi kat laki kaya pompuan tu materialistic la. Kejar duit la. Tapi kalau pompuan tu pergi kat ko, maknanya cinta sejati. Boleh la pulakkkkk.

Lelaki itu : Ko mmg bangkai. (pastu gelak gelak).

Tau pulak gelak. Betul la kan apa aku cakap?

HAPPY AWAL MUHARRAM ALL!

posted by aveo757 @ 11:17 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER