walk on wings, tread in air: 'Tak puas hati' nampak..? <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




CONTACT ME

aveo757@yahoo.com

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


TESTIMONI GREENAARD


'Tak puas hati' nampak..?
2018-08-14

Boleh tahan ramai teruja dengan gambar 'before and after' dalam entry semalam.
Berbuih-buih admin aku nak ulang benda yang sama "Ya, betul cik. Penggunaan tu hanya sebulan".

WAIT!

Jangan salah faham, ya.
Rawatan kulit bergantung pada berapa teruk skin condition korang sekarang.
Kalau parut jerawat tu jenis parut dalam, mungkin akan ambil masa yang lebih panjang.
Tak boleh pukul rata semua jenis jerawat tu sama.

Jerawat tu adalah simptom masalah kulit.
Tapi kalau acne, itu adalah penyakit kulit.
So tak boleh kata "muka saya jerawat, muka dia pun jerawat, apesal saya punya lambat baik dari dia?"
Entah-entah yang kau punya tu bukan jerawat tapi nodul (jerawat yang ada nanah di bawah kulit).



Dalam Gloei hanya ada 20 sachet.
That's why ramai yang tengok gambar ni semalam 'tak puas hati' betul ke muka customer ni licin after makan 1 botol Gloei je.
Sebenarnya bukan korang je terperanjat, dengan aku-aku sekali terkejut.
Tapi this is somehow expected sebab dalam Gloei ada selected plant extract yang dah diuji kesannya terhadap kulit and collagen production.

Insyallah, aku yakin dengan formula dan konsep yang aku guna untuk Gloei.
Gloei guna konsep stimulate kolagen badan sendiri, bukan dari bantuan kolagen tambahan.
Sebab, bila kolagen tu dihasilkan dalam badan, badan kita lebih tau perfect dosage untuk diri sendiri.

One thing yang aku minat tentang Chamomile (salah satu bahan dalam Gloei), bukan je dia ada bahan aktif yang kuat untuk skin treatment tapi dia bagi stress relief.
Tak ramai yang tau stress boleh bagi effect kat kulit.

Ekzema and psoriasis salah satu contoh.
Salah satu punca ekzema dan psoriasis adalah stress.
In fact stress boleh kacau satu badan korang termasuk rambut dan kuku.
Kadang tu rambut gugur belum tentu lagi sebab 'salah shampoo', entah-entah kau sebenarnya tengah stress.
So jangan melulu nak salahkan produk.

Bila kita dalam keadaan stress, tindak balas kimia dalam badan akan buatkan kulit jadi extra sensitif.
That's why dalam keadaan stress jerawat tak semena-mena tumbuh, padahal selama ni tak pernah tumbuh jerawat pun.
Lagi satu, perasan tak dalam keadaan stress, jerawat tumbuh makin banyak?
Bila badan tertekan, badan akan hasilkan hormon kortisol.
Hoemon kortisol ni akan send message pada kelenjar untuk produce extra minyak.
Sebab tu lah jerawat makin lama makin banyak, sebab kulit keluarkan minyak yang banyak.

Itu satu hal.

Lagi satu hal lagi, hormon kortisol ni meransang rasa lapar tau.
That's why bila kau stress, kau melantak tak ingat dunia.
Bila badan kau naik, kau makin stress.
Tengok cermin jerawat pulak bersepah-sepah, tambah lagi stress.
Dah tu celah mana nak baiknya kalau stress manjang?
Berdasarkan konsep "skin-stress" ni la datang idea untuk libatkan Chamomile dalam Gloei.

Itulah juga punca kenapa aku wujudkan pakej Gloei + Cleansing Gel.
Kerana di samping merawat jerawat dari luar (guna Cleansing Gel), skin juga perlu dirawat dari dalam (makan Gloei untuk stress relief dan boost collagen).
Bijak tak? Haaa tepuk!!! *tiberrrr*



Ok, ni satu lagi testimoni.
Kali ni bukan testimoni kulit tapi saraf.

WARNING!

Ni nak bagitau siang-siang.
Gloei BUKAN ubat perbetulkan urat saraf.
Gloei fokus untuk skin treatment saja.

Tapi meh aku nak explain kenapa akak kat atas ni cakap lepas ambil Gloei, the next day tangan kaki dah tak sakit.
Aku cuba explain semudah yang boleh.

Dia macam ni tau.
Free radicals yang masuk dalam badan boleh rosakkan sel-sel badan.
Sel boleh kehilangan fungsi normal dan akhirnya mati.
Free radicals ni boleh datang dari udara, makanan, ubat atau air.
Dalam Gloei ada satu plant yang kandungan inositol tinggi.
Inositol ni meneutralkan free radicals so that bahagian-bahagian sel dilindungi seterusnya memperbaiki urat saraf.

Bila aku baca testimoni ni, aku dapat kaitkan kenapa lepas dia ambil Gloei urat-urat tak sakit dah.
It is somehow related.
Tapi, jangan pulak masing-masing ambil Gloei untuk tujuan treat saraf.
Tu dah salah faham.
Karang ada yang kata aku overclaim.
Yang saraf tu bonus je, tapi yang utamanya adalah skin treatment, ok?



posted by aveo757 @ 9:00 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER