walk on wings, tread in air: Stay with it! <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Stay with it!
2007-06-26

Ramai betul srikandi yang mengomen kat entry FUCKING aku.
Korang ni semua ada experience berpakwe / berkawan / berskandal / dengan orang sakit otak ke?

Hihihihi....sila, sila.

Orang mental disturbance a.k.a possibly paranoid-schizophrenic ni memang sangat-sangat senang didekati and aura memikat dia tu lebih sket dari orang lain.
Semuaaaaaaaaaaaa suka dia.
Semuaaaaaaaaaaaa macam senang nak fall in love ngan dia.
Macam aku contohnya, tak ramai ex-bf and tak ramai orang suka. Maknanya mental aku OK. Ngehngehngeh.

Malas la nak cerita pasal orang sakit otak ni. Tapi sukurrrrrrrrrrr aku tak terjebak lagi. Sekian.

Cerita lain pulak.

Aku rasa skang ni aku dah makin lembab nak hapdet blog. Liat al-malas.
Nak bukak blog kengkawan pun takde masa.

Keje aku melambak la beb. Bak kata Ahmad Nisfu 'MINTAK NYAWAAAAAAAAA..MINTAK NYAWAAAAAAAAAAAA'. Begitulah demikiannya posisi aku skang.

Ni aku nak ngumpat pasal budak yang management aku sibuk nak jadikkan HEAD dulu walhal satu benda pasal Life Science haram tak tau. Belum pun sebulan re-grouping, hari ni aku dah terima arahan dari big boss semua benda related to Life Science dorang nak pass balik kat aku.

Ape kessssssssss????

Dulu ko yang gatal pantek nak ambik dari aku. Konon taknak ganggu konsentrasi aku nak buat benda lain. Biar aku fokus betul-betul kat sales analysis la, reports la, gedebak gedebuk la. Alih-alih nak pass balik kat aku?

Burit tau burit????
Aku tenyeh muka sorang-sorang kat burit lembu baru tau.

Alasan big bos, 'HEAD' tu banyak keje, takleh cope up dengan semua benda.

Hoih!
Sila mengaku ko tu pemalas tapi berlagak boleh tak?
Aku tak marah kalau ko mengaku ko bangang, aku boleh ajar, team aku pun boleh ajar.
Tapi aku bengang bila semua orang tau ko bangang, tapi ko mati-mati tak nak mengaku, pastu ko gunakan alasan yang ko busy like hell takde masa nak buat semua ni.

Tengkorak kau.
Dulu aku dah kata benda ni biar aku and team buat, ko pepandai suggest biar ko buat. Big bos aku pun 2x5 gak sengalnya. Dulu aku dah sound, benda ni technical, bukan sebarang orang boleh handle, bagi la team aku handle. Oooo..taknak dengar ni. Objection aje.

Pastu pagi ni tersengih-sengih kat aku nak pass balik. Yang aku tak tahan bila big bos bagitau, 'I think you and your team are the most suitable people to handle for you are the one who involve directly in the market'.

Taik.
Taik okkkkkk.

Dah bertebarai semua benda, baru ko nak gostan balik kat aku?
Dan aku dengan rebelnya bagitau, 'Sorry, I do not want to accept'.

WHY? (berani tanya aku why???)

Ko ingat ko sorang je busy like hell? Hell aku ko taknak pikir sama?
Aku tak kira, dulu ko yang eksyen cakap bedegar-degar ko boleh handle semua ni, nak naikkan KPI la katakan.
Buat la. Apa main pass-pass lak?

Toksah cerita pasal busy la. Orang yang bekerja harusla busy. Apa yang ko nak serabut sangat?Kalau ko busy, ko pass la kat team ko. Nama pun team work. Work la together-gether.
Ko yang taknak pass, konon nak buat sendiri. Biar nanti nama ko dapat sorang. Pandai...pandai.
Kalau success, nama ko nak. Taik yang ko dah buat ni ko taknak pulak? Ambik balik segala cirit-cirit ko nih. Ko dah kacau bilaukan keadaan, ko bagi aku buat SHIT CLEARENCE?

Aku tak kira.
Aku bagi ko another month untuk handle agencies Life Science.
Kalau tak paham, TANYA.
Ini ko tak bertanya mana aku nak tau ko paham ke tak?
Aku jugak ke yang nak menyembah ko tanya 'Are you OK?'

Tak dapekkkkkk la.

posted by aveo757 @ 6:40 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER