walk on wings, tread in air: Hipster sangat <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Hipster sangat
2015-12-15


Hari ni bersepah-sepah orang up status pasal hipster.
Sebenarnya lama dah aku nak tanya apekejadahnya HIPSTER ni.
Tak kuasa pulak aku nak kelebet dictionary check natebewok apa hipster ni.
Until today kecoh orang cerita pasal event hipster, baru la tergerak nak tanya.
Rupanya hipster ni sesuatu yang rare dan out of mainstream.

Aku memang sah-sah la takkan masuk geng hipster ni kan.
Dah kalau playlist pun SM Salim, DJ Dave, Sharipah Aini, Broery....hipster pebendanya kau.
Takpela, biar la aku kekal retro.
Korang hambik la hipster tu. Tapau semua pun takpe.

Rupanya hipster ni boleh jadi makanan, minuman, pakaian, event.....semuanya!
Asalkan ia rare dan tak pernah dibuat orang, maka itulah hipster.

Minum air dalam tabung uji - hipster.
Minum jus dalam balang jar - hipster.
Makan berlambak atas meja takde pinggan - hipster.
Pakai baju kebaya with leggings - hipster.

Esok-esok pakai helmet terbalik pun masuk kategori hipster gak.

Untuk makluman adik-adik ahkak sekalian, kalau zaman ahkak kecik-kecik dulu benda yang tak pernah dibuat orang macam ni kita tak panggil hipster.
Kita panggil Buang Tebiat.

Now Food Truck pun dah jadi hipster rupanya.
Ye lah, zaman sekarang mana ada orang jual makanan atas lori bergerak.
Semua pun pakai restoran. Jadi bila ada sorang start jual makanan atas lori, semua kekaguman seketika.
Padahal zaman aku kecik dulu food truck ni bersepah kat pasar malam.
Mana yang terlebih rajin tu, bawak lori lalu-lalang depan rumah dengan loud speaker jual laksa, jual karipap.
Dulu takde kehinginnya orang nak beli makanan kat food truck ni.
Kotor la, makanan terdedah habuk la, lalat la. Banyak lak cengkadaknya. Now sampai beratur 1km punyalah nak beli makanan hipster.
Tak mustahil esok lusa lalu-lalang depan rumah jual karipap atas basikal pun dipanggil hipster.

Bukan makanan je.
Fashion pun sama.
Pendek kata anything yang tak sama macam orang normal praktikkan, ia dipanggil hipster.
Seluar senteng pun dipanggil hipster fashion.
Pakai spek itam malam-malam buta pun hipster.
Simpan jambang dan janggut panjang sampai boleh buat tocang pun hipster.
Yang paling aku takleh brain gi melepak kat mall dengan pakai kemeja siap ber-tie kasut kulit kilat padahal padahal kau budak-budak skolah je pun - gaya tu pun dipanggil hipster rupanya. Gila betul.
Maknanya as long as no one looks like you when you leave your neighborhood, itu namanya hipster.

Yang paling best, memakai spek bingkai plastic yang tebal pun hipster.
Cilanat betul.
Kau tau tak aku dulu pakai spek bingkai plastik kena kutuk?
Tetiba korang ramai-ramai tak rabun pun nak pakai spek. Spek bingkai besar lak tu.
Kegilaan apekah iniiiii??

Aku tunggu saat dan ketikanya orang menggila nak itamkan kulit sebab kulit itam adelah hipster.
Aku tunggu.



Lu 2015 baru nak hipster.
Guwa 1989 dah hipster dengan spek tebal rambut John Lennon.
Nak celen?

Voleh vlahhh.



posted by aveo757 @ 9:46 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER