walk on wings, tread in air: Lagu raya <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Lagu raya
2006-10-17

Suasana Di Hari Raya (Feat Ellina)
Artist: Anuar Zain

A:
Berlalulah sudah ramadan sebulan berpuasa
Tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan semuanya pulang ke desa
Ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira

E:
Bertukar senyuman dan salam ziarah-menziarahi
Tutur dan kata yang sopan saling memaafi
Suasana hari raya walau di mana pun jua
Memberikan ketenangan dan mententeramkan jiwa

A:
Kuih dan muih beranika macam
Makanlah jangan hanya di pandang

E:
Ketupat rendang sila nikmati kawan
Penat memasak malam ke pagi

A:
Wajik dan dodol jangan lupakan
Peninggalan nenek zaman berzaman

E:
Asyik bersembang pakcik dan makcik
Hai duit raya lupa nak di beri

A & E:
Berlalulah sudah ramadan sebulan berpuasa
Tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan semuanya pulang ke desa
Ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira


Sat tadi aku dengar lagu raya Anuar Zain + Elina ni. Everytime aku dengar lagu ni, aku sure teringat balik zaman aku kat TKC, di bulan-bulan pose lagi suci dan mulia ini, aku telah diragging oleh Kak L (gila garang bengis dia ni, aku mmg doakan dia fail SPM) nyanyi lagu ni kat lounge. Nyanyi sambil pakai pjama, diri atas meja. Apa ko ingat ni ekspo????

Tapi, malang bagi Kak L. Dia suda terpick salah worang laaaa. Apa dia tak tau ke aku mmg suka nyanyi. Dia suruh aku nyanyi je. Aku bagi pakej siap menari sekali la. Apa la ertinya menyanyi lagu raya kalau terpacak macam tiang bendera? Aku bukan nyanyi lagu Negaraku. Lagu Negaraku pun aku menyenget bila nyanyi. Nak sangat dera aku kan?


"Dipersilakan, Diana dari dorm Orkid."
(padahal aku sorang je yang kena panggil, bukan ada junior lain pun..)

Baiklah, saya akan menyanyikan sebuah lagu raya yang bertajuk .....

Terasa macam bangang pulak ikut je cakap dorang.
Dah la nyanyi tanpa minus one. Gendang-gendang pun takde. Kata hari raya.
Macam nak sumpah sekor-sekor jadik hanger. Siap ada yang buat backgroud music lagi tenenenenenenenenenenen...tenenenennenne..teneet.

Sial palis!
Memang la fun kan ragging meragging ni.
Tapi agak la, aku juniorm second in take lak tu, takde geng sangat masuk secind in take, memang la rasa nak nangis.

Apa kena ntah akak tu malam tu. Tensen kot nak SPM, nak release tension suruhlah junior nyanyi. Kira dah habis lawak la tu. Sikit tak kelakar. Konon ramai-ramai nak pakai gelakkan aku nyanyi. Apa dorang tak tau ke bapak aku dulu cikgu guru pengiring brass band STF? Siap cipta lagu lagi. Maka secara otomatiknya aku juga dianugerahkan bakat seni terpendam. Eceh. Nasib je umur dah 29, kalau tak, juara AF4 sah-sah aku. Ngeh ngeh ngeh....

Menganga sekor-sekor tengok aku lontarkan vokal. Itu belum warm up bubbling semua. Kalau dah prektis 2-3 kali, konfem aku jadi penyanyi jemputan everytime besday Tunku. Cis belagak pulak.

Apesalla junior mesti kena takut ngan senior? Tak paham aku. Tapi aku pun takut gak ngan senior, nak lagi ngan Kak L tu. Menyinga tak kena tempat. Masuk dorm orang tanya siapa ada maggi. Bila sorang pun tak menyahut, dia bleh kata 'kalau i nampak u all makan maggi, siap'.

Apehal ko? Meroyan? Maggi pun nak mintak kitorang. Apa ko ingat, mak bapak aku belikan maggi untuk kasik ko mentekedarah? Kiss my butt!! (ni sekarang punya cakapla, masa dia ngamuk dulu, aku jadik statue of Liberty atas katil jap..tak berani wooooooooo).

posted by aveo757 @ 5:28 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER