walk on wings, tread in air: Pelik ke tak pelik ke, tetap kena kutuk. <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Pelik ke tak pelik ke, tetap kena kutuk.
2015-12-16


Ni nak bagi ingat kot ada sesape yang duduk berhampiran Shah Alam, ramai-ramai gi Bazaar Lepak VillagePeople by Faiz Dickie hari Sabtu Ahad ni. Ada 10 artis yang akan bukak booth kat sana antaranya Che Ta (jual tudung and perfume), Erra Fazira (tudung), Rita Rudaini (perfume), Yana Samsudin (tudung)...dan beberapa lagi aku tak ingat.

Semalam organizer dia (Lang Abdullah) dah collect 300 trial pack GreenAard dari aku.
300 tu takde la banyak mana kalau nak bandingkan dengan pengunjung Bazaar Lepak yang mungkin beribu. Tapi kalau korang datang awal, maybe boleh dapat.
Sesiapa yang nak try GreenAard, this is your time.
Kalau pueh hati, boleh beli actual product pulak.
Boleh beli direct dengan aku atau kalau nak COD boleh semak senarai agen GreenAard DI SINI.



Bazaar lepak bukan macam event-event biasa yang fokus hanya kepada jualan, tapi kat Bazaar Lepak lebih kepada FUN.
Kat Bazaar Lepak nanti ada OLIMPIK KAMPUNG!

Tunjukkan kehebatan korang main sukan-sukan zaman kecik-kecik dulu.
Baling Selipar.
Galah Panjang.
Tarik Upih.

Tu semua permainan HIPSTER tau.
Budak-budak sekarang tak sempat nak kenal galah panjang.
Meh kenalkan kat dorang game ni. (Psttt! Takpe dorang tak tau main game ni boleh merangkak untuk sep orang).
Yang menang OLIMPIK KAMPUNG ni akan dapat tiket percutian dari travel agency yang gempak-gempak ya.
Bukan calang-calang event Bazaar lepak ni. Ajak anak-anak pegi sekali.
Biar dorang tengok mak bapak dorang pulak main.

Sebut pasal hipster ni, udah-udah la perli dorang yang buat event makan pakai pampers tu.
Pelik memang lah pelik.
Macam korang makan shell-out jugak la.
Korang cakap hipster. For fun.
Aku cakap gila.
Elok-elok ada pinggan, sibuk nak makan berlambak atas meja. Cepuh sana, cepuh sini.

Amacam, sentap?

Sekarang ni suka sangat orang viralkan majlis-majlis orang lain.
Majlis kawen ada makcik-makcik tengah joget lambak - diviralkan.
Bila ditanya apesal viralkan?
"Ohh...apa salahnya viral sebab makcik tu memang dah mengaibkan diri dia sendiri berjoget khalayak orang".
Tapi kena ingat khalayak tu mungkin di kalangan keluarga dia juga.
Keluarga dia upload di FB for fun, mungkin untuk tunjukkan kemeriahan majlis.
Bukan untuk suruh kau pi ambik, pi viralkan dengan caption menghina!

Kawan aku pun pernah buat baby shower.
Kawan aku dulu buat makan dalam baby tray, minum dalam botol susu. Semua yang datang pulak kena pakai baby bib sebab tisu tak disediakan.
Yang lelaki semua kena dipakaikan pampers. Tapi pakai kat luar seluar je la. Ke hulu-hilir suami masing-masing berjalan dengan pampers.
Walaupun tak makan dalam pampers, tapi kalau diviralkan, insyallah kawan aku tetap kena kutuk sebab buat benda yang pelik.

Sebenarnya kan, kau buat majlis pelik pun kena kutuk.
Kau buat majlis terlampau grand dan tersusun macam wedding Che Ta pun kena kutuk.

Kutuk ni dah budaya mainstream.
Apa kata kita diam je.
Sebab diam di zaman sekarang dah jadi hipster.




posted by aveo757 @ 12:11 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER