walk on wings, tread in air: Happy 40th Bos! <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Happy 40th Bos!
2016-10-07


Selamat hari jadi yang ke 40 tahun, Bos!
Dah masuk 4 series. Keh Keh Keh.

Tahun lepas dia sambut birthday kat kilang.
Tahun ni sambut birthday kat opis sendiri.
Ada sesape nak filemkan kisah dia tak?
Bagaimana seorang pekerja kilang boleh menjadi MD sekelip mata kekdahnya.

Aku tanya dia nak apa birthday tahun ni. Dia jawab nak PA sorang tolong dia buat keje.
Cewah. Ni macam dah nampak gaya birthday tahun depan aku dah takde dalam opis ni kot.
Macam dah nampak hawa-hawa nak kick aku terus dari opis ni je.

Birthday Sale ni terpakai untuk both GreenAard and Fleur by Mrs Him.
Tapi SATU HARI SAJA, 24 JAM.
Bermula 12am sehingga 11.59pm malam ini.
Esok tak valid dah.



Mana yang pernah beli GreenAard, cuba check sms kot-kot ada terima sms reminder dari GreenAard tentang Birthday Sale ni. Yang tak dapat sms, boleh check email. Check SPAM folder sekali kot-kot masuk sana. Staff aku dah buat email blasting hari Rabu, so this sms kita blast pagi ni sebagai reminder. 



Customer ni happy sebab masalah kulit berminyak dia settle bila guna GreenAard Cleansing Bar.

Muka berminyak memang sesuai sangat dengan GreenAard Cleansing Bar.
Orang yang kulit berminyak ni kulit dia senang disejat. Maknanya air tak tinggal dalam kulit. Sebab tu kulit oily. Cleansing bar ni ada bahan humectant yang boleh kekalkan kelembapan pada kulit jadi kulit akan retain air, jadi muka otomatik jadi kurang berminyak.

Lagi satu, sabun ni guna glycerin based. Glycerin ni sifatnya stabil walaupun dicampur dengan bahan lain. Takkan menyebabkan iritation atau alergi kat kulit berminyak. Kalau kulit korang jenis berminyak, memang dialu-alukan guna sabun ni.



Sape kata GreenAard Cleansing Bar tak sesuai untuk baby?
Ni dah baby kedua yang buktikan kulit lembut and comel gebu macam ni pun serasi dengan Cleansing Bar.

Kulit baby ni nak kata ruam, tak macam ruam sebab dia bertompok.
Mungkin alergi tapi tak tau alergi apa.
Maknya kata mungkin susu.
Dah macam-macam dia guna, alhamdulillah nampak macam serasi dengan Cleansing Bar.

Jangan takut, Cleansing Bar ni glycerin based soap. Memang sifatnya lembut. Tambahan lagi memang direka untuk kulit sensitif, kulit jerawat, kulit ekzema. Jadi haruslah kena lembut kalau tak makin teruk la kulit orang jadinya. Jadi lojiknya, sabun ni pun sesuai untuk kulit baby.

Bahan-bahan dalam Cleansing Bar ni memang aku target khas untuk yang ada masalah kulit - jerawat, acne, ekzema, psoriasis, oily, ruam. Bahan dalam sabun ni kebanyakkannya ada fungsi antibakteria and antifungus. Jadi kalau ada yang tanya boleh tak guna untuk kulit normal - boleh tak ada masalah. Tapi aku nak tanya balik apa perlunya nak pakai medicated soap kat kulit yang tak bermasalah?

Aku sendiri tak pakai sabun ni sebab aku takde masalah kulit so far.
Aku pakaikan kat Rayyan je sebab reason aku buat ni pun sebab Rayyan ada ekzema.



Sabun Kiwi.

Ada jugak la 2-3 orang yang whatsapp aku mintak nak beli sabun Kiwi.
Maybe warna sabun ni macam warna buah Kiwi kot so orang panggil sabun ni Sabun Kiwi.
Sukati, Kiwi pun Kiwi lah.

Ini email dari mak kepada baby kat atas tadi.

Sabun ni pedih kalau buih masuk mata.
Yes, pedih sikit lah kalau termasuk mata sebab dalam ni ada campuran herba.
Herba sifatnya pungent. Dia takkan rasa kat muka, tapi kalau termasuk mata tu memang terasa gak la pedih. Jadi, kalau nak guna kat budak-budak just pastikan buih tak masuk mata je. Kalau Rayyan tu, aku suruh dia pejam mata terus sebelum aku genyeh muka dia.

Kenapa sabun ni cepat cair?

Memang sabun ni akan cepat cair sebab dia ada glycerin.
Glycerin ni macam aku cakap tadi sifatnya lembut dan dia memerangkap kelembapan.
Jadi, kalau korang biarkan dia terendam dalam air atau letak kat tempat basah/lembap, memang dia akan jaid bertambah lembut dan lembik dengan cepat,
Jadi, cara paling bagus, lepas guna, letak kat tempat kering.
Pakai bekas sabun yang ada lubang untuk alirkan air.
Macam aku, everytime lepas pakai, aku lap and masukkan dalam bekas sabun and letak jauh sikit dari shower supaya kurang lembap.

Insyallah, aku akan cuba siapkan bekas sabun sekali next time, bukan dalam masa terdekat :)




Ini senarai harga untuk BIG BOSS BIRTHDAY SALE hari ni.
Memandangkan dah ada orang tanya apesal whatsapp dia tak berespon, jadi aku letakkan terus bank akaun kat bawah. Staff sedang bertungkus lumus respond whatsapp dan sms yang masuk non-stop lepas sms blasting pukul 8.30pagi tadi. Masih lagi dok mereply yang takat pukul 9 pagi lagi. Sabaq na. Insyallah semua akan di-reply.

Boleh order melalui Whatsapp 012-7728976



Sehingga 11.59 malam ni, website GreenAard akan ditutup. Saja taknak kasi orang beli kat website. Esok bukak balik.



posted by aveo757 @ 11:21 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER