walk on wings, tread in air: Mari main api <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Mari main api
2007-02-20

Happy CNY all!!

Lambat la pulak aku mengewish semorang.
Ahad lepas, we all sefamili buat BBQ kat umah mak aku. Bukan nak celebrate CNY pun, saje je suka-suka nak main api. Kang aku main bungapi kang orang kata tebiat nak mampos lak dah tua-tua kedarah baru sibuk nak main. So, kitorang main api besar sket.
Lagipun since adik aku ngan hubby dia nak pi Jepun dah next mth so, maybe lambat lagi la nak jumpa kan, jadi buat gathering sket la. Tak disangka-sangka sedap pulak ayam panggang hasil pe'marinat'tan tangan aku. Masa kat Tganu last time, kitorang eksyen, taknak pakai segala rempah melayu ni semua, pi beli Heinz, hasilnya sungguhla mencipankan anak tekak aku. So, this time, aku gamble, segala kari daging, rempah kurma', kunyit, garlic, halia, bawang merah, serai, cili blend, jintan, lada hitam semua aku perap sekali. Sambil-sabil gaul ngan ayam tu, aku berdoa la jugak jangan la ada orang yang cirit-birit lak lepas makan ni. Konfem semua maki aku.

Setelah ayam itu dipanggang...jawapannya ialah "PERGHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!! ".
Sunggoh lazat lagi menstimulate keghairahan hingga ake impak maksima! Hambik ko.

Sampai skang aku terasa-rasa lagi sotong, udang, ayam, sate lam mulut aku. Tak hengat yang aku tengah dalam azam nak berdiet. Ohh! Sungguh dedikasi lagi setan-setan menghasut aku untuk makan dan makan lagi. Sampai dah sedawa dua kali pun aku nak menyumbat makanan lagi.



::The food...yummylicious!!::


::Azrul tengah sibuk meminyakkan ayam-ayam aku, my kid bro (Ibal) tengah busy cucuk sotong, and Ima yang tak penah fail enterframe everytime aku snap gambar::


::gambar tanpa flash, kalau ada flash pun tak memberi sebarang perubahan besar ke atas kulit mereka..huahuhuahuaha. Nampak itu adik-adik ku? Aku lagi rendah dari adik pompuan aku okk? So, imagine betapa tingginya adik laki aku. Dia la manusia paling tak normal dalam rumah tu, ketinggian 6 kaki. Bapak aku pun 5'11" je.::


::With my dear Papa. Anak papa okk???::



::The menantus, dalam khemah. We all siap pasang khemah kat lawn. Takde keje sangat dah ni::


::Lihatla donia!! Betapa melekit dan belengasnya muka kami berdua lepas pasang khemah. Takpe, itu tak penting, janji rock. Jawa rules! HAHAHAHAH. Apakah kaitannya?::


::Err...no comment!::

The day before tu, bapak aku angkut semua anak menantu gi tengok cousin dia kat Kelana Jaya Medical Centre, cousin dari Bengkalis Sumatera. Uikss?? Aku tak tau la pulak rupanya betul bapak aku keturunan belah sana. Aku ingat bila mak aku cakap 'Papa tu keturunan Majapahit' semua hanya dongengan and raja lawak semata-mata. Entah-entah aku ngan bibik blur aku ni bau-bau bacang.

CHOOOOOOOOYYYYYYY!!! Simpang malaikat okkk???

At this very moment, aku tengah buat tender la ok? So takleh hapdet blog lama-lama. Dah la hubby aku demam ni. So keadaan di dalam rumah amat hening lagi memboringkan sebab hubby aku dah janji nak shopping today tapi sebab pilot terpeleot pulak, so segala shopping akan dibawa ake suatu waktu yang belum pasti. Cuma apa yang nak dishopping adelah sesuatu yang SUDAH PASTI! ngehngehngeh.

posted by aveo757 @ 1:57 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER