walk on wings, tread in air: Party air lagi <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Party air lagi
2016-12-21

Semakin lama entry semakin backdated. Hahaha.
Takpe, busy is good.

Sedap tak gambar kat bawah ni?



Series, aku tengah lapar ni.
Nampak soto ni siap dengan begedil daging buatkan aku makin lapaq.
Sambal kicap soto ni kemain berdesing lagi.
Kali ni tolong percaya. Sebab semua orang dalam rumah Mak Aji tu cakap sambal kicap memang berdesing. Berhingus-hingus makan soto ni okeh. Tapi sebab sedap, pedas pun pedas lah. Balun jugak.

Aku order makanan ni semua sempena besday Rayyan (buat lagi sekali) and Jannah. Buat kat rumah Mak Aji senang sikit sebab kali ni rumah dia dah ada kolam. Jadi sedap sikit parti tepi kolam. Walaupun kolam budak-budak. Tapi tu yang bagus. Bila budak-budak leka berendam, kurang sikit dia berpencak dalam rumah. Jadi, mak mak boleh la gossip dengan lebih fokus.

Aku order soto nasi with bergedil daging kalau tak salah. Punyalah lama entry ni sampai aku yang aku order pun tak ingat 😆😆. 20 pax.
Aku kan malas nak join masak-masak ni. So aku cakap takyah lah susah-susah nak masak, biar aku order je makanan. Sebenarnya bukan taknak bagi dorang susah. Aku taknak aku yang susah kena tolong. Kah Kah Kah.
Lagipun Sabtu tu aku keje oii. Tak sempat aku nak mengejar dari opis nak pecut balik Bangi semata-mata nak tolong masak.



Kat orang yang sama, aku order roti jala kuah kari daging (eh ke ayam, pun aku lupa).
Aku order 60 pcs je ni. Sebab ada banyak lagi makanan lain aku order so jangan tamak-tamak sangat.



Ni pun orang yang sama. Mihun untuk 30 pax kalau tak salah. 
Pastu adik ipar aku Siti gorengkan drummet.

Aku dapat contact number ni lepas aku naikkan kat status FB nak carik makanan, kejap pastu dia PM aku. Bagus, fast action, fast result. Sape nak try, boleh ke IG @sizzlingkitchen. Dia duduk Nilai.



Dessert aku order kat another reader nama Zareena. Masa besday Rayyan kat skolah and jamuan skolah agama Redza pun aku order dia je. Senang, sebab aku ni malas sikit nak mencari. Kalau dah jumpa satu, memang satu tu je la aku maintain selagi tak buat hal. Hahaha.

Aku order apam pisang, nutella tarts, 2 jenis sandwich. Kalau nak order boleh ke IG @ovendanloyang.



Disebabkan kali ni ramai kanak-kanak datang, jadi aku angkut extra kolam dari rumah aku.
Kolam aku kecik je untuk Rayyan main sorang. Jadiklah, buat tambah-tambah kolam kat sini.



Kanak-kanak level toddler sila masuk dalam kolam kecik.



Kanak-kanak yang bentuk buahnya dah nampak jelas, bolehlah masuk dalam kolam ni.



Bapak budak hampir-hampir masuk dalam kolam sekali bila anak kejap-kejap terbenam.
Aku pun ingat nak rasmikan kolam bapak aku hujung minggu ni. Last kolek lah sebelum Ima balik JB. Aku ngan Ima nak merasa berendam dalam ni sambil bergosip. Mohon bapak-bapak angkut anak-anak pi Petronas ke, 7-11 ke, barang sejam dua. 



Kan this year besday Rayyan buat kat skolah.
Tapi disebabkan nak celebrate besday Jannah, aku takut karang si jendul tu sentap tengok orang lain tiup lilin, dia tak. Jadi, tahun ni dia sambut 2 kali besday. Tapi kali ni kek beli kat Berry's je sudah. Eh tapi kan kek kat Berry's ni lagi best lah dari Secret Recipe. At least dia punya choc black forest kena ngan tekak aku. Tak muak pun. Untuk Jannah belikan red velvet. 




Tiba-tiba terasa rumah ni penuh dengan generasi yang kenit-kenit.
Macam sekejap je dah muncul generasi kenit-kenit ni. Ramai pulak tu, and the number will increase.
Tapi bukan dari aku ngan Ima lah. Maybe Siti. Aku bajet Siti kurang-kurang 7 sebab dia muda lagi. Saje nak bagi dia gemuk macam kitorang. Mbahahaha.

Budak yang belah kiri baju pink tu anak cousin aku. Nama Keisha.
Muka dia macam muka bapak dia macam kecik.



Cuba tengok muka budak laki ni, sama kan dengan muka Keisha?
Very the anak bapak. Yang budak laki tu nama dia Anuar.

Ok, aku tau korang lebih berminat nak tanya sapekah gerangannya budak pompuan belah kiri dan kanan Anuar tu, kan?
Yang belah kiri Ima.
Yang belah kanan tu Naomi Campbell. Kau mampu bergambar macam tu?
Hoi, duck face tu aku yang trendsetter lah. Korang baru terhegeh-hegeh nak buat, ceh!



Malam tu terperasankan lagi satu gambar Pak Aji gantung kat dinding.
Ada ke gambar ni dia gantung? Cariklah gambar yang memaparkan sisi jelita aku sikit. Apedaaa..
Oh tapi mungkin inilah gambar paling jelita yang pernah aku ada dulu.

Korang mana berani nak bergambar sekonfiden macam ni kan?
Walaupun jongos, tetap aku bangga tayangkan gigi aku.
Ima sorok gigi. Blah lah.



Gambar ni pun dia gantung.
Gambar anak-anak dia berbirat sunbathing kat Langkawi tahun 1988.
Walaupun pakai T Shirt, tapi feeling-feeling Baywatch mesti mau ada okeh.




posted by aveo757 @ 5:37 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER