walk on wings, tread in air: Panglima jadi model <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Panglima jadi model
2016-08-30

Sabtu lepas Birthday Mak Aji.
Sepatutnya semua (except Ima) akan kumpul untuk makan-makan, tapi Mak Aji pulak demam.
Dia tak kasik aku balik, takut nanti berjangkit ngan cucu-cucu dia.
Jadi, Sabtu lepas aku hantar ini ajelah.
Kebetulan Ima pun dah transfer duit siap-siap kat aku, jadi aku belikan chocolate + flower + helium ballons. Ibal ngan Siti dah beli hadiah lain.

Bila terpaksa pospon celebration dah jadi tak best sikit lah kan. Sebab nama pun pospon.
Tapi takpelah, janji balik jumpa Mak Aji.
Semalam petang baru balik Bangi, open table makan pizza je lah sudah.
Kan kalau makan kat hotel, nangis pulak Ima baca blog aku tengok gambar makanan.



Macam biasa, everytime monthly closing, keje macam lembu sikit, 7 hari straight. Lemau.
Sabtu, ada shooting kat studio untuk new baju Fleur by Mrs Him.
Ada 2 design, kali ni kurung and kebaya.

Pastu Ahad, shoot outdoor untuk kurta pulak.
Pakwe aku tu nak pakai outdoor pulak kali ni.
Jadi terpaksa buat 2 hari shooting.
Kurta also 2 design.

Kali ni shooting kat studio bawak panglima sekali.
Sibuk sangat nak fashion show nak fashion show, meh aku angkut sekali.
Bila masuk dalam studio nampak ada beberapa orang model semuanya dah cantik-cantik mekap, dia cakap "Ma, adik suka datang sini. Banyak princess!"
Kemain lagi kau suka nau dikelilingi wanita-wanita jelita. Nampak nau yang kat rumah kau takde yang jelita. Tapi kalau nak jadi romeo pun biar lepas sunat, dik.



Ni salah satu baju terbaru Fleur by Mrs Him.
Ye, rilek..rilek. Aku tau baju ni sweet. 



Hari Sabtu tu before pi studio baru aku tau pakwe aku ni pi set-kan mekap model semua kat rumah aku. Shooting pukul 8.30 lak tu. Aku bajet mesti model-model ni tak makan lagi. Dah kalau mekap start 8am, dah sah-sah dorang ni keluar dari rumah pukul 7.15am. Mana sempat makan semua ni. So, aku beranikan diri masak nasik lemak. Nak bagi sendiri makan takde hal, bab nak bagi anak orang makan ni yang aku sikit cuak. Dibuatnya cirit-birit time shooting tak ke satu hal. Posing dalam jamban la jawabnya.

Aku cakap kat mak mertua aku kita masak sekali banyak lah, senang tengahari takyah masak. Aku ni bukan rajin nau masak-memasak ni. Kalau boleh aku nak masuk dapur tu sekali je sehari.



Kul 1pm aku turun bawah dengan harapan dapat makan lagi se-round nasik lemak, eh rupanya dah selamat mak aku rendam periuk nasik.

"Diana nok makan ke? Abih doh puok-puok tu makan. Tadi balik dari ambik gambo, dorang nok makan lagi".

Wow!!
Samada terlalu lapar atau terlalu sedap.
Kasik la aku chan feeling-feeling yang kedua ya. Hahaha.

En Wan kata terasa macam ramai anak lelaki pulak bila model-model ni nak bermanja-manja "Boleh tak nak ratah udang?".

Sukati. Janji habis. Senang sikit kalau habis. Ada chan aku mintak En Wan beli makanan kat luar je.




Tapi shooting semalam aku tak ikut sebab dah ramai dah escort so takyah la aku menambah ramaikan lagi. Lagipun buat kat 1 City Mall. Aku mana boleh pi sana, karang nampak Starbuck aku nak pi beli. Aku dah lama dah diet Starbucks ni.

Koleksi Fleur by Mrs Him ni semua akan release paling lewat Jumaat ni.
Taknak bagi kalut sangat sebab kalau hujung bulan opis dah kalut dengan GreenAard.
Jadi bagi bertenang-tenang sikit. 

Semalam aku launch produk ketiga GreenAard - Cleansing Bar.
Idea nak buat cleansing bar ni semenjak aku pakai Tea Tree shower gel dari Bodyshop.
Sejak pakai shower gel tu, dah kurang dah jerawat kat belakang badan En Wan.
Bila aku buat reading, ohhh rupanya herbs ni memang boleh treat acne.
Tapi kalau untuk eczema tak jalan.

So, aku come out with combination of ingredient yang boleh treat skin problems especially eczema.



Dan beliaulah guinea pertama.
Aku nak tenyeh kat muka sendiri pun, aku memang takde masalah kulit.
Kulit aku cuma masalahnya tak putih-putih je. Selain dari tu, takde masalah.
Memandangkan Rayyan ada masalah kulit, so aku tenyeh kat Rayyan.
Rayyan punya eczema ni hanya pada lutut je.
Dulu tapak kaki, now tapak kaki dah baik, dia pi kat lutut pulak. 
Eczema ni susah nak cure, tapi boleh dikurangkan.



Geli pulak aku tengok kaki Rayyan ni. Muka je boleh tahan comel, kaki comot.

Selama 7 hari berturut-turut guna Cleansing Bar, 2 kali sehari, alhamdulillah, bahagian tu kering and mula untuk heal. Gambar belah kiri tu kalau nak ikutkan tak seteruk yang asal. Yang asal kulit sekitar tu warna pink, dah macam kulit daging pulak. Tapi yang tu slowly heal bila aku sumbatkan Nutrijuice. Sejak makan Nutrijuice tu, kulit dia dah makin tumbuh (sebab dulu macam warna daging). Tapi Rayyan ni payah makan ubat. Macam nak gi perang kat rumah tu kalau nak suruh dia makan Nutrijuice sebab mindset dia dah anggap itu ubat. Walaupun trasa sweet dia tetap taknak makan. So, aku tenyehkan Cleansing Bar ni. Alhamdulillah, kering. Semalam aku mandikan dia nampak bahagian tu dah lagi better dari gambar kanan. Nanti esok lusa aku snap.



Comel dah pun.
Snap guna iPhone ya, bukan Samsung, apetah lagi kamera 360.
Kamera iPhone je setakat ni aku percaya bab-bab nak ambik gamba. Kamera iPhone hanya reveal the truth je. Hahahah.

One thing yang aku nak bagitau, this Cleansing Bar masih mengekalkan penggunaan natural product.
Natural product takkan bagi kesan sekelip mata. Proses healingnya tak secepat kalau pakai chemicals, tapi it is safe.

Untuk baby pun boleh.
Baby kan ada diaper rash, milk rash, heat rash - yang penting kena tau baby tu allergi terhadap apa.
Sebab ada baby yang allergi kat soap.

Even kalau nak buat home remedy untuk treat diaper rash pun, kita pakai glycerin soap base + vegetable glycerin + balsam oil.
Tapi dalam Cleansing Bar GreenAard ni, memang kita pakai glycerin base dan glycerin ini adalah dari vegetable oil. Cuma kita gantikan balsam oil dengan olive oil sebab lebih mudah dapat kat Malaysia ni. Kang kalau aku import karang, mahal pulak harga sabun ni jadiknya.

Antara bahan-bahan yang aku gunakan adalah kat bawah ni. Baca and fahamkan benefits-nya.
Of course aku takkan reveal semua bahan yang aku gunakan untuk Cleansing Bar ni, tapi antara bahannya kat bawah ni lah :










...maka terhasillah Cleansing Bar ini.
Dah boleh start beli kat www.greenaard.com ataupun whatsapp 012-7728976.
Harga pengenalan RM35 (semenanjung) dan RM42 (sabah/sarawak).

By the way, kalau korang rajin, followlah FB GreenAard atau kelebetlah blog GreenAard.
Kalau kat FB tu mana-mana entry yang berbentuk teknikal memang aku yang tulis.
Aku akan tulis kenapa begitu kenapa begini, so korang boleh refer sana.
Kalau ada apa-apa yang nak tanya, boleh PM sana, insyallah admin and staff aku akan respon.
Kalau apa yang dorang takleh respon selalunya aku akan buatkan satu entry di sana (and blog GreenAard).
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Oh, by the way, lagi 2 hari nak ke GreenAard 1st Anniversary :)




posted by aveo757 @ 11:06 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER