walk on wings, tread in air: Panglimaku kecundang lagi <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Panglimaku kecundang lagi
2007-04-02



::Mata anak aku tu dah la sepet sejak azali, ko pegi balut betul-betul bawah mata, dah macam bengkak pulak jadiknya. Gambar atas tu right after lepas jahit. Aku tanggalkan baju dia semua sebab penuh darah. Gambar bawah, lepas makan ubat, terus tetido depan tv. Teddy tu kesayangan dia. Dia panggil teddy tu 'baby Redza'. Sian anak aku, berangan nak dapat adik::

Nampak????

Macamana aku tak hangin kalau dok umah. Aku ni kalau weekend hajat di hati tu nak la bersenggang, bersantai. Elok je aku tengah nak baca paper, panglima aku ni jatuh tangga. Aku punya pekik takyah story la, jiran-jiran semua dah jenguk kat tingkap, get ready ni ape pulak la yang terjadik kat umah sebelah.

Dah tau badan tu macam humpty dumpty, tak stabil, lagi mau angkat truck dia turun ke hall. Truck tu dah la besar gedabak, dia still nak angkut ke bawah jugak. Bergolek-golek jatuh depan mata kitorang. Masa laki aku turun tengok dia, darah dah menitik-nitik. Bila laki aku cakap 'darah lagi Di', aku dah lembik okkkkk.

Redzaaaaa...boleh tak tolong jangan lasak sangat? Ni bukan orang buat tau, ni dia buat diri sendiri. Aku tak dapat nak bayang la kalau dia dah sekolah esok. Punyala aku cukup takut dulu kalau doktor tergunting anak aku ke, tersiat kulit dia ke masa bersalin. Skang dia pulak yang over buat stunt sampai kejap berjahit sana, berjahit sini. Seronok ko ek dapat gabrakan mak bapak ko tetiap hari?

Masa lepas jahit tu, Dr pesan kalau dia tak katif atau muntah-muntah bawak ke hospital balik takut ada clot kat dalam. Hmmm..tak sompek Dr tu nak abiskan ayat, dia dah terkinja-kinja atas kerusi hop from one seat to another. Camna aku tak panas???? Bila aku marah, dia boleh cakap 'Redza tak sayang mama, Redza sayang papa'. Cantekkkkkkkkkk muka ko. Ko ingat kalau ko berak bapak ko nak basuhkan? Aku jugakkkkkkk.

Aku cukup seriau dengan Redza ni la. Anak aku sorang ke yang hyper macam ni? Aku tak penah pulak dengar mak orang lain hari-hari terpekik marah anak. Jiran mesti ingat aku mak tiri.

posted by aveo757 @ 12:25 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER