walk on wings, tread in air: Bila dah sakit.. <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Bila dah sakit..
2016-08-10


Sweet sangat lah laki aku menjak-dua menjak ni.
Apa lagi la dia nak rampas dari aku agaknya ni. Mbhahahahaha.

2 hari lepas aku tak sihat.
Macam nak demam tapi tak keluar panas. Tapi badan sejuk je. Rayyan pegang pun aku rasa sakit.
Pening, muntah. Nak kata mengandung memang konfem tak lah.
Semalam jumpa dokter, semua ok cuma dokter kata jantung aku laju.
Dia suruh banyakkan rest. Makan buah lebih.

Tengahari, En Wan masuk opis lepas hantar Rayyan balik rumah, sambil hulur tupperware ni kat aku.
Aku bukak, alahaiiii.....member siap balik rumah sempat potong tembikai pack dalam bekas nak bagi bini makan.
Sweet nau nau rasanya.
Ni lah dia orang pompuan. Orang lelaki buat baik sikit je dah cair. Tembikai je pun. Ni kang dek kerana tembikai 4-5 kerat, tergadai pulak company share.



Masalah badan lesu/letih. Checked!

Aku sebenarnya on and off ambik Nutrijuice sebab aku tengah meng-guinea-pig-kan diri untuk next product. Jadi aku sengaja stop ambil GC Plus and Nutrijuice so that tak kacau produk yang aku tengah RnD ni. Bila aku stop Nutrijuice, memang terasa letih tapi aku takde la terpikir sangat pasal aku stop Nutrijuice ni sebab memang tengah bulan busy pun. Bila baca respond customer ni baru aku terfikir. Ye lah kot, aku rasa extra letih maybe sebab aku stop Nutrijuice dah sebulan.



Mula-mula masa aku nampak admin naikkan kat FB, aku macam "Huh? Abang ipar dia gi check air mani?"

Melampau sangat Nutrijuice ni sampai air mani pun kau nak tapau.
Lepas tu baru paham. Check-up kencing manis rupanya.
Ni testimoni yang best.
Sebab selama ni kalau yang tanya boleh tak baikkan kencing manis - aku jawab this is not ubat diabetis.
Kalau nak baikkan terus memang tak.
Tapi kalau untuk mengawal reading, itu lojik.

Bila aku dah run health product hampir setahun, aku realized, ramainya orang yang sakit.
Ramainya orang yang berusaha nak pulihkan sakit.
Ramainya orang sakit yang mula menghargai waktu sihat.
Bila dah sakit, memang banyak nikmat ditarik, kan?

Sebab aku terima banyak soalan boleh tak produk akak ni baikkan sakit ni, boleh tak produk ni baikkan sakit tu.
Apa yang aku konfiden aku cakap YES.
Contohnya kalau memang aku tau produk ni konfem turunkan kolestrol, aku cakap yes.
Tapi kalau nak kata boleh tak pulihkan kanser, pulihkan kencing manis, yang tu you can try.
Tapi bila dapat testimoni macam ni, alhamdulillah.
At least aku ada point untuk share pada pesakit yang seangkatan.

Betulla cakap salah sorang ustaz dalam ceramahnya.
Sakit itu jihad katanya.
Sebab bila kita sakit, kita secara fitrahnya berusaha untuk memulihkan sakit, tak menyerah kalah, terus ikhtiar, dan berjuang untuk mendapatkan kesembuhan.

Dan pada pendapat aku pulak, sakit itu adalah ilmu.
Bila kita sakit lah, baru kita terdorong untuk periksa keadaan badan, alert dengan simptom-simptom sakit, rajin consult dengan dokter, dan baca itu ini untuk cari maklumat.

Masyallah, banyaknya hikmah sakit.



Yang tanya bulan ni ada tak promo Nutrijuice, jawapannya takde.
Sebab Nutrijuice ni ada harga pakej deal.
So kat situ dah harga diskaun sampai RM18.
Silakan beli pakej tu, ok?


posted by aveo757 @ 8:00 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER