walk on wings, tread in air: Gloei <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




CONTACT ME

aveo757@yahoo.com

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


TESTIMONI GREENAARD


Gloei
2018-06-29



Kan dah siap!

Ini the latest produk GreenAard - Gloei.
Khas untuk kulit.

Yang ada dalam IG aku je tau produk ni dah ready sejak bulan puasa lagi, tapi aku hold sebab bulan puasa busy dengan Fleur by Mrs Him.
Same kes dengan Herba Rahsia Rimba, dah ready tapi sengaja hold.
Aku tak cerita lagi pasal Herba Rahsia Rimba, kan?
Ok takpe, nanti aku touch tu.

Now nak cakap pasal Gloei dulu.
Sebab aku tersangatlah excitednya dengan Gloei.

Why?

Sebab Gloei lain dari kebanyakkan produk untuk kulit di pasaran.

Idea untuk hasilkan produk ni datang masa aku tengah buat research Herba Rahsia Rimba.
Banyak jurnal yang aku baca time tu.
Bila baca-baca tu, aku terfikir apesal kita nak ambik kolagen dari luar sedangkan badan kita sendiri boleh produce kolagen?

Memang kolagen dalam badan akan menyusut seiring dengan usia.
That's why orang ambil suntikan Vitamin C.
Dan sesiapa yang ambil suntikan Vitamin C perasan tak muka dorang jadi glowing dan gebu sangat?

Yang menyebabkan kulit cantik bukan kerana Vitamin C, tetapi Vitamin C tu trigger penghasilan kolagen dalam badan.
Vitamin C ni nanti akan tambah hidrogen dan oksigen pada asid amino, so that they may do their part in collagen production.
Kalau badan tak dapat jumlah vitamin C yang sesuai, pengeluaran kolagen akan jadi slow.
Bila kolagen rendah, kulit jadi kusam, lebih cepat proses penuaan dan mudah berisiko untuk jadi lebam.

Tua tu pasti ya.
Kita bukan nak elakkan diri dari jadi tua.
Umur tak boleh ditangguh-tangguh.
Yang kita nak tangguh ni penuaan kulit.
Caranya dengan hasilkan kolagen yang diperlukan oleh badan.

So, bila aku pikir-pikir balik, why not aku extract plant yang diakui kandungan vitamin C-nya tinggi, dan jadikan itu makanan tambahan supaya boleh trigger kolagen dalam badan?
Itu lebih baik sebab badan kita sendiri cukup arif tentang kolagen production.
Jadi badan akan mengawal penghasilan kolagen yang optimum yang diperlukan oleh kulit.
So, tak ada isu "terlebih makan protein hingga menyebabkan kidney rosak".
Plus, kita tak bergantung pada kolagen luar.

Dalam Gloei bukan tak ada protein lansung.
Tapi proteinnya bukan dari kolagen tambahan.
Tapi dari ekstract bahan aktif from salmon untuk tujuan UV-blocking properties.

Aku pilih untuk guna ekstrak chamomile sebab aku peminat ancient herbs.
Ramai orang minum teh chamomile sebab antioxidant dia sangat tinggi.
Kalau perut cramp, minumlah teh chamomile, insyallah lega.
So aku masukkan extract chamomile dalam ini untuk helps reduce stomach cramp semasa period.
Chamomile memang untuk skin.
Dah banyak mask chamomile, teh chamomile, krim chamomile orang buat.
So aku masukkan chamomile dalam Gloei.

Tak ada yang too teknikal untuk Gloe.
KKM klasifikasikannya sebagai makanan tambahan, bukan ubat-ubatan.
So boleh diambil oleh both lelaki and perempuan, ibu lepas bersalin, dan ibu menyusukan anak.
Budak-budak nak ambil pun tak apa, ini food, bukan ubat.
Tapi budak-budak nak ambik buat apa, kolagen dorang masih banyak, takde masalah kulit pun budak-budak ni.

Dalam tu ada 20 sachet.
Tak perlu bancuh air.
Just koyakkan sachet and tuang masuk mulut.
Ada 20 sachet.
Boleh guna sebulan kalau nak.

Why 20 sachet?

Takde sebab-sebab teknikal.
Our suggestion, weekend tak perlu ambil pun takpe, that's all.



Ini testimoni dari tikus putih (yang tak berapa putih).
Kiri tu zaman kulit kusam dan gemuk.
Gambar kanan selepas kurus sikit dan dah guna Gloei.
Muka gambar belah kanan tu nampak macam baru lepas menangis sebab aku pakai tisu untuk remove mekap, so kulit jadi merah hasil tenyehan.

Nampak beza kulit 2017 and 2018.
Walaupun muka dah kena tenyeh untuk buang bedak, keadaan kulit waktu tu takde lah sekusam 2017.
Kurang dah lebam-lebam kat muka.
Bila Gloei berkesan kat diri sendiri, betullah rupanya kita boleh trigger penghasilan own kolagen hanya dengan ambil tumbuhan yang kandungan vitamin C-nya tinggi.

Gambar yang paling latest adalah video aku kat atas tu ha.

Kalau ada yang tanya "Kak, Gloei ni boleh tak pulihkan senggugut, lancarkan haid, hilangkan lenguh, tambah tenaga, turunkan athma....?"

Jawapannya - Aku tak suka produce one-for-all product.

Aku suka specifickan fungsi setiap produk.
Jadi, setiap bahan yang aku masukkan dalam setiap produk 80% bertujuan untuk menjalankan fungsi yang sama.
Lagi 20% adalah bonus yang korang bakal dapat hasil dari fungsi 80% tadi.

Contohnya, aku buat Nutrijuice khas untuk kolesterol.
Tapi kenapa ada yang kata gout dan darah tinggi jadi lebih baik bila ambik Nutrijuice?

Sebab apabila kolesterol menjadi stabil, pembuluh darah akan jadi lebih besar laluannya.
Darah tak tersumbat.
Pembuluh darah ke laluan kaki juga tak tersumbat dan segalanya menjadi lebih lancar.
Jadi, ada kaitan semua tu, cuma ianya bersifat bonus.
Yang fungsi utama tetap untuk turunkan kolesterol.

Same goes to Gloei.
Aku create ni khas untuk skin.
80% bahan-bahan yang digunakan memang tujuannya untuk skin.
Maksudnya untuk mencantikkan skin, bahan utama adalah tumbuhan yang kaya dengan vitamin C.
Vitamin C ni nanti akan trigger penghasilan kolagen.
Bila kolagen optimum, skin jadi lebih baik.
Tapi jangan lupa, kolagen juga adalah sejenis protein yang tempatnya ada dalam otot, tulang, kulit, saluran darah, sistem pencernaan dan tendon.
Bila kolagen optimum dalam badan, secara tak lansung membantu bagi kekuatan dan keanjalan kulit kita, dan menjadi "gam" yang membantu memegang sendi dan tendon.
Sebagai bonus, kaki mungkin lebih kuat, tak sakit-sakit lagi.

Tapi, itu bonus tau.
Jangan beli Gloei untuk tujuan hilangkan sakit kaki. Salah faham dah tu.

Insyallah, akan aku ceritakan lagi pasal ni from time to time.
Kalau nak tanya apa-apa boleh masuk website www.greenaard.com, di website tu nanti klik LIVE CHAT (bahagian bawah sebelah kiri).
Atau boleh WHATSAPP admin.

Harga selling RM139/botol.
Tapi untuk first batch ni, aku bagi RM123 only.

Kalau nak jadi agent untuk Gloei dialu-alukan sebab tak too teknikal berbanding produk lain.




posted by aveo757 @ 12:11 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER