walk on wings, tread in air: GEMBIRA dah pulang..(sambil jeling kat ang3l al0ne) <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


GEMBIRA dah pulang..(sambil jeling kat ang3l al0ne)
2007-09-24

Kali ni, En Wan pulak tunggu aku datang fetch dia. Selalunya aku yang melangok setengah jam kat arrival terminal tunggu dia kuar. This time, kasik dia rasa apekah itu ertikata melangok tunggu orang tak sampai-sampai.

Malam tu lepas berbuka, kelam kabut sembayang (sembayang pun boleh kelam kabut, nampak sangat tak khusyuknya), siapkan Redza, siapkan susu dia, masukkan baby seat dalam keta bla bla bla. Dah malam baru nak buat. Siang-siang tadi bantai membuta dulu.

Ok, dah ready dah ni.
Start je enjin baru perasan fuel dah nak sampai E. Orang tua ni kan memang suka banyakkan keje aku. Dah tau minyak tembet, isi la hendaknya seblom pegi hari tu. Tak ke menambahkan gabra aku lagi, mana nak isi minyak, mana nak pecut lagi pi KLIA lagi.

Terpaksa aku benti kat stesen Shell cilaka tu, isi minyak dulu. Kali ni aku isi RM40 hengget je, tak kose aku nak set sampai full. Pertamanya sebab taknak mandi minyak buat kali kedua, and secondnya sebab ni bukan keta aku, kang isi penuh mau jejak RM80-90. Aku sangat berkira okkk.

Time ni dah pukul 8.20pm.
Aku rasa En Wan dah sampai dah ni, tapi dia lom call lagi. So, aku rilek-rilek isi minyak. Lepas je exit Cyberjaya, baru aku perasan selipar Reza takde. Di saat kegelupuran nak cepat tadi, aku masukkan Redza lam keta tapi tak masukkan selipar dia. Abis camne nak turun?? Nak dokong ko yang 17 kilo ni? Buasir la aku jawabnya.
Tengah-tengah membebel kat Redza, HP aku bunyi kuar nama ABANG kat screen. Seronok gila sampai aku rasa nak terjun kuar tingkap. Selamat jugak laki aku sampai. And aku dah agak, dia takkan meluru kat aku punya. Aku je yang tergedik-gedik keluar dari keta terus hug dia dari blakang, dia boleh meluru hug Redza. Berani dia buat dek ngan aku? Tau tak syurga ko ada pada aku? Wakakakaka.

Sian En Wan, kurus pose kat Jepun. Dia kata hari-hari beli nasi instant, rendam lam air panas 5 minit, makan ngan udang atau sotong je hari-hari. Dulu masa study kat sana at least boleh masak kat umah, ni dok hotel nak masak pekebendanya?



En Wan kat mamak Curry House, pekena nasik goreng ikan masin.







Balik-balik keta kontrol dia belikan untuk anak dia.



Ada sebuah kotak..


Dalam kotak ada kotak lagi... kaler merah.



Dalam kotak merah ada kotak putih... 



Lawa tak Noritake dia beli ni? Cam klasik gitu kan? Lepas tu aku dah tak tau nak letak kat ner. Harus pi beli display cupboard ni. Tapi cam makcik-makcik la pulak pinggan mangkuk nak display kat orang kan. Jadi, aku simpan balik lam kotak. Nak pakai time bila pun tak tau.
Tercapai jugak angan-angan nak pakai Noritake. Tapi aku ta paham naper bendalah ni mahal nak mampos. Padahal corak dia cam kuno-kuno sket.
Masa nak tido, dia hulurkan satu lagi box kecik kat aku. 'Nah, ada hadiah lagi. Ini wish good luck untuk kompeni baru'
Tenet tenettttttttttttt!!!



Yang lawak tak hengatnnya bila laki aku cakap 'Abang ingat nak belikan awak perfume JUBO yang awak pakai dulu.'
I was like, menatang haper la JUBO ni? Bila masa aku ada perfume nama JUBO?
Pikir punya pikir baru aku tau dia maksudkan 'JADOR'.
Hek eleeee En Wan, tau la gersang dok sana.
Jangan la sampai sasul-sasul.


posted by aveo757 @ 10:34 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER