walk on wings, tread in air: Entry geli dari pompuan gedik <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Entry geli dari pompuan gedik
2007-04-03

Although loneliness has always been a friend of mine
I'm leaving my life in your hands
People say that I'm crazy and that I'm blind
Risking it all in glance
How you got me blind is all a mystery
I can't get you out of my head
Don't care what is written in your history
As long as you're here with me

I don't care who you are
Where you're from
What you did
As long as you love me
Who you are
Where you're from
Don't care what you did
As long as you love me

Every little thing that you have said and done
Feels like it's deep within me
Doesn't really matter if you're on the run
It seems like we were meant to be

I've tried to hide it so that no one knows
But I guess it shows
When you look into my eyes
What you did and where your coming from
I don't care, as long as you love me, baby.


Siapa tengok AF5? Aku bukannya follow sangat Diari AF dari dulu sampai skang. Tapi semalam sebab aku letih sangat, so lepas maghrib, aku layan tengok berita pastu tengok Diari AF jap. Sekali ada budak dapat lagu BSB, saper budak tu aku lupa.

O-la-laaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Berpandangan jap aku ngan laki aku. Mengapakah pandang?
Sebab lagu ni besttttttttttttttt sangat. Dengan lagu ni la laki aku propose aku okkkk.

Oh karatsnya aku!

Aku kenal laki aku kat chatroom, so lepas 9 months chatting, dia konon nak propose aku la ni. Gilo apo. Dah la tak nampak muka aku camne, kot senget ke, senget tang otak tu memang dah pasti. Gamble je. Yes, bukan kawan-kawan dia yang tak approve, kawan-kawan aku pun tak approve sama. Sebab masing-masing kenal kat chat je. Selalunya kalau chatting ni 20% je kita boleh percaya. Even parents aku pun tak approve memula. Mak aku siap pasang spy nak tengok laki aku ni macamana orangnya, keluarga dia macamana and all. Dasyat gila mak aku. Apa dia ingat anak dia taraf Lady Di? Tapi, aku tak salahkan mak aku, dia tau apa yang terbaik untuk aku. Actually aku pun cuak sebab dia datang dari a well-known and wealthy family, so banyak sangat benda yang aku pikir, entah-entah dia ni nak pedajal aku ke, sok lusa dia pasang gundik ke, aku awek spare part dia yang ke tujohblas ke. Tapi tak tau pesal, aku aware benda ni, tapi aku macam sense something good bila everytime aku chat dengan dia.

That day, tengahari, masa tu we all tengah chatting, aku kat rumah balik cuti, dia still kat Japan. The nite before tu, dia dah janji nak chat lagi esoknya, so okla, aku pun tunggu depan PC. Mano la jantan ni tak masuk-masuk. Alih-alih dia masuk chatroom jap and suruh aku log off. Dia nak aku offkan internet. Rupanya dia nak call.

Kimutaku : Apesal aku bagi hint kat ko, ko buat bodoh?

Freeda : Eleh, ko ingat aku bangang sangat la nak percaya hint ko tu? Blaaa..

Kimutaku : Apesal? Ko tak percaya aku cakap aku suka kat ko?

Freeda : Malassssssss

Kimutaku : Ooo, ko nak aku cakap depan-depan? Ok takpe, now aku nak cakap kat ko, aku suka kat ko. Aku nak ko jadi special. Skang ko nak cakap apa?

Freeda : (diam)

Kimutaku : Dengar ni...(masa ni dia bukak lagu BSB)

Freeda : (diam) tapi sengih macam nak rabak mulut, sambil hentak-hentak kaki kat lantai sebab sukaaaaaaaaaaaaa sangat. Gatal!!!

Takde la gempak sangat kan? Tapi that's the most memorable moment that I will never forget for the rest of my life. Sebab???

Sebab sebenarnya intention aku is to main-mainkan dia. Lagipun aku tak kosser nak jiwang-jiwang dengan dia sebab time tu aku tengah tsumawi, eh! silap, sambil pandang Sumie yang tengah sengih, tsunami ngan bf bodoh. Masa tu aku tengah lalui satu keadaan yang boleh dikatakan a very horrendous love problem yang aku payah nak lupa sampai skang hingga ke tahap trauma. Sampai 4-5 bulan lepas kawen aku still termimpi-mimpi macamana bf bodoh tu belasah aku.

Lagipun macam tak logik je kan, duduk overseas lepak ngan member-member pompuan yang sama tetiap hari, pastu aku tengok kat chatroom macam buaya darat semacam je si kimutaku ni, takkan takde awek kan, takkan tak sangkut kat mana-mana member dia kat sana kot? Paling-paling pun gundik.

**kimutaku and freeda tu our nickname kat chatroom ALAMAK dulu**

Aku dah kata jangan ayat, ko nak ayat jugak. Nak sangat...hambikkkk. Aku layan je laaaa. Sian, budak lelaki kesunyian di rantau orang.

Tu la, nak main-mainkan konon, sudahnya ko yang kena main ngan dia skang. Last-last jadik roommate aku!! Roommate okkkkk.

Sampai skang kalau lagu ni kuar kat radio je, mesti we all pandang each other and senyum. Lagu ni memang takkan ada dalam list MP3 kitorang, saje taknak letak. Kalau selalu dengar tak mesraaaaaaaaaaaa. Aku dah get ready nak jiwang depan tv Sabtu ni. Kalau budak AF tu tak deliver lagu dengan dengan baik, aku hempokkkk!

Eeiiiii..macam geli je kan propose guna lagu. Dah la lagu orang. Cubala cipta lagu sendiri kot ye nak mengorat pun.

Tapi aku ada buat satu benda yang laaaaaaaaaaaaaagi geli.
Kitorang penah bergayut 3 jam, long distance call pulak tu, lantak, bukan aku bayar.
Mula-mula borak-borak, pastu tu gelak-gelak, pastu sesi karaoke.!! Kitorang nyanyi lagu 'Dua Jiwa Dua Benua - A to Z'.

"...Terbina cinta dua jiwa
Berjanji setia selamanya
Walaupun kita jauh terpisah benua
Hanya kau yang satu, yang ku rindu, sayangku..."


Seresssssssss geli!!!
Tobat aku tak buat dahhh.

Dah, aku nak type lagi pun rasa geli. Entry yang sungguh geli!

p/s : Esok aku fly to Tganu, day trip for bussiness trip.
Kalau penat aku tak hapdet.
Kalau tak penat pun aku tak rasa aku nak hapdet..sebab aku malassss.

posted by aveo757 @ 4:42 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER