walk on wings, tread in air: Last Day <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Last Day
2015-11-02

Morning!!!!

Apa khabar semua?

Wah, gitu. Bajet ramai nau tertunggu-tunggu.

Ni teringat nak update blog pun sebab semalam ada reader datang kat booth tanya "Kak Di dah makin busy blog pun seminggu sekali je update/ Dulu pagi-pagi masuk opis je bukak blog mesti dah ada entry baru".

Ye, dik.
Busy tu memang lah. Semua orang pun busy.
Tapi macamana busy pun, kalau kita letakkan priority kat satu-satu task, kita tetap akan buat jugak walau macamana busy pun, melainkan task tu tak berapa penting.
Ni bukan masalah busy, tapi masalahnya akak kau ni dah tua.
Dulu kat blog sentiasa ada cerita aku merempan, pastu balik-balik muka aku selfie kat blog.
Now dah tak kuasa akak, dik.
Bila semua benda pun malas cerita, lama-lama takde benda dah aku nak tulis.
Tapi kat FB insyallah sehari 17 kali aku update.

Mula-mula nak nak tepek ni dulu sebab hari ni last day.



Hari ni last day kita di booth Jalan Conlay, tapi aku takde sebab hari ni aku dah ada keje lain nak buat tapi En Wan and gadis-gadis pingitan ada kat booth dari 10am sampai 9pm.

LAST DAY TODAY.

Semalam harga GreenAard dah kembali ke asal, RM90/botol.
Menjak kita launch 13 September 2015, hinggalah 31 Okt, kita dah offer harga pengenalan.
Cukup-cukuplah tu kan harga pengenalan, kan?

Tapi kat booth kita masih lagi teruskan harga special.
So, kalau nak harga special, sila ke booth.
Budak-budak aku tau apa nak buat bila korang datang beli GreenAard.



Kesian laki aku sampai menggelabah kena assist jaga booth.
Dah la ada anak dara 2 orang kat situ, lagi lah gelabah.

Bising laki aku bila aku takde kat booth.
"Kesian tau reader-reader awak datang beli GreenAard tapi awak takde".

Abis nak wat camnoooo.
Dah pameran tu weekdays, camne la aku nak pergi.
Tu pun hari Jumaat aku ada kat sana dari 12.30-3.30pm, dah cukup menunggang-langgangkan segala appointment aku petang tu.
Tapi terima kasih banyak-banyak yang datang sana, beli GreenAard.
Kebanyakkan beli terus 3 botol sebab nak kejarkan free gift. Pastu free gift habis, menggelabah aku create diskaun voucher pulak.
Ada sorang makcik tu tanya banyak kali betul ke nanti next purchase saya boleh dapat diskaun RM20 ni?
Dia takut kitorang tipu dia, siap ambik gambar booth aku tu. Hahahahha.
Takpelah makcik, ambik je lah gamba saya sekali nak buat bukti. Saya memang suka bergamba.

Seronok juga bila ada yang datang ke booth bukan sebagai reader tapi sebagai "Saya nampak iklan ni kat internet (FB), itu yang saya datang nak tengok sendiri produk ni".
Tapi yang best sekali bila booth depan belakang datang beli jubah and shawl kat kitorang.
Akak depan booth aku hari-hari beli selai- beli selai beli selai sebab dia kata nak dapat kotak, kotak cantik.
Rezeki dapat jumpa usahawan-usahawan yang supportive.
Ada yang nak datang ambil terus stok tudung this week kat rumah aku.

Tapi, ada juga yang perangai mengerikan.
Ada satu booth tu, customer datang tengok barang dia pastu tak jadi beli.
Biasa la kan, orang datang tengok-tengok, tanya-tanya. Takkan datang terus beli.
Dia boleh sound customer tu "Kalau taknak beli, jangan datang!"
Omigod!!! Gila takleh brain aku.
Aku bukan boleh benda-benda macam ni, kang aku yang menggigil.

Tapi one thing bila kerajaan buat pameran memang selalunya proper.
Aku memang dah biasa dengan style kerajaan buat pameran/karnival (masa kat MOSTI dulu), memang paham sangat style dorang.
Sangat-sangat teliti dan kemas.
Macam Kat Jalan Conlay ni, booth kemas, selesa, walkway yang besar, takde la bersesak-sesak orang berlaga-laga tetek nak jalan depan booth, parking untuk exhibitor disediakan, tempat makan yang proper, gerai-gerai makan yang sedap-sedap belaka, performance dari pagi sampai malam untuk pengunjung.
Memang best!






Ni je lah gambar yang sempat snap.
Sebab aku pun kejap ada kejap takde, pastu En Wan pun runner ke sana sini ambik stok.
Mana yang ada, ada lah.
Yang takde, mintak mahap, ni je yang En Wan sempat snap.



Semalam bawak panglima ni.
Dia yang susun stok GreenAard, flyers and name card aku atas ni.
Pastu orang datang ambik, dia marah "Eh, tak boleh ambik. Kita dah susun"



Ok ni lagi satu aku nak war-warkan.
Sape yang belum kenal Ibu Hanim?

Ibu Hanim ini consultant untuk Leadership Programme.
Even Dr Azizan sendiri panggil Ibu Hanim ke seminar dia untuk mintak Ibu Hanim evaluate cara dia bagi talk.

So Ibu Hanim akan bagi talk di Putrajaya (venue belum diketahui lagi) on this 14th-15th Nov.
Sesiapa yang nak nak evaluate diri, memperbaiki organisasi, cara bekerja, cara befikir, cara menguruskan organisasi, boleh daftar ke seminar 2 hari ni
(details semua ada kat flyer).

AKAN TETAPI!!!



Siapa daftar dengan sebut nama aku atau nama blog www.dianaishak.com, akan dapat early bird price.
Dari RM900, cuma RM580 saja.

Nak berubah, mesti ada kemahuan, mesti ada pengorbanan.
RM580 nilainya memang nampak banyak.
Tapi bila korang dah dapat impaknya, korang akan rasa nilai RM580 yang dia tetapkan tu adalah sangat murah berbanding dengan ilmu yang dicurahkan.
Percayalah cakap aku.

I will be there.

So register (call them) and cakap nak join the seminar menggunakan nama aku DIANA ISHAK (www.dianaishak.com) dan dapatkan harga EARLY BIRD.



Tak sangka pulak dalam group tu rupanya ada pengguna GreenAard.
Aku pun terperanjat jugak bila nama aku kena petik "Diana Ishak ni Diana GreenAard ke?"
Wow, dah ada nama baru rupanya aku. Hahahaha.

This is why aku suka networking.
Menjadi usahawan bukan jalan untuk bermusuh, tapi untuk memperluaskan networking dan menambah ilmu.
Kita tak tau apa potensi setiap orang dalam networking kita.




Malas cerita panjang-panjang kan.
Ni aku kasi tengok gamba je dulu, cerita panjang aku tulis kendian.
Ini cousin aku.
September 18, dia mintak nak guna GreenAard. Aku bagi free je lah sebotol kasik try.
Segan aku nak jual kat sedara-mara sebenarnya.

Dia guna on 18 September, and now 2 November. Tak sampai 2 bulan dah turun 7kg.
And dia kata dia ada juga buat exercise untuk speed up the process sebab member ni nak kawen bulan 12.

Nampak tu hasilnya???

Memang kalau kau nak turun 7kg tanpa perlu exercise, kau kena tunggu 4 bulan lah, macam aku.
Aku pemalas nak exercise, tapi mentekedarah laju.
Jadi 4 bulan baru turun 7kg.
Tapi at least turun lah kan walau aku cuma exercise mulut je.

Ok, aku nak buat keje lain lak.

Bye.







posted by aveo757 @ 11:48 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER