walk on wings, tread in air: What motivates you? <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


What motivates you?
2007-05-09

"May I ask you, what keeps you going?"

Tu adelah antara soalan yang interviewer tanya aku tadi.
Opsss, aku lupa nak bagitau, aku dipanggil for second stage interview tadi. Melompat jugak la masa dia call untuk second interview, sebab aku tak rasa dia nak panggil aku setelah aku menjawab soklannya dengan penuh cilaka.

Apa-apa pun achievement terhebat saat ini adelah kemampuan aku untuk menahan kencing dari kol 9pg sampai 2.30ptg!! Kol 9am dah kuar dari rumah nak pi intebiu, and intebiu tu pulak lama gila. Dah la sehari suntuk hujan, sejuk-sejuk macam ni adelah satu pecapaian luar biasa untuk tidak ke toilet okk. Pastu tengah berpeluh-peluh tahan kencing, kat lift tadi ada mamat masuk tapau teh ais, aku tengok teh ais tu je, makin bertolak-tolak air kat pundi kencing aku ni. Takde disiplin punya pundi.

Lari tajuk pulak.

Sampai skang aku terpikir lagi interviewer tu bagitau yang although money alone does not create the sense of fulfillment and accomplishment, tetapi itulah hakikatnya. Money is a prime motivator! Macam dia tau-tau je itu benda tu yang ada lam paler otak aku. Untuk soklan tadi aku jawab :

1. Personal growth
2. Recognition
3. Money
4. Prestige

Walaupun sebenarnya mulut aku gatal nak sebut no. 3 tu dulu, tapi man man la kan, jangan gelojohhh.

Sebenarnya aku malas nak story lelebih pasal interview tadi sebab mana-mana tempat pun, dia akan promote kompeni dia lelebih. Macam kompeni aku skang ni. Cam bagusssssss je. Tapi kehampehan belaka. Masa inteview dulu siap tanya ada international passport tak, for your chance to be sent for overseas training is VERY HIGH. High paler lutut ko. Sekali aku bagi back hand, terus high 3 hari.

Dapat tak dapat keje tu lain cerita, sebab aku pun bukannya desperate sangat, cuma nak tukar angin and tunjuk perasaan sket. Yang penting aku belajar banyak gila dalam interview 2 jam setengah tadi. Dari kol 11am mengadap CEO tu sampai kol 1.40pm. Seb baik perut aku agak behave sket hari ni. Kalau tak, dah lama dia ronggeng Rokiah kat dalam tu. Aku pun masa kena intebiu tadi dok berdoa janganla perut aku bebunyi. Si interviewer ni pun satu, ko taknak makan ke? Aku ni lapar okkkkkk. Hujan pulak tu. Simple maths la beb, hujan = cepat lapar. Hujan + cepat lapar = buruk lantak.

Tapi aku suka formula CEO ni sampaikan staff dia senang-senang buat 3M setahun. Kalau tak dapat kat kompeni ni pun aku tak kisah (ayat hipokrit), sebab formula tu dah ada kat tangan aku. Tetapi, mengapakah dia sesenang bagi formula tu kat orang lain? Adekah itu tanda-tanda awal aku dapat job tu? HAHAHAHAHAHAH PERASANNNNN.

Dah, dah.
Sampai opis kol 2.30pm, terus buat keje, and prepare presentation untuk appointment kol 4pm kat tempat customer. Kat tempat customer tadi lagi satu hinaan dan cacian berganda aku dapat. Actually takde la cacian mana pun, dia berlawak je. Tapi apa yang dia kata tu benda betul sebab memang betul pun.

Cenggini, customer aku nak buat cloning. And he's looking for a kit yang complete ngan competent cells. Kit yang kompeni aku carry ni takde competent cell. Maka, customer itu pun berkata dengan selamba 'I don't think your company offer this, your's are all groceries'.

G.R.O.C.E.R.I.E.S.
Ambik napassssssssssssssssssssssss....BRENGSETTTTTTTTTTTTT!!!!
Aiseymannn, itu dah selamba sangat tu. Boleh tak kalau nak keji tunggu aku balik dulu?
Sebab, kalau ko keji time aku takde, aku tak le bengang. Bila aku tak bengang, maka tidaklah aku mengumpat ko dalam blog ni. Tapi bila aku dah bengang maka aku akan start mengumpat, bila dah mengumpat takkan nak mengumpat saje, haruslah jugak aku maki sekali...BABI!!! Hambik ko.

So, berbekalkan formula yang masih segar diingatan, aku nak wat keje dulu. Tumpang laluuuuu.

posted by aveo757 @ 7:41 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER