walk on wings, tread in air: FB Puberty Challenge <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


FB Puberty Challenge
2017-04-24

Sejak seminggu lepas aku nampak orang dok buat challenge ni letak kat FB.
Aku pun nak gak join tapi memikirkan gambar aku kat FB profile dulu semua jenis tak cukup kain, macam banyak pulak keje aku nak pixel sana-sini. Dulu aku agak rajin jugak berganti gambar profile.
Tapi takde lah banyak sangat aku bertukar profile sampai 5-6 kali setahun. Cuma dulu tu memang kerap benar berselfie. Sebab aku dulu obses dengan rambut. Rambut aku kan rajin bertukar kaler dulu, siap rebonding bagai. So selalu la aku feeling-feeling model iklan rambut depan cermin. Kejap terteleng sana, terteleng sini.

Dan kebanyakkan gambar profile aku dulu memang tak cukup kain.
Bukan sengaja taknak salin baju time bergambar, tapi memang itulah pakaian aku di dalam dan di luar rumah. Kalau orang kata aku sengaja bergambar dengan pakaian macam tu, memang silap. Sebab kat opis pun kadang-kadang aku pakai tube je.
Cuma kalau balik rumah mak bapak aku or Tganu, aku akan pakai 'sopan' sikit. 'Sopan' tu maknanya tak menampakkan cleavage dan tak singkat tetapi see thru 😂.

Ini picture profile aku menjak aku berjinak-jinak dengan FB :







Disebabkan rajin nau berselfie sejak dulu, bila dah tua ni rasa macam 'puas berselfie'. Sampai malas dah tukar gambar profile FB. Gasak kau la situ dari 2013. Agak-agak kedutan kat wajah bertambah, aku tukar la gambar baru. Sebenarnya ada satu lagi gambar (FB9), tapi gambar tu aku dah delete. Gambar tu aku pakai shawl warna grey kalau tak salah, tapi gambar tu nampak half je muka. 

It's good aku ada blog, dan aku ada simpan gambar-gambar ni semua.
At least ada kenangan. Bolehlah jugak tengok perjalanan perubahan aku dulu dan sekarang.
Bila tengok balik gambar pertama and gambar now, mesti mak bapak aku sendiri tak sangka aku boleh berubah macam ni 😂.
Mudah-mudahan perubahan tu kepada kebaikan.

Orang selalu cakap, kalau dah terbiasa pakai daring macam ni, susah dah nak tinggal. Sebab tu payah nak nampak kekal bertudung. Sebab tak tahan godaan nak pakai macam tu balik.

Sebenarnya tak jugak.
Kalau niat ko pakai asal-asal pun memang nak gain attention, payah la sikit nak berubah kot.
Kau akan rasa sakit ati je bila nampak orang lain pakai seksi. Membuak-buak rasa nak tayang balik badan.
Tapi kalau memang dari awal ko pakai baju macam tu sebab kau memang suka pakai macam tu, insyallah, once bila kau dah decide untuk tinggalkan, kau takkan patah balik. Kau dah 'puas pakai'. Dah tak rasa apa dah bila nampak orang lain pasang badan.
Macam kes aku, aku masih pakai lagi, tapi kat rumah je la sebab itu memang perjanjian dengan En Wan dulu. Cuma takde la daring sangat macam dulu. Nak mampus? Mak mertua aku duduk sekali oiii. Elok-elok mata mak mertua aku cerah terus rabun jadiknya asik hadap cleavage aku siang malam. 

Seronok sebenarnya berselfie time free hair ni.
Sebab ada banyak benda kita boleh 'tunjuk'.
Rambut, earrings, necklace, choker, dan cleavage. Eh.
Tapi bila bertudung ni takde apa sangat yang kau nak gambarkan. Especially bila kau pakai tudung labuh menutup dada. Takde apa. Paling-paling pun tudung je la bersilih ganti. 
So, aktiviti tu dah tak fun. Maybe sebab tu aku pun dah malas nak berselfie. 




Satu benda bestnya bila ada blog, semua kenangan ni aku simpan. Bukti bahawasanya aku pernah kurus satu masa dulu. Mbhahaha.
Of cos dalam album pun ada satu copy.
Zaman-zaman datang concert Redza dengan 3/4 jeans, dengan blouse off-shoulder, baju mengandung pun nak yang nampak cleavage je tau 😂.
Bila free hair, perasaan nak bergaya tu membuak-buak.
Lagipun waktu tu aku free hair. Kalau pakai baju ketat pun, orang tak kata. Sebab selaras dengan penampilan waktu tu. Jadi pilihan bergaya tu banyak.

Bila aku dah start bertudung, pilihan tu dah tak banyak. Nak pakai baju ketat-ketat rasa macam tak berapa sesuai pulak dengan bertudung. Tapi sebab nak bergaya jugak, aku beli candy jeans. At least kalau pakai dengan baju labuh and longgar, masih menutup bontot. Itu je la pilihan gaya yang ada.

Bila tudung pun dah cover dada, baju pun labuh longgar - keseronokkan nak bergambar tu slowly hilang. Lama-lama dah tak kuasa nak bergambar. Apetah lagi nak bersiap lengkap semata-mata nak bergambar. Ye lah kan, kalau dulu pakai spagetti strap sambil melepak kat rumah pun boleh bergambar. Now, nak kena salin baju dulu, cari tudung dulu - eh malas pulak aku. Sometimes aku terfikir mungkin inilah cara Tuhan nak lindungi wanita. Disebabkan kita disuruh bertutup, akibatnya naluri kita nak bergambar, tayang badan, bercantik-cantik - slowly hilang. Boleh jadi macam tu la. Wallahualam.



posted by aveo757 @ 3:11 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER