walk on wings, tread in air: Siapa sini mak bapak dia ada gout? <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Siapa sini mak bapak dia ada gout?
2016-09-18


Sporting tau pakcik ni bila anak dia ajak bergambar sebagai salah satu testimoni berjaya Nutrijuice.
Pakcik ni ada gout rupanya.
Jadi anak dia bagi try Nutrijuice.
Sebenarnya Nutrijuice ni khusus untuk rendahkan kolesterol tapi memang antara benefits dia mengurangkan sakit-sakit athritis.



Ini testimoni dari anak dia.
Good testimoni, alhamdulillah.

Sebenarnya kan, mak mertua aku pun gout and dia ambil Nutrijuice. 
Tapi aku malas nak up testimoni keluarga sendiri, itu kira macam point yang tak dikira. 
Bila dapat testimoni yang sama, ni lah masanya aku up-kan :)

Salah satu sebab kenapa Nutrijuice sesuai untuk legakan gout adalah sebab kandungan Safron kat dalam tu. Safron ni ada compound nama colchicine yang memang digunakan untuk treat athritis and gout. Even dalam perubatan tradisional cina pun, dorang guna safron untuk rawat gout. Aku rasa dalam ubat gout yang doktor bagi ada juga colchicine ni sebab ini bahan active. Tapi disebabkan dalam Nutrijuice kita ambil safron terus, jadi tak nampaklah celah mana Nutrijuice boleh legakan gout. Padahal active compund ada dalam safron tu sendiri.

Ni raya haji banyak makan daging kan, sesiapa yang ada Nutrijuice dalam rumah, pastikan ambil dengan rutin ya sebab daging semua ni kandungan uric acidnya moderately high. Kalau kau balun berkilo-kilo insyallah besar harapan boleh dapat gout. Lagi satu, sesape yang sakit gout, tolong minum banyak sikit air supaya buah pinggang boleh flush uric acid.

Kalau nak perahkan lemon dalam air kosong pun boleh. Sebab lemon pun bantu rawat gout jugak. Sebab lemon ni nanti akan pecahkan crystal uric acid. The reason Nutrijuice lebih cepat melegakan gout adalah sebab dalam Nutrijuice ada both safron and lemon. 



Ni best.
Ni follower FB aku ni.
Aku pun tak tau menahu dia ada beli Nutrijuice.
Kolesterol dari 8.2 turun ke 5.8.

Aku pun sebenarnya high cholesterol pada awalnya.
Aku tau kolesterol aku tinggi pun sebab saje gatal-gatal check darah.
Sekali baru tau kolesterol aku tinggi.
Patut la aku kerap kebas kaki. Duduk kejap dah kebas.
Kadang-kadang kaki aku tetiba je krem tak tau hujung pangkal.
Bila staff tu kata aku kena banyak minum air lemon, makan buah lemon, epal, kunyah bawang putih mentah 3 ulas everyday, makan itu, makan ini - eh tak kuasa lah aku.
Banyak lagi keje aku nak buat kot dari asik mengunyah je.

Maka timbullah idea nak buat Nutrijuice gunakan semua bahan semulajadi yang ada kaitan untuk turunkan kolesterol.
Macam biasa, sendiri jadi guinea pig.
Alhamdulillah, 2 minggu je, kolesterol aku dah turun.

Tapi aku tak naikkan testimoni sendiri sebab aku tak sure apa sebenarnya yang buatkan kolesterol aku turun. Adakah sebab Nutrijuice atau GC Plus. Sebab kalau kita dapat turunkan berat badan, maka kolesterol pun boleh turun sikit. Being overweight akan increase chances untuk kolesterol LDL (kolesterol jahat) increase juga. Jadi memandangkan aku memang on and off ambil GC Plus, jadi aku tak sure kolesterol aku ni turun sebab aku ambik Nutrijuice atau berat badan aku turun,

Good to receive feedback dari customer yang memang ambil Nutrijuice. Testimoni dari pengguna lebih strong berbanding testi founder, betul tak?



Disebabkan testimoni Puan Era tadi, maka masuk pulak testimoni gambar di atas ni.

Orang pompuan ni, rasanya antara masalah berat badan dan masalah period, madalah period lagi dorang concern.
Aku pun concern dengan period cycle berbanding berat badan.
Sebab kalau berat badan terlebih, sekurang-kurangnya aku tau nak buat apa.
Tapi kalau tetiba period 3 bulan tak datang, and kau tak mengandung, mesti kau pening sebab tak tau apa puncanya.

Kalau period tetiba datang dengan sakit yang teruk tahap menggigil-gigil menahan sakit - ini pun masalah dunia. Nak lagi kalau kena kat opis. Dengan sejuk aircond-nya, dengan nak fokus kat keje lagi, dengan kena duduk kat kerusi menambahkan lagi sakit pinggang - mak aiiiii. Hazab!

Alhamdulillah, terima feedback yang sama tentang period.

Period datang dengan smooth, kurang rasa sakit (ada yang tak rasa sakit lansung), ini je pun dah boleh buatkan mood kau semasa period bertambah baik 1 tangga carta. Serious tak tipu. Orang pompuan kalau period, cukuplah kalau ia datang dengan takde rasa sakit. Tu dah cukup membahagiakan. At least kurang satu malapetaka dalam rumah tu. Aku kalau period pain boleh bertukar menjadi Mambra kadang-kadang.

Kalau korang ada masalah period cramp, korang boleh minum air lemon panas.
Tak pun teh herba.
Tak pun teh halia.
Aku dulu minum teh Lipton je. Malas la nak tumbuk halia bagai.
Tapi kalau korang nak try Nutrijuice boleh jugak. Selain dapat turunkan kolesterol, boleh kurangkan period cramp sebab dalam Nutrijuice ada lemon, ada halia jugak.

Kalau rasa-rasa nak try, boleh tengok kat sidebar blog ni, belah kiri.
Ada BUY BUTTON untuk beli Nutrijuice.
Beli je kat situ, senang. Takyah masuk website.
Tak pun, whatsapp 012-7728976.


posted by aveo757 @ 9:00 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER