walk on wings, tread in air: Kau kurus cam gambi Azie, jangan jalan sebelah aku lagi okk <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Kau kurus cam gambi Azie, jangan jalan sebelah aku lagi okk
2007-11-28


Mangkuk ayun punya Ann.
Dia yang yo yo an ajak jumpa kat PWTC, kuar 12.30 la bagai, alih-alih aku ngan Azie tersadai kat Kenny Roger's tunggu dia tak timbul-timbul. Ni la dia kalau orang tengah mabuk merendek. Ann, kalau ko tak kawen ngan Mat Nor tu aku sula dua-dua!!!!!
Aku dah siap bawak kamera dah nak ambik gambo. Mana nak tau bulan depan Azie dah jadik bini orang, kot dah tak buleh nak lepak sesama. Lain la cam aku, aku tak berapa nak macam bini orang. Jenis tak sedar diri.

Kali ni aku gi BioMalaysia paling kejap. Just nak tengok booth ABI je pastu blah. Ada la pulak kat satu booth tu satu mamat dalam percubaan nak perkosa aku. Aku tak perasan lak dia dari kompeni apa, tapi macam produce krim and facial stuff from herbs. Memula kitorang takde la nak singgah kat booth dia sebab agenda aku memang nak pi ABI je. So, before booth diorang tu aku singgah la satu booth ni jumpa customer. Aku nampak la jugak ada dua mamat ni dok depan booth sambil pandang-pandang. Takde la pikir apa, biasa la, time-time camni la nak tengok muka lain sket dari yang kat opis.

Elok je aku lintas depan booth dia, mamat tu approach 'Hi, nak try tak our mosturiser. Dari herba'.

Aku nak cepat ni. So aku cakap 'No, thank you. Saya nak jumpa customer. Nak cepat. Next time ye'. So aku pusing badan aku, nak jalan ke depan dah ni. Dia boleh sepantas kilat calitkan krim tu atas tangan aku, pastu siap gosok-gosok lagi. WTF kau?????

'Eh, apa ni raba-raba?'

Selamba la aku sound mamat tu. Tapi takde la kuat sangat, cukupla nak bagi satu team dia dengar. Bengang gila aku. Ko nak wat sales ko buat je la, boleh tak ada adab sket? Kang tangan aku naik melekat kat pipi ko, saje je. Waalupun aku tau dia bukan la nak meraba, tapi cara dia tu buat aku geli. Kalau produk ko tak laku pun memang patut. Ada ke camtu nak promote barang.

Pastu terus aku ngan Azie blah. Lepak Kenny Rogers. Memang itupun plannya sejak lam keta lagi. Sempat la pulak singgah beli earrings, aku pun join sekaki. Masa Azie tengah dok pakai earrings dia ni, baru la dia perasan hoops dia corak ba alif ba ya. Memang tak perasan lansung. Tukang jual tu pun tak perasan. Tapi memang corak dia cun gila. Seb baik bleh tukar.

Apa-apa pun Ann, kalau ko baca entry aku ni memang kitorang agak bengang la jugak ko tak muncul-muncul. Tapi memandangkan aku paham sangat orang kalau tengah hot bercengkerama gaya dia cam gedik-gedik sket (wakakaka, hambik kau), so aku ngan Azie maafkan. Time berchenta jangan lupa member beb, kang terduduk, aku ngan Azie gak yang ko carik. Tapi soklan aku :

1. Apesal kol 1 lebih ko still ada kat Putrajaya? Orang kerajaan takde de nak jumpa customer waktu lunch. Betul ke ko jumpa customer kol 1??????

2. Apesal ko gi wat sales, tapi Mat Nor ada sekali?
Tettttttttttt!!!!!!

3. Ko kata ko tengah jumpa customer, tapi asal aku ngan Azie sms je ko mesti boleh reply. Sangat muskil. Ke customer ko tu Mat Nor?

4. Kul 3.30pm Azie call ko tu, ko kata ko on the way. Ko on the way gi tempat lain kan?

HAMPEHHH!!!

Ok, tagged by Shasha :

First Name
Dianawathy

Nickname
Diana, ada yang panggil aku Di, yang agak gedik cam Cheq panggil aku Dianne.

Name you wish you had
Diana jugak, tapi kat depan tu letak la Dato’ Dr.

What do people normally mistake your name as
Takde pun.

Birthday
14 August 1977 (tu mula la memasing dok mengira umur aku)

Birthplace
HKL, Venice (nak jugakkk tempias oversea)

Time of Birth
Entah. Tapi kalau tengokkan kulit aku, hmmmm…

Parents together or divorced
Masih seiring sejalan

Get along with them
Sangat-sangat close. Aku still leh tido bawak ketiak bapak aku lagi.

Single or taken
I single lagi tauuuuu.

Zodiac sign
Leo

How tall are you
150cm (kot)

Wish you were taller
Tak payah la. Laki aku pun bukannya tinggi sangat.

Eye color
Dark brown.

Eye color you want
Biar la cenggini. Mata kaler biru kalau rabun pun buat hapa.

Natural Hair color
Black. Virgin hair. Gila punya black.

Current Hair color
Cam orange brownish sket. Apa kaler dia bubuh pun aku tak tau. Aku suruh kaler je.

Short or long hair
Bawah sket dari bahu

Ever dye your hair a bizarre color
Kaler apa? Shocking pink????
Gilo apo.

Curly, Straight, Wavy
Natural hair wavy siap ngan rambut gatal bersepah-sepah. Since 2003 rambut aku lurus. Thank you Harrod’s.

Last time you did something dramatic with your hair
Iron je. Dramatic ke tu?

Glasses or contacts
Contacts.

Do you wear make-up
Kalau gi keje wajib. Lain-lain tu ikut mood.

Ever had hair extensions
Rambut aku cepat panjang. No thank you.

Paint your nails
Masa period.

-In the opposite gender-

What color eyes
Bit lighter than mine.

What color hair
Dark brown. Natural okkk.

Shy or Outgoing
Dulu dia cam shy, skang ni berkat kegigihan aku mendidik, dia dah pandai nak berbual ngan orang siap kengkadang sarcastic lagi. Tapi tak dapek nak lawan aku, aku lagi outgoing, outspoken, roger and out.

Looks or personality
First, I go for looks (siapa yang tertarik benda chantek bukan?) then baru check personality dia ok ke tak. Kalau personality tak ok, boleh blah pi mampos kau.

Sexy or Cute
Ada option lain tak?

Serious or Fun
Option yang tak best

Older or Younger than you
Older. A Must!!

A turn on
His eyes

A turn off
Ikut mood aku, kalau aku rasa cam malas nak layan, dia bogel depan aku pun aku OFF jugak.

Flowers or Chocolate
Flowers

Pepsi or Coke
Dua-dua belasah

Rap or Rock
Rock ballad

Relationship or One night stand
Relationship yang tak membosankan

School or Work
School yang tak payah ambik exam.

Love or Money
Money. Money can buy solution. Love pun penting, tapi sorry la, aku dok kat town yang takde tanah nak bercucuk tanam, and takde sungai nak pi carik ikan buat makan hari-hari, so kena carik duit gak untuk hidup.

Movies or Music
Both also can mahhhh.

Country or City
Asal tak sesak dan tak busuk, aku boleh je mana-mana.

Sunny or Rainy days
Mana-mana boleh. Jangan kemarau ngan banjir je udah.

Friends or Family
Family first.

-Have you ever-

Lied
Sudah pasti!!! Aku keje sales maaaaa. Asal barang tak sampai je terpaksa la aku menipu.

Stole something
Duit tabung adik aku, aku curik pastu aku pindahkan lam tabung aku. Bangga gila tabung berat.

Smoked
Penah try rokok daun arwah atuk aku. Tapi sempat sampai kat lidah pastu aku ludah. Pebenda rasa ntah.

Hurt someone close to you
Yup

Broke someones heart
Yup

Had you heart broken
Sangat-sangat yup.

Wondered what was wrong with you
Aku jarang tanya diri sendiri, tapi orang lain selalu tanya ‘Ko pekena Diana?’

Wish you were a prince/princess
Tak kosser

Liked someone
Yup

Liked someone who was taken
Yup..Dr Mus. Muahahahahah.

Shaved your head
Apa ko nak mampossss????

Been in love
Soklan ni bukan untuk aku la

Used chopsticks
Chopstick memang sentiasa ada atas meja makan aku.

Sang in the mirror to yourself
Hari-hari pun nyanyi. Takyah tunggu depan cermin.

-Favorites-

Flower
Lily

Candy
No thank you

Song
Easy listening

Scent
Yang arousing. (Hoh??)

Color
Pink. Bak kata Liz Hurley ‘I have passion for PINK’. Tapi disebabkan aku bukan Liz Hurley so apa2 je pun boleh asal yang kena ngan kulit aku.

Movie
Leslie Cheung movies. P Ramlee pun aku suka gak.

Singer
Nak aku cakap lagi ke?

Word
Apa kejadah

Junk food
Super Ring

Website
Adultfriendfinder. Muehehhe.

Lotion
Lotion apa ni? Kaki tangan? Tak pakai ahhh.

Animal
Pets are not allowed.

Ever cried over someone
Yup

Is there anything you wish you could change about yourself
Jadik budak baik, tak celupar cam skang.

Your biggest fear
Mati dalam keadaan hina.

Do you think you're attractive
Tak penah terfikir pun ada orang akan bagi soklan ni kat aku.

If you had to choose a fairytale as your life what would you choose
The Shoemaker.

Do you play any sports
Aku takleh sports la. Kurang hemoglobin in eritrosit.

posted by aveo757 @ 9:56 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER