walk on wings, tread in air: Pie <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Pie
2017-12-08


Manis kan pembuka bicara aku hari ni? Siap gamba lagi aku letak, biar manisssss je.

Ini hadiah dari reader blog. Isnin lepas aku dapat. Punyalah banyak dia kasi. Pie segini punya besar. Lepas tu 8 cup cheese pudding lagi. Seronok staff aku makan.

Pie yang aku dapat ni apple pie.
First and the last aku makan pie adalah apple pie McD (or KFC?).
Lama dah duluuuuuuuuu, zaman skolah dulu. Tu pun dapat free.
Tak sedap.
Dan menjak hari tu aku tak suka makan apple pie.

Isnin lepas aku cuba Apple Pie dari @sugarmummysweettreats ni.
Crust dia crunchy. Rupanya dalam tu ada buah-buah lain jugak. Aku ingatkan semata-mata apple je.
Boleh tahan sedap.
Mungkin aku bukan peminat apple pie. Tapi rasa dia sedap, jauh lebih sedappppppppppppp dari apple pie McD/KFC (aku lupa aku makan kat mana).
Kalau apple pie pertama aku dulu adalah dari budak ni, maybe aku jadi lebih yakin nak makan pie.
Sebenarnya sejak aku makan apple pie benyek tak sedap tu, aku dah tak berapa suka nak rasa mana-mana pie. Anggapan aku pie semua tak sedap.
Tapi Apple Pie budak ni sedap juga. Especially crust dia, crunchy sangat.

Aku ingatkan mak mertua aku tak makan benda-benda manis camni sebab dia memang avoid benda manis.
Tapi dia suka pulak dengan apple pie ni. Dia kata manis pun manis-manis buah je.
Malam tu anak-anak sedara En Wan datang, so dapat la dorang merasa apple pie ni sekali.
Murah rezeki reader ni. Ramai yang dapat rasa pie dia.



Oh tapi yang ini super duper sedappppppp!!!
Aku peminat pudding roti. Yang dia bagi ni Croissant Cheese Pudding.
Selalunya puding roti makan ngan sos dia. Tapi yang ni tak.
Dalam tu dah siap-siap dia bakar sekali dengan sos/cheese.
Oh memang terangkat! Ada rasa manis and masam-masam stoberi sekali, jadi potong muak. Pandai dia. Ada lagi seketul dalam fridge. Harapnya aku balik nanti yang seketul tu masih ada. Kalau tak, maknanya Redza membaham.

@sugarmummysweettreats ni specialities dia aku rasa pie.
Jarang orang jual pie.
Yang selalu aku nampak brownies and cakes.
Kalau orang tu berani jual pie saja, tu maknanya pie dia memang sedap la tu sebab tu dia fokus kat itu je. Aku dah rasa pie budak ni. Sebagai someone yang tak minat pie, aku boleh kata pie dia sedap.
Tapi cheese pudding dia memang sedap.

Ni antara pie yang dia offer :


Apple Pie



Dark Chocolate Hazelnut Pie.
Aku macam terasa-rasa ini sedap gila. Dark choc kotttt.



Mini pie pun ada.



Blueberry Buttermilk Pie



Beef Quiche!
Alaaaaa....sedapnyaaaaaa.



Double Choc Nutella Cake



Mango Tart Vanilla Cream


Selain pie dia ada buat menu lain juga. Antaranya :

1. Belgian Dark Choc Chip Cookies
2. Chicken Onion Quiche
3. Minced Beef Quiche
4. Brownies choc ganache/salted caramel ganache (nuts/no nuts)
5. Raspberry Pistachio Cakes/Cupcakes
6. Peanut Butter Choc Cake/Cupcakes




Haaaa...ada promo tau bulan ni. Bulan December saja.

Dapat free Croissant Cheese Pudding (square size) with every purchase of :

1. 2 Pies/Quiche or mix
2. One whole cake

Siapa nak beli, boleh ke IG : @sugarmummysweettreats
Sekitar KLCC, Melawati, Wangsa Maju, Keramat and kawasan sekitar yang berdekatan - FREE Delivery.
Yang jauh, of cos ada caj penghantaran.
Boleh Whatsapp http://www.wasap.my/601151346844





HARI NI HARI TERAKHIR UNTUK BELI BASIC VALUE PACK DENGAN HARGA RM149 FREE POS. ESOK KITA START DENGAN HARGA BARU.

Nak beli WHATSAPP SINI.


posted by aveo757 @ 9:00 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER