walk on wings, tread in air: Kita semakin teruk.. <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Kita semakin teruk..
2007-06-28

Ref No : $F^*&U689C687K
To : All Staffs
From : The Management a.k.a TAPI AKU YANG LEBIH
Copy : CEO
Subject : IT - Security Management

We refer to the above.

Please be informed that IT Department had notice that there are number of staffs using messenger software such as MSN Messenger or Yahoo Messenger to liase with their external customers, suppliers and other party.

With reference to the above, CEO had approved to disallow all staffs to continue using messenger software as a channel to communicate with external parties during office hours with immediate effect.

Therefore all staffs are urged to take note on this message that utilizing of messenger sofware is strictly prohibited.

Thank you for your attention.

Sincerely
AKU YANG BERKOTE PENDEK.

********************************************************************

Email ni kitorang dapat semalam tatkala aku baru nak bukak YM.
So, aku pun malas nak memberontak, aku pun reply la email dia...


From: Diana
Sent: Wednesday, June 27, 2007 4:48 PM
To: mykoteistoosmallhelpme@.com
Subject: YM

Dear Kote Pendek,

Can I keep this software for I am using this at home to correspond with my sister who is currently working in Japan. I am not going to use this during office hour. You have my word.

Please consider.
Thank you.

********************************************************************

Bak kata pepatah aku, manusia ni makin blaja tinggi-tinggi, makin bertingkat-tingkat bangangnya. Begitulah terjadinya dengan Si Kote Pendek ni.

** Peringatan semua**
Aku tak penah beromen dengan dia okkkk, tapi dari riak wajah dia yang memang tak hensem tu ditambah lagi dengan kuasa Magic Fuiyooo yang ada pada aku, dah tergambar panjang pendeknya kote dia.

Payah sangat ke nak paham apa aku tulis tu? Kang aku tulis melayu ko terbangang-bangang tak paham. Dia reply...

----- Original Message -----
From: mykoteistoosmallhelpme
To: Diana
Sent: Wednesday, June 27, 2007 5:48 PM
Subject: RE: YM


Hi Diana,

The mentioned is not recommended as it’s not related to work requirement.

This exercise has been supported by Christ as she’s very particular on this issue. I would suggest not to have it in your laptop as we will penalize staff if we found there is the signal of YM usage.


*********************************************************************

Hoih!
Ko paham tak aku cakap aku guna kat umah je? Kat opis aku tak guna la ngong.
Lagipun, laptop ni company bayar RM2K je, lagi RM2K, aku pakai duit sendiri, so ape ke heyyyy ko nak suruh aku buat tu buat ni? Laptop ni pun kira aku yang punya. Sukatila aku nak install apa pun. Lainla kalau RM4K ni semua datang dari company. Aku nak blah nanti aku delete la semua yang ada lam laptop ni. Dengan MSOffice sekali aku padam, boleh?

Aku tak pueh ati, aku email Christ (bos baru aku) mintak dia consider sket.
Christ panggil aku masuk bilik.

Christ : Apsal? Kena tangkap ke?

Aku : Takde la. Baca tak email dia tadi? Kat internal.

Christ : Baca.

Aku : Tu la, I mintak bagi exceptional sket my case, I need this software sebab malam2 I chat ngan my sis. Lagipun I chat ngan my fren jugak at home kalau I buat keje.

Christ : Hishh, aku (dia ni memang selama guna kau-aku) tak gila macam ni la. Aku tak kisah ko nak simpan ke tak. Aku pun ada, lagi pulak, YM, MSN, bla bla bla. Cuma jangan guna kat opis je.

See???
See???????
Kan aku kata, HR manager aku ni lelebih. Abang ipar punya kompeni, dia yang over.
Aku memang lemas dengan orang gila kuasa macam ni.
Kuasa kalau senonoh takpe, yang entah hapa-hapa dia implement.
Aku ni sampai nak tersungkur buat keje, dia boleh takde keje dok pikir apa nak buat kasik orang sakit hati.

Sakit otak.


posted by aveo757 @ 8:29 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER