walk on wings, tread in air: Point <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




CONTACT ME

aveo757@yahoo.com

See my complete profile
TRAFFIC
Visitor Counter
MY VIDEO


TESTIMONI GREENAARD


Point
2019-01-31


Ok gambar kat atas tu antara screenshot yang aku ambik dari salah satu whatsapp admin GreenAard.
Aku nak tunjuk kat pengguna GreenAard, betapa pentingnya create akaun dengan GreenAard because you will never know bila waktunya you will benefit from it.

Contohnya mereka-mereka ini (gambar) antara yang merasa benefit create akaun dengan GreenAard.
Ada yang dapat beli GC Plus dengan harga RM37 saja sebab tebus 2400 point.
Ada tu yang point dia kurang 100 point untuk tebus RM10, tapi aku bagi juga [ada syaratnya].

Kalau korang baca whatsapp kat atas ada yang aku instruct staff aku untuk "Tambah dulu point, kemudian tolak".
Ada yang aku instruct "Tolak point, then tambah".
Ada beza tu.
Yang mana aku suruh tambah dulu point, itu maknanya point dalam akaun tak cukup tapi kerana aku nak bagi juga diskaun, ada syarat yang dorang kena follow.
Jadi, korang yang belum ada akaun, silalah create akaun dengan GreenAard.
Tak rugi.



Meh aku extract customer ni punya weight loss journey dengan GC Plus.

Hari pertama : 59.4kg
Hari ketiga : 57.8kg

Ukur lilit pinggang sebelum guna GC Plus : 36 inch
Ukur lilit pinggang selepas guna GC Plus : 32 inch
[yang ni aku anggap perubahan ambil masa 17 hari].

Berat berkurangan 1.6kg dalam masa 3 hari.
Sejujurnya, ini adalah berat air.
I mean dari 1.6kg yang hilang ni, 70% adalah berat air.
Selebihnya adalah lemak.
Kerana lemak tak akan hilang dalam tempoh sekejap.
Lemak akan ambil masa yang lebih lama untuk hilang berbanding air.

Yang best tu adalah bab ukur lilit pinggang.
Aku pressume dia hilang 4 inch dalam tempoh 17 hari.
Sebenarnya, berat badan yang kita nampak kat penimbang tak mewakili berat lemak.
Berat yang kita nampak tu adalah berat lemak + berat air + berat otot + berat tulang.
Tetapi ukur lilit pinggang mewakili berat lemak.
Jadi, jangan risau kalau berat badan statik (pada penimbang), yang lebih penting adalah ukur lilit pinggang kerana ia mewakili berat lemak alone.

Yang kita nak turunkan sekarang adalah lemak, bukan air ataupun otot.
Berat pada penimbang tu perlu diambil juga sebab kita nak tengok samada badan kita berfungsi dengan baik atau tak.
Kerana, bila you start mana-mana program diet, berat badan MESTI berkurangan at least 580g dalam tempoh 10 hari.
Jadi kalau berat tak turun atau turun less than 580g, itu bermakna something wrong with your body sampaikan air pun tak turun dari badan.
Itu fungsi kenapa GreenAard supply weight loss card, untuk korang monitor berat badan and ukur lilit pinggang.

Losing 580g-1kg dalam tempoh 10 hari is the general recommendation for safe and sustainable weight loss.
Walaupun nampak macam "Apekey sikit sangat turun tak sampai 1kg dalam tempoh 10 hari?", please look at the bigger picture.
Any weight loss is better than none.
Perlu tahu yang setiap 480g = 3500 kalori.
Nak hilangkan 500 kalori seminggu (seminggu ya!), kita kena makan less 500 kalori sepanjang 7 hari tau.
Nasi goreng sepinggan dah 230 kalori.
Katakanlah sehari kita makan 3 pinggan nasi (pgi, tghri and malam), bermakna untuk kurangkan 480g seminggu, setiap hari kita kena makan kurang 2 pinggan.
Maknanya kau makan sekali je lah nasi sehari.
Kena skip 2 kali meal time.
Sanggup?

Jangan letak pressure pada diri.
Bila letak pressure, badan kau akan slowkan metabolisme badan.
That's why ada orang kata pi gym hari-hari seminggu pun berat turun 1-2kg ke.
Bukan sebab gym tu tak bagus tapi sebab kita letakkan pressure pada diri untuk kurus cepat.
Badan kita dapat rasakan pressure tu jadi dia pun 'mogok'.
Dia slowkan metabolisme.
Ujung-ujung dapat penat je.

Some people think that if they don't lose 2kg in a week, they are a failure. Salah tu.
Bila kita sebut 'nak turunkan berat' biasanya kita maksudkan nak kurus sampai betul-betul kurus.
Kita aim nak turunkan berat sekitar pinggul, peha, perut, dan lengan.
Hakikatnya, turun berat tak bermaksud semua ni akan turun sebab ia bergantung juga kepada lokasi sel-sel lemak.
Ada orang sel lemak banyak di peha, sebab itulah walau berat dan turun peha dia masih besar lagi (tak berapa nak turun sangat) sebab sel lemak banyak di situ.
Ada orang badan kurus tapi muka size XL, tembam, kerana sel lemak banyak di kawasan muka.
Abang body (body builder) kalau ditanya berat pada penimbang berapa, konfem nilainya overweight, tapi adekah dia overweight?
Tak pun.
Badan dia solid, yang buatkan nilai penimbang nampak tinggi adalah kerana berat ototnya, bukan lemak.

It may sound strange, tapi memang ada possibility untuk berat badan kita berkurang without actually seeing a change in our weight.
Macam kes pengguna GC Plus ni, berat badan memang statik selepas 3 hari guna GC Plus.
Tapi ukur lilit pinggang dia berkurang 4 inci.
Kau ingat 4 inci tu sikit?
Bayangkan sekarang kau pakai seluar jeans size 30, lagi 3 minggu boleh pakai size 26. Kau rasa?
Rupanya berat dia dah masuk range ideal weight.
Tinggi 154cm with berat 57.8kg is normal weight ya.
That explains kenapa berat liat sangat nak turun.

Sebenarnya berat badan dia tetap menurun cuma tak nampak sangat pada penimbang, tetapi pada inch loss.

"Tapi ada inch loss, kenapa berat pada penimbang tak berganjak?"

This happens when you lose body fat while gaining muscle.
GC Plus increase muscle mass.
Takde la sampai tambah otot kau berketul-ketul macam abang body.
Tapi dia GC Plus punya konsep ni sama macam Atkin Diet - menambahkan otot.

Bila otot bertambah, lemak akan dibakar dengan lebih cepat.
Sebab itulah dalam kes pengguna GC Plus di atas, dalam tempoh yang sama dia makan GC Plus, berat penimbang tak berganjak tapi pinggang mengecil.
Itu bermaksud lemak berkurang dan dalam masa yang sama otot bertambah.
That's why berat kat penimbang tak berubah tapi size pinggang nampak perubahan.
If your weight stay the same, even as at the same time you lose inches, itu adalah petunjuk bahawa you're moving in the right direction.

Masalahnya ialah, kita ni suka tumpu kat penimbang.
We believe if the number doesn't change maknanya kita takde progress.
Salah ya.
Kita kena tahu apa beza losing weight and losing body fat.
Yang kita nak hilangkan ni adalah lemak.

Apa yang aku boleh kata, I'm happy with result pengguna GC Plus di atas.
Ukur lilit pinggang berkurang sebanyak 4 inci, menandakan lemak berkurang.
Semoga GC Plus dapat banyak contribute lebih banyak manfaat dan menyelesaikan masalah penggunanya.

Hari ni LAST DAY untuk check if you're entitleg to get diskaun RM10, RM25 atau RM60.
Refresh blog ni and kli pada pop out window.



posted by Diana Ishak @ 10:28 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER