walk on wings, tread in air: Puan-puan, hari ni kita nak masak Nasik Ayam Diana Lopez <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Puan-puan, hari ni kita nak masak Nasik Ayam Diana Lopez
2007-09-25

Hari ni terasa macam nak masak. Sebab semalam beli makanan kat pasar ramadhan dengan nasik lemak yang tak berlemak lansung, ayam yang kejung, telur dadar yang disiat-disiat dapatla agak-agak lam 4 helai, pastu dengan sambal yang manis. Kenapala sambal nak bagi manis? Bulan-bulan pose ni kalau bab makanan selalunya aku bleh tolak ansur lagi. Tapi kalau makanan yang ko jual tu cam rasa kunyah sabut kelapa, memang saje nak kena ngan aku. Berbakul jugak la kena sumpah ngan aku lepas makan tu.

Dah la nasik lemak dia fail. En Wan beli nasi kerabu, yo yo an je 'sedap..sedap'. Lepas tu bertabur cirit birit. Kejap-kejap masuk toilet.

Hari ni lepas 'ofis hour', aku gi kedai beli apa-apa yang patut.
Aku nak wat nasik ayam. Ni semua si NadiahKhair punya pasal. (tak pasal je adik manissss ni kena). Dia wat nasik ayam, aku pun cam terliur nak makan nasik ayam gak. Tapi air liur aku terlebih pulak sampai terasa nak makan puding kastard.

Pukul 4.15pm aku dah tunggang terbalik kat dapur cam nak masak kenduri je bisingnya. Dan aku konfem pose aku hari ni makruh sebab aku merasa banyak benda semata-mata nak bagi makanan aku sukses. Kang kesian pulak En Wan, dah la semalam cirit-birit. Ntah melecet ke hapa bontot dia tak kosser aku nak check. Kalau fail nasi ayam ni mau muntah belahak pulak dia malam kang.






Sehingga ke waktu ini nasik ayam itu telah pun selesai. Bangga..bangga. Bertambah-tambah En Wan makan. Sambil aku berdoa jangan la ada yang marathon masuk jamban malam ni.

Puding kastard tu kira tak aci punya puding. Sebab masa dah suntuk tapi tekak nak makan jugak, so aku tak sempat nak wat pudingnya, buat kastard je. Puding tu aku ganti ngan sumi jelly manis..sumi jelly manis. Dasar fomfuan pemalas. Kalau mak aku tau aku buat puding guna sumi, dan dan tu jugak aku kena sumo.

Sebab vanilla esen pun aku lupa nak beli, so aku tuang setin fruit koktel kasik hilang hanyir susu. Akibatnya....SANGAT SEDAPPPPPP!! wakakakkkaka.

Time aku semayang asar, bell bunyik. Aku dah bajet mesti akak depan ni hantar makanan lagi. (semayang pun boleh pikir pasal makan). Kali ni dia hantar kek pisang ngan mihun goreng pulak.

Aku dah teragak nak buat kastard aku lebih so, bagi la akak tu rasa Puding 'pemalas' Kastard aku. Sure dia terkesima melihat kreativiti jiran dia.
Dah, aku nak gi punggah tudung saji aku tengok apa benda lagi aku lom makan.

posted by aveo757 @ 10:37 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER