walk on wings, tread in air: Lagu <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>





SEARCH

CONTACT ME

Diana Ishak @ Green Apple
aveo757@yahoo.com
See my complete profile

TRAFFIC
Visitor Counter
TESTIMONI GREENAARD


Lagu
2019-08-02

Selamat berpuasa kepada yang start berpuasa Zulhijjah hari ni.
Memandangkan hari ni bermulanya puasa, jadi aku nak rileks-rileks sikit.
Kita bagi post yang light-light saja.

Kebetulan pula ada reader yang mintak aku bagi list lagu-lagu Beyond yang best.
Katanya dia dah terjebak, tapi dia hanya ada satu lagu je [maybe lagu yang aku upload kat blog hari tu].
Dia minta aku suggest lagu-lagu lain untuk dia download.

Kalau tanya aku, SEMUA lagi Beyond best kat telinga aku.
Tapi takpe, aku cuba letakkan telinga aku kat telinga korang.
Kat bawah ni antara lagu Beyond yang first time dengar dah sedap kat telinga.




Song : Wong Ka Kui [lead vocalist]

Lagu-lagu Ka Kui memang jadi evergreen, salah satunya lagu ni.
Lagu ni hasil dari pemerhatian dia pada isu apartheid.
Kalau tengok dalam video ni ada gambar Nelson Mandela.
30 Jun yang lepas ulangtahun kematian Ka Kui yang ke 26.
Adik dia Ka Keung [bassist] revealed video clip ni pernah dipertontonkan depan Mandela 2-3 tahun sebelum Mandela mati and Mandela send ucapan terima kasih secara bertulis pada Beyond.
Malangnya Ka Kui dah lama mati dah masa tu.




Song : Wong Ka Kui

Amani.
Lagu ni dia dapat ilham masa Beyond visit Kenya.
Aku jumpa video with translation sekali, senang nak faham.




Song : Wong Ka Kui 

Kalau tanya aku, ini lagu aku palingggggggggggg suka!
Dalam lagu ni dorang semua menyanyi.
Ahli-ahli Beyond semua boleh menyanyi tapi Ka Kui suara paling best.
Dan lagu-lagu dorang semua ciptaan ahli kumpulan tapi lagu-lagu ciptaan Ka Kui yang paling best.
Tak, aku tak bias. Memang Ka Kui punya lagu sedap-sedap.




Song : Wong Ka Kui 

Ini sebenarnya lagu yang buat Beyond terkenal.
Lagu ni tahun 1988/1989, tajuknya "I really love you", tapi lebih kepada love untuk ibu.
Lagu ni semua ahli Beyond menyanyi.



Song : Wong Ka Kui

Kalau korang pernah tengok movie Yound and Dangerous [Chan Ho Nam and Chicken], mesti tau lagu ni. Ini original sound track Young and Dangerous.




Song : Wong Ka Kui 

"I Like You"

Kalau ada yang tertanya apesal video clip dorang macam lama?
Jawapannya : Ka Kui mati tahun 1993, jadi semua video lagu ciptaan Ka Kui sampai takat tahun 1993. Now dah 2019, wajar sangatlah kalau nampak macam video lama.



Song : Wong Ka Kui 

Lagu ni antara lagu dalam album terakhir Ka Kui dengan Beyond.




Song : Wong Ka Kui 

Ini masterpiece Ka Kui yang jadi hits sampai sekarang.
Tapi ini aku ambik Japanese version.
En Wan suka dengar Japanese version sebab dia faham and boleh nyanyi sekali.
Banyak lagi lagu Beyond yang best-best.
Nanti la aku cari video yang paling best and aku tepek lagi kat sini.
Tu pun kalau ingat lah...


posted by Diana Ishak @ 10:00 AM  
Newer›  ‹Older

ADVERTISING



FOLLOW ME



MY BRAND




LABELS



MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
TEMPLATE by


BLOGGER