walk on wings, tread in air: Shah Alam memang awesome! <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Shah Alam memang awesome!
2015-11-30

Mula-mula aku nak say sorry to readers yang susah-payah datang ke booth GreenAard kat SACC Mall Sabtu and Ahad lepas. Ada yang datang sampai 2 hari semata-mata nak jumpa aku. Ada yang datang pagi tapi aku takde, dia pi round tempat lain dulu and petang patah balik, tapi aku tak muncul-muncul gak. Aku bukan kelentong korang.

Sabtu memang aku plan datang lambat sebab aku ada keje opis nak kena siapkan.
Plannya, En Wan akan ambik aku tengahari untuk lunch sama-sama kat sana pastu aku lepak booth 2-3 jam before dia hantar aku balik. Aku tunggu punya tunggu dia tak sampai-sampai.
Aku dah siap settle apa-apa yang patut kat rumah, dia balik.
Bukak-bukak pintu rumah je terus terlentang atas lantai.

"Di..Di...ambik air. Abang nak pitam...abang nak pitam.."

Menggelabah jap aku.
Rupanya keadaan hari tu panas sangat, sampai nak pitam dia.
Nasib baik lagi dua orang kat booth memang dah biasa, jadi harap ke dorang je la jaga booth.
En Wan dah terbaring. Aku suruh dia tido jap.
Lepas asar, dia pegi, aku tak ikut sebab aku dah start nak buat keje aku balik.
Sebab plan asalnya ku pi tengahari, dalam kul 3pm macam tu aku dah kena balik.
Tetiba dah jadi hal macam tu, memang lansung aku tak dapat gi booth la jawabnya.

Ahad, aku ngan En Wan attend Open Day Mood Republik kat PWTC tu.
Katanya, majlis sampai kul 2pm je. Jadi aku plan lepas habis kat PWTC terus gi booth.
Nak tau kul berapa aku sampai rumah?
2 PAGI!
Bukan 2 petang tau, 2 pagi!

Memang terkilan sangat-sangat bila tak dapat lansung jejak booth sendiri.
Yang paling terkilan sebab En Wan kata ramai reader datang nak jumpa, tapi aku takde.
Ya Allah, sorry lah sangat-sangat.
Semalam aku kat PWTC menggelitik je rasa hati nak cabut balik bila kejap-kejap aku tengok gambar customer di-upload kat IG.
Frust!
Tapi nak buat macamana, aku pun takleh tinggalkan PWTC semalam.

Tapi Shah Alam memang awesome lah!
Hari Sabtu tu aku arrange untuk bawak 100 botol je.
Sebab booth kali ni kat luar bangunan, aku tak rasa ramai orang nak datang dalam keadaan cuaca tak menentu. Lagipun petang-petang Shah Alam selalu ribut. So sebelum booth aku terbalik dek ribut habis bergelimpangan stok-stok aku, baik bawak sikit je. 100 botol okeh lah kot kan.
Sekali tak cukup!
Pukul 8pm dah takde apa nak jual.
Padahal 8pm tu awal lagi. Just nice orang nak keluar berjalan. Ada yang datang dari Gombak nak beli 5 botol katanya tapi frust, stok habis.
Berganda-ganda frust aku hari tu.

Ahad, lagi huru-hara.
Aku mana pernah involve dalam event Mood Republik. Jangan kata jadi exhibitor, jadi pegunjung pun tak pernah!
Sejak GreenAard release on 13 September, kitorang dah attend 3 event.
Prosesnya simple je. Pilih booth secara online, bayar, and done.
Bila dengan Mood Republik, kitorang kena pi PWTC untuk pilih booth.
Kat SMS tu dia kata majlis 8am - 2pm. Aku laki bini pun melengggang pukul 7am still lagi kat mamak pekena mee goreng.
Lepas tu, tengah makan En Wan kata "Eh, dah ada orang tunggu kat PWTC dari pukul 4pm semalam la".

Aku mana layan IG sangat, aku suka main kat FB je.
Jadi, memang jangan haraplah aku tau apa yang terjadi kat sana kalau dia update kat IG.
Aku tertanya-tanya gak, apehal yang kau nak berumah-bertangga kat PWTC sampai 12 jam ni?
Kan ke dia pilih 500 vendor dah siap-siap. Wah, gitu. Konfiden. Bangang.
Aku sampai sana 7.45am, dah panjang gila orang queue. Aku nombor 335. Kah Kah Kah. Padan muka aku. Merasa la aku laki bini beratur.

Ingatkan masuk-masuk terus dapat pilih booth, pastu aku nak blah nak jenguk booth aku kat SACC Mall lak.
Rupanya ada sharing session kat dalam tu sampai kul 4.30pm!
Makan tengahari 430pm.




En Wan ajak makan kat Sunway Mall depan tu, tapi sebab aku malas nak jalan jauh, aku ajak makan kat Pacific Hotel tu je. Padahal Sunway Mall tu sepelaung je dari Pacific. Saje, aku malas nak melintas jalan.

Makan pun tak habis masing-masing sebab dah terlampau lapar, by the time makanan sampai, dah hilang selera.
En Wan muka pun dah lemau semacam, siap nak termuntah lagi sebab lapar sangat.
Dah la semalamnya tu dia tolong jaga booth, lagi la melepek member.

Pukul 7pm, nombor panggilan tak start-start lagi.
Kau bayangkan kalau nombor 1 pun tak kena panggil lagi, apa citer nombor aku yang 335 ni?
Tapi sebab dah alang-alang aku datang dari kul 7 pagi kan, apa salahnya kalau tunggu sampai 7 pagi esok pun, ye dak?
En Wan sempat balik Shah Alam pi tengok booth bagai, dia balik semula ke PWTC kul 12 malam, nombor aku lom kena panggil lagi pun.
Aku bantai gelak je ngan En Wan berdua. Tak sangka merasa aku laki bini berkampung demi Mood Republik.

Tapi teruk gak Mood Republik kena kutuk kat IG dorang semalam.
Ramai yang dikalangan datang tu tak puas hati.
Especially yang tunggu dari petang Ahad demi nak dapat nombor sebab takut booth dah habis.
Last-last ada yang nombor belakang-belakang dapat pilih booth dulu.
Lepas tu ada yang mintak kawan-kawan yang nombor awal tu ambikkan booth untuk dorang, nanti dorang bayar balik. Jadi, walaupun semalam nombor yang belum dipanggil masih banyak, tapi dewan dah nak kosong. Rupanya mana yang nombor hujung-hujung tu dah mintak those yang nombor awal-awal ni ambikkan untuk dorang sekali.

Nampak memang tak fair.
Tapi, aku memang percaya sangat kat rezeki.
Kadang tu kita rasa kalau kita dapat masuk program tu program ni, kita akan berjaya dan untung banyak.
Sebenarnya berbalik pada rezeki juga.
Kalau bukan rezeki kita, kita redha.
Kalau dah rezeki kita, kita bukak booth kat mana-mana pun, kalau kena dengan caranya, dan planningnya, rezeki tetap ada.
Takyah la nak sentap sangat hanya kerana tak dapat booth yang kita aim.
Life is short. Jangan sempitkan peluang anda. Banyak lagi peluang lain.

Untuk Mood Republik, aku dapat KL YES PWTC 2016 (Dec) and aku pilih Johor Raya Fest walaupun booth KL Raya Fest masih ada lagi.
Reason?
Takde reason, saje.

Februari depan GreenAard ada di Karnival Mega Sale JB and PWTC KL.

Tapi apa-apa pun Dec 2015 ni, jemput datang ke Bazaar Lepak Shah Alam anjuran FaizDickie.
GreenAard takde, sebab aku ada di luar negara insyallah.
Cuma 300 pengunjung akan dapat gift dari GreenAard. Aku tak tau macamana penganjur nak distribute free gift ni, tapi korang datang je lah kalau nak free gift tu.

Kat bawah ni antara gamba yang sempat di ambik kat booth.
Walaupun hujan benti hujan benti berkali-kali, tapi crowd GLAM MARKET tetap ada.
Sampai ke malam, masih lagi ada orang datang.
Yang tak datang-datang, aku je.














posted by aveo757 @ 10:49 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER