walk on wings, tread in air: Siapa kata aku tak pernah gemuk?? <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Siapa kata aku tak pernah gemuk??
2006-09-22

I was flipping thru my photo albums when I stumbled on this pic of mine, wearing a red sweater (PICTURE REMOVED). It was taken in year 1998, when I was at home for a semester break. Lihatlah dunia!! Siapa bilang aku tidak pernah kegemukkan? Aku bisa mengulanginya karena sekarang aku sudahpun 47 kilo. Malam ini sahaja aku sudah membelasah sepinggan nasi berlauk dan baru 2 jam sudah, aku melantak sekeping roti telur di mamak Bistro. Sekarang aku merasa lapar lagi. Mungkin sekejap lagi aku akan memasak maggi asam laksa.

Aku pun tak tau apesal dulu aku boleh gemuk sangat. Aku ingat lagi masa mula-mula masuk matrik, guys started calling me mushroom. Some called me cendawan cina. I was like "mushroom? why cendawan cina?". Nak kata aku fair & lovely, amat mustahil. Orang buta warna pun tau aku hitam. Kawan aku cakap maybe sebab aku pendek and cute, so they called me that way. Pendek dan cute ye? Paler hangguk kau!
Pendek, gemuk dan hitam, OK? Cendawan cina kan hitam. Bangkai betul!!

Oo...hina aku ekk. Takpeeeeee. So, masa semester break 3 bulan, aku cuma makan nasik sehari je sekali and the rest of the day aku kunyah biskut empat segi cicah teh O. Masuk bulan ketiga, aku nak muntah bila bau biskut tu. Muak sehhh. Berat aku turun jadik 41kg!!! HAHAHAHHAHA...sunggoh bersuccess sekali!! Dan mula la aku menggelenyar nak pakai segala baju sendat-sendat ni semer. Culture shock katakan. Aku sunggoh perasan aku la manusia paling cun, tapi adik aku cakap aku dah macam jerangkung dalam lemari. Mak aku pulak menambahkan hangin aku dengan mensabotaj 'ini bukan kurus..ini namanya kecut!!'. Kecut but breast kekal 34B. Haha..best!! best!!

Agaknya dek kerana berat turun terlampau mendadak, from 1998 till 2004 berat aku maintain 41-42kg. Tapi tak bleh lawan time aku pregnant beb...gila berat, 59kg, ok? Perut besar, bontot besar, let alone my dear breast. And now, aku dah give up nak turunkan berat aku, biarlah berat, biarlah 47 kilo. Biar..biar..biar. My hubby always said that big women are more sexier, if you have a bit of fat, at least I can grab on to something...ohhhhh, dinda sudah berasa ghairah sekali. Let's do it more often!! (pinjam skrip Syarifah Amani)

posted by aveo757 @ 1:00 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER