walk on wings, tread in air: First time makan puding raja. <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




CONTACT ME

aveo757@yahoo.com

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


First time makan puding raja.
2017-12-14

Semalam aku dapat hadiah makanan lagi dari reader.
Kali ni PUDING RAJA!

Aku kan selalu tengok orang dok share resepi Puding Raja tapi aku tak pernah rasa nak buat sebab gila leceh ok!
Renyah nau aku tengok cara buat dia. Patut la nama Puding Raja. Memang cara buat pun renyah, selayaknya jadi makanan raja-raja je. Aku rakyat biasa ni makan puding kastard je sudey.

Alhamdulillah, semalam rezeki dapat rasa Puding Raja buat pertama kalinya.
Gigih dia datang dengan bawak cool box.
Rupanya puding ni sedap makan sejuk-sejuk.



Ini medium pack.
Kuah kastard tu dah siap-siap bungkus dalam plastik untuk satu bekas punya makan.
Renyahnya puding ni kat jala mas tu (egg yolk).
Aku penag tengok cara buat puding ni, memang kat jala mas tu yang susah.
Kalau orang tak pandai buat, memang tak cantik jadinya. 



Zoom sikit kasik terliuq.
Base dia pisang lemak manis. Pastu atas letak jala mas.
Then tabur dengan gajus, kismis and buah-buahan kering.



Curahkan semua kuah kastard tadi.



Oh sedapnyaaaaaaaaaaaaaaa!!!



See the pisang?
Pisang ni yang kena manis sebenarnya.
Kuah kastard tak perlu manis dah.
Memang kuah yang aku dapat ni tak manis.
Jadi bila blend dengan pisang lemak manis ni just nice je rasa dia lalu kat tekak aku.



Suapan pertama gitu.

Memang sedap!
Untuk orang yang pertama kali merasa Puding Raja, aku boleh bagi SEDAP.
Yang sedapnya puding ni kat kuah.
Kuah tu kena just nice, jangan too manis sangat.
Aku pulak memang tak berapa makan manis. Teh O aku pun tanpa gula.
Jadi kalau makanan manis-manis sangat ni aku cepat pening.
Tapi puding ni tak manis sangat. Manis pisang. Recommended.
Actually aku dah order 2 set dah untuk mak aku pulak dek kesedapannya.



Boleh tengok harga dia kat sini.



Yang besar tu RM20.



Aku baru lepas order yang ni 2 set.
Set yang ni RM35/pack. Tak tau la boleh makan berapa orang ni.
Yang penting sedap. Kalau tak cukup boleh order lagi :)

Kalau nak rasa Puding Raja Kak Nowa ni.
Boleh whatsapp/call : 012-9302256 


P/s : ESOK LAST DAY UNTUK REDEEM CLEANSING GEL GUNA POINT. Jimat! Sebab selama ni redeem diskaun RM10 tolak 600 point. Tapi sehingga esok, kau burn 100 point je dah boleh dapat RM6 diskaun. Aku tau point korang banyak makn tak abis. This is the time nak guna point dengan extraaaaaa JIMAT! Tapi untuk Cleansing Gel je ok? Whatsapp 012-7728976 atau Live Chat untuk semak baki point.
posted by aveo757 @ 9:00 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER