walk on wings, tread in air: Tembak testimoni time <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Tembak testimoni time
2016-02-18

Dah lama dah aku nak tulis pasal ni kat sini tapi asik lupa.
Sebab GreenAard ada blog sendiri - www.greenaard.com. Bila agen tanya aku soalan, aku akan jawab dalam bentuk entry kat blog GreenAard.
Ada tab BLOG kat dalam website tu untuk agen-agen buat rujukan tentang weight loss.
Aku tau customer takdenya nak baca, so kalau orang tanya senang just bagi link je sebab artikel semua dah ditulis.

Tapi bila salah seorang reader PM aku untuk share weight loss journey dia, aku rasa aku nak kena explain gak kat sini sebab boleh tahan ramai juga pengidap HYPOTHYROID yang nak guna GreenAard tapi selalunya sebelum pembelian lagi kitorang dah bagitau awal-awal what should they expect.




Customer kat atas ni ada hypothyroid.

Hypothyroid memang ada kesukaran sikit nak turunkan berat sebab ini melibatkan hormon imbalance (hormon T3 dia sangat tak aktif).
Ada sesetengah orang dia tak sedar yang dia sebenarnya ada hypothyroid.

Antara signal terawal yang korang boleh dapat adalah bila korang sentiasa nak makan.
Macam tak kenyang-kenyang.
Ini adalah salah satu petanda awal.
Sebab hormon leptin dalam badan dah mula tak efektif.
Hormon leptin ni yang berkait rapat dengan kelenjar thyroid.
Bila leptin dah stop membagi signal waktu yang seharusnya korang makan, maknanya leptin juga dah stop bagi signal kat thyroid.
That is when and why you people asik terasa nak mengunyah.

Bila ada customer yang bagitau dia ada hypothyroid, aku always pesan nak tak nak, pengidap hypothyroid kena dibantu oleh banyak perkara.

Antaranya pemakanan.

TAK PERLU BERLAPAR.
Tapi kurangkan makan makanan yang akan menambahkan berat badan macam high sugar food (air bergas, kek, candy, ais-krim...).
Sebab orang hypothyroid, metabolisme dia sangat sangat sangat rendah.
Kalau dia bersenam kaw-kaw pun progress dia still slower dari senaman orang yang tak hypothyroid.
Jadi, bantulah weight loss journey tu dengan elakkan makanan high sugar.
Memang sedap semua tu.
Tapi kalau tak makan semua tu pun, korang masih tak perlu berlapar.
Masih boleh makan makanan lain.

Kalau pun korang tak ada hypothyroid, TAHAN LAPAR BUKANLAH OPTION.

Tahan lapar and tahan makan adalah 2 benda berbeza ya.
Tahan makan kek, korang masih boleh makan nasik.
Tapi kalau tahan lapar maknanya kek ngan nasik pun korang taknak makan.

Selalunya bila sebut kena kuruskan badan je, ramai yang tahan lapar.
Sehari makan sekali je, tu pun kunyah salad.
Ni namanya diet kronik.
Dengan harapan 3 hari tak makan nasik, kunyah salad je, hari keempat boleh turun 5kg.

SALAH.

Diet kronik menyebabkan badan mengalami stress tanpa korang sedar.
Gabungan diet kronik dan stress ni menyebabkan leptin resistance.
Dan akhirnya leptin kurang berfungsi.
Bila leptin kurang berfungsi, isyarat pada otak tidak dihantar dan mengakibatkan metabolisme badan jatuh.

Sebab tu ada yang alami "Aku tak makan nasik 3 hari tapi berat aku maintain je tak turun".

Itu lah sebabnya.
Badan terus shut down.
Bila metabolisme shut down, macamana nak bakar lemak?

Kepala otak kita ni lebih prefer karbohidrat berbanding zat lain.
Bila perut dah biasa makan nasik, tetiba esok tu kau terus buat diet tanpa karbo, badan akan alami stress yang aku sebut kat atas tu.

Nak cut karbo boleh, tapi jangan drastik.
Do it slowly.
Kalau dah biasa makan 2 senduk nasik, kurangkan kepada 1 senduk.
Slowly after -2-3 weeks, kurangkan kepada setengah senduk pulak.
Itu kalau yang taknak ambik karbo la.
Aku takleh.
Aku Jawa. Jawa carik nasik.

Pengidap hypothyroid please banyakkan makan sayuran berdaun, olive oil (ambik 1 sudu setiap hari) and tomato.
Sebab sayur-sayur tu ada nutrient yang kurang dalam pengidap hypothyroid.
Dan nutrient dalam sayur-sayur tu boleh bantu weight loss.

Those yang ambik GreenAard tau setengah jam lepas ambik GreenAard TAK BOLEH MAKAN APA-APA.
After 30 minit baru boleh breakfast.
Ini adalah sebab dalam masa 30 minit baru serotonin dibebaskan.
Dan serotonin ni yang bagi korang rasa kurang lapar.

Tapi, kalau masih tak rasa kurang lapar, malah asikkkk nak mengunyah, please jumpa dokter.
Itu boleh jadi tanda-tanda awal nak dapat hypothyroid.
Sebab orang yang hypothyroid kurang membebaskan serotonin.

Another kemestian untuk orang yang ada hypothyroid, mesti banyak bergerak.
GreenAard laju bertindakbalas pada orang yang tak ada hypothyroid.
Untuk yang ada hypothyroid please help yourself to bergerak sebab kalau korang tak banyak lakukan pergerakan, metabolisme akan jadi lebih slow.

So nanti orang tanya, dah tu kalau GreenAard tak bertindakbalas dengan orang hypothyroid maknanya tak payah ambik la kan?

GreenAard trigger serotonin.

Macam yang aku cakap tadi, orang hypothyroid kandungan serotonin yang dirembeskan adalah rendah.
GreenAard can help you by meransang penghasilan serotonin.
Dalam tempoh 30 minit selepas ambil GreenAard tak boleh makan apa-apa.
Gunakan waktu tu untuk do some exercise yang ringan-ringan (sebab orang hypothyroid selalunya berbadan besar jadi memang kita tak expect dia buat exercise yang melampau-lampaui kang short breath pulak).
Just buat aktiviti renganga, or berlari setempat dah memadai TETAPI MESTI RUTIN.



Tak semua orang bernasib baik macam customer ni.
Dalam masa sebulan tuurn 4.8kg.
Aku sendiri ambik masa 4 bulan nak turun 7kg.

Tapi macam yang aku pernah bagitau, turun berat ni banyak faktor.
Antaranya berat badan semasa (current weight).
Kalau berat badan korang sekarang 58kg dan berat badan ideal pulak 54kg, please expect penurunan tu slow sebab badan dah menghampiri berat badan sihat.

Someone yang berbadan 100kg, excess maybe 40 kilo dari ideal weight - badannya membawa beban lemak yang banyak.
Lebih besar badan, lebih banyak jalori yang dibakar.
Konsepnya macam ni..

Orang yang beratnya 50kg, akan bakar lebih kurang 160 kalori dalam masa 60 minit berjalan kaki.
Tapi orang yan beratnya 110kg akan bakar kalori sebanyak hampir 400 dalam tempoh waktu yang sama.
Kenapa yang berat 50kg tu bakar kalori 160 je?

Sebab badan dia tak banyak lemak.
Kalau dia exercise kaw-kaw pun kalori yang boleh dibakar untuk tempoh 60 minit tu hanya range tu je. Sebab badan dia dah hampir stabil.



Ni salah seorang pengguna GreenAard yang aku update testimoninya kat FB GreenAard.
Dia datang opis aku sendiri beli 6 botol GreenAard terus (2nd purchase).
Dia cerita sendiri weight loss journey dia. Aku suruh dia tulis testimoni hantar kat aku.
Amazing sangat 1 bulan turun 19kg.
Berat asal 100kg.

Progress turun berat takkan sama antar satu manusia dengan manusia lain.
Banyak faktor yang kena ambil kira.
Prosesnya sama, tapi progressnya mungkin berbeza.

Usia pun salah satu faktor.
Semakin kita berumur, apa pun dah 'longgar'.
Kulit muka longgar.
Kepala lutut longgar.
Deria pendengaran pun longgar.
Sebab tu wujudnya supplement.
Supplement adala alat bantu untuk kita dapatkan kembali apa yang dah semakin hilang.
Walaupun takkan dapat semua, tapi sekurang-kurangnya ada backup.

Customer bawah ni beli GreenAard kali pertama January lepas.
Bila dia nak repeat order, admin aku tanya how's the progress.
Rupanya dia beli untuk bapak dia.
Ayah dah berumur 59 tahun, masih boleh turun 4kg sebulan.
Aku tak tau berapa berat badan ayah dia, maybe overweight.
Sebab kalau dalam usia 59 tahun masih boleh turun berat badan 4kg, itu dikira cepat.




Yang atas ni fresh testimoni.
2 hari lepas.
Reader blog juga.
Aku pun tak tau bila masa reader aku beli, tup tup dapat testimoni je.

Ramai orang excited dengan nombor pada scale.

Scale tu menunjukkan berat badan overall - berat tulang, berat otot, berat lemak.

Kadang-kadang tu dia heran apesal berat dia tak turun tapi baju dah longgar sikit?

Sebab tu aku always pesan pegi timbang kat penimbang yang ada body fat tracker.
Kat Giant and Tesco ada yang masuk RM1 tu.
Timbang sebelum and selepas ambil GreenAard.
You will be surprised.



posted by aveo757 @ 3:14 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER