walk on wings, tread in air: Komplen je keje <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Komplen je keje
2016-05-06

Jadi manusia ni memang best.
Kalau apa yang kita buat tu tak menjadi, maka boleh salahkan orang lain.
Kalau dah tak jumpa sangat punca nak salahkan orang lain, maka bolehlah reka-reka cerita.

Berurusan dengan manusia memang banyak cabaran.
Yang jadi customer pun janganlah demand tak tentu arah sangat.

Aku ingat lagi sorang pengusaha butik cakap "Dulu saya jual murah memang ramai yang beli. Tapi banyak sangat karenah saya kena handle. Bila saya start jual harga mahal sikit, less hassle.".

Aku terpaksa akui statement dia.

Masa aku launch new produk, karenah customer hampir takde.
Customer order, bayar, and done.

Bila buat sale, ya ampunnnnn.
Kadang tu benda yang aku tak pernah terpikir pun, tetiba boleh jadi ada.

Baru-baru ni aku buat sale jubah.
Ada aje spesis manusia yang marah-marah sebab size yang dia nak dah habis.
Kalau size dah habis, aku nak buat camana?
Time aku launch awal-awal hari tu, ko taknak beli.
Nak tunggu sale baru nak beli.
Bila size dah takde nak marah orang "Buat sale beria, tapi size semua takde!"

Aku buat sale bukan sebab stok tak jalan.
Aku buat sale sebab stok dah tinggal tak banyak.
Dari sakit mata aku tengok stok yang sikit-sikit ni, maka lebih baik aku buat sale.
Bila size dah takde, janganlah marah seller.
Marah la diri kau apesal tak beli awal-awal.
Ko ingat time sale ko sorang je nak beli, abis orang lain taknak beli?

Sale jubah yang baru-baru ni, huru-hara kejap nak cari stok.
Sebab stok yang order kat website, kat FB, kat whatsapp, semuanya adalah stok yang dibawa ke booth.
So kejap-kejap kena call orang kat booth tanya stok size sekian-sekian ada lagi tak.
Kalau ada, simpankan.
Memang dari awal dah cakap stok VERY LIMITED.
Aku cakap ko taknak dengar, pastu merempan.

Itu cerita bila barang dah jadi murah (sale).
Kalau barang tu mahal, punnnnn kena marah.
Siap bagi tazkirah lagi kat ruangan komen "Nak menggalakan orang menutup aurat tak perlulah jual mahal-mahal!"

Hamboi.
Komen tang aurat tu dah bagus dah.
Tapi tak kena la, kak.

Masalahnya, kemain bersepah je product muslimah yang murah-murah, yang kau sibuk jugak nak follow produk yang mahal tu dah kenapa?
Kalau betul sekadar nak menutup aurat bagai dikata, maka tak perlulah cari produk muslimah yang mahal-mahal, ye tak?
Beli je la yang jubah tiga helai RM100, janji tutup aurat kan?
Tapi kau taknak pulakkkkkkkk.

Nak yang cantik, tapi nak murah.

Ni sama la macam kes budak yang pakai krim tak panas tu.
Krim tu berapa harga ntah, aku tak tau.
Maybe around RM100 (kot).

Kamon lah.
Treadmill yang harga RM2000 tu pun kalau takat sekali naik, memang takkan kurus.
Sebulan naik pun belum tentu turun 5kg kalau asal lepas exercise kau bedal MekDi.
Tu cara-cara buat treadmill.

Inikan ko yang main sapu-sapu je.
Kalau nak kurus tanpa senaman, kena la konsisten pakai baru boleh nampak hasil.
Takat sekali calit dah berangan bertukar jadi Heidi Klum, kang aku jentik lemak ko kang tak pasal je.

Sebenarnya sampai skarang aku dok terfikir lagi, apa sebenarnya yang ada dalam fikiran budak tu bila dia dengan bangganya bagitau satu dunia dia buat polis report tentang produk yang tak berjaya memanaskan lemak dia?

Tidak ke dia boleh terfikir dulu, samada aku salah cara pakai ke?
Atau aku tak cukup konsisten guna ke?
Atau lemak aku jenis degil ke...??
Tapi memang ada orang yang dia expect semua produk yang dia pakai can do wonders dengan sekelip mata. Gila pemalas eh?
Dah la taknak bersenam, taknak diet, taknak keluar duit yang banyak untuk treatment pecah lemak, tapi ada hati nak slim sekejapan.
Mati hidup balik lapan kali pun takkan jumpa produk macam tu oi.

Kalau nak kata kecewa, aku rasa aku ni lagi kecewa.
Bertahun-tahun aku guna segala krim pemutih, dari semurah-murah produk kat Guardian and Watson, sampailah ke semahal-mahal produk kat kaunter, semua aku bedal.
Tapi tak putih-putih pun. Padahal aku istiqomah tau. Bukan sekali calit je. Bertahun!
Takde pulak aku nak salahkan produk tu semua.
Sebab aku rasa maybe kulit aku bangsa itam sejak azali, so takkan boleh putih punya.
Aku nye konsep, dia tak berjaya memutihkan aku, tapi dia berjaya menjadikan muka aku less berkerak, jadiklah.



Sama la macam orang yang 2 tahun sekali je pegi spa, lepas tu expect kulit jadi lembut and halus macam model.
Halooo??
Sebab tu la model cantik-cantik. Dia maintain body dia kaw-kaw. Rajin pi spa, rajin pi facial, rajin makan supplement.
Ni tak.
Semua benda nak ringkas, nak murah, nak bajet itu ini, tapi nak cun macam Che Ta.
Kau tanya Che Ta berapa sebulan dia habis untuk badan saje?
Belum muka tau, kau tanya badan je dulu.

Hari tu Raisya Tradi Spa ada sponsor body scrub and feminine wash untuk pembeli produk GreenAard. Aku pun tak merasa apa benda productnya tapi macam best je tang scrub tu.
Tu kalau dapat gosok kat tumit pehhhhhhhhhh! Mesti berkrak kruk krak kruk bunyiknya.

Hari tu ada yang dah tanya aku kat mana boleh dapatkan product ni.
Tu mesti dah serasi la tu.
Ni sempena Mother's Day dorang ada buat promosi RM99 je untuk urut tradisional + mandi lulur + mandi bunga.
Tu kira dah habis murah dah tu.

Foot Spa dia baru RM28.
Dia gosokkan kaki kau, tumit, bagi massage sikit hilangkan lenguh-lenguh, just RM28 je.
Aku tanya korang, korang nak ke buat keje mengurut, membasuh kaki orang dengan hanya RM28?
Nak?
Taknak kan. Sebab murah sangat upahnya.
So kalau murah, apa kata korang je pegi sana, and hulurkan kaki untuk dirawat.
RM28 je.



Ni antara standard promo yang ada.
Aku tengok dia ada buat promo Hari Ibu.

FB : Raisya Tradi Spa 1
IG : Raisya Tradi Spa

Contact : 016-2078091 (Noor) / 011-36888677 (Idayu) 

Aku nak makan nasik.


posted by aveo757 @ 3:14 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER