walk on wings, tread in air: Rotan <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Rotan
2015-10-29



Suka aku tengok clip ni.
How seorang Sultan confessed yang kena pukul dengan cikgu time skolah tu benda biasa.
Dan dulu-dulu, mengadu hal kena rotan dek cikgu ke mak bapak adelah satu tindakan yang salah dan jugak bodoh.
Sebab takde mak bapak yang akan backing anak-anak dia.
Kau mengadu kau kena sebat dek cikgu sekali, nanti dia tambah 3 kali kat rumah.
Bukan light-light punya sebat dia bagi ya.
Kalau Mak Aji dulu dia memang bagi satu kali je sebat tapi guna hanger. Jadi kau dapat 2 kali calit terus. Senang, jimat masa kata dia.

Aku memang tak berani mengadu dengan mak bapak especially Mak Aji kalau kena denda kat skolah.
Rela lagi aku kena denda dek cikgu dari kena balun dek Mak Aji.
Cikgu apa ajelah prop dia kat skolah tu. Paling besar pun pembaris kuning.
Kalau kena masuk kat bilik HEM and Pengetua pun habis kuat kena sebat.
Takde la sampai kena hempuk ngan meja.
Sakit memang la sakit. Nama pun kena sebat.
Kalau kena sebat tapi tak sakit tu bukan kena sebat namanya. Tu namanya kena raba.

Tapi tu la, budak-budak sekarang ni manja sebab kita mak bapak yang manjakan dorang.
Toksah cerita hal orang la, si Rayyan tu last month, aku jemput dia balik skolah, nangis-nangis.
Bila aku tanya apesal nangis?

"Adik tak pandai jawab, Ma"

Dalam hati memang kesian.
Ye lah, anak kan. Sape la tak rasa kesian tengok anak kita nangis.
Tapi, dah kau lembs sangat sape suruhhhh.
Kalau aku ajar kat rumah tu, manjang je NO-NO!
Aku ajar A, dia sebut B. Aku ajar C, dia sebut D.
Nama dia nak ikut aku ajar tu memang tak.
Pastu ada hati nak mengadu kat aku tak pandai jawab.
Apesal kau tak NO-NO-NO kan je cikgu kau macam ko buat kat rumah?

Terus senyap.

Tapi lepas tu, aku angkut dia pi mencukai kat Select.
Itru je la habis kuat aku boleh pujuk.
Nama aku nak mengiakan kau tu tak lah. Tak kuasa aku.

Redza pun sama.
Tak dapat nombor 1 tak apa.
Tapi kalau cikgu panggil aku datang sekolah sebab kau tak buat homework, kau buat bising dalam kelas, kau buat perangai macam musibat, kau siap!
Memang sakit kau aku keje kan.
Haaaaaa....ada bunyik-bunyik macam mak tiri tak?

Maybe sebab tu lah jugak dia tak penah dapat nombor 1.
Sebab mak dia macam bagi green light gitu.

Cikgu-cikgu aku dulu kan sangat memahami.
Dorang akan sedaya upaya carik kelebihan anak murid untuk bagitau kat mak bapak on report card day.
Agak-agak keputusan aku macam gaya-gaya balik rumah kena balun ngan Mak Aji, nanti cikgu bagitau "Tapi Diana ni rajin. Dalam kelas tak malu bertanya..."

Sejukkkkk hati orang tua tu dengar.
Selamat betis aku hari tu.
Kalau tak, mau mendapat pangkat sarjan.

Walaupun aku jarang kena sebat dek cikgu (1-2 kali je kot tu pun sebab tak potong kuku), tapi kalau denda light-light ni selalu jugak.
Aku ni kerap tak bawak buku atau salah bawak buku.
Sebab aku tak penah salin jadual kelas.
Aku main call kawan-kawan tanya esok blaja apa.
Lama-lama hafal.
Tapi dalam pada hafal tu kadang-kadang kalau blur aku sampai, esok hari Rabu tapi aku bawak buku jadual Khamis. Memang selamat sejahtera la jawabnya.
Selalunya kena denda diri atas kerusi.
Ok lagi tu, dari kena berdiri luar kelas.
Tapi kalau kena berdiri luar kelas pun, asal orang lalu je aku buat-buat la betulkan tali kasut.
Padahal kasut takde tali. Kah Kah Kah.
Cover beb....takkan kau nak satu skolah tau kau kena denda. Jangan bangang sangat, boleh?



Aku rasa aku takde mention pun kat blog ada GIFT untuk pembelian GreenAard kat booth.
Dan aku tak pesan pun kat budak-budak di booth yang ada gift nanti.
Eh tetiba ada orang dah tau. Cis. Baru nak buat surprise.
*suprise lah sangat*

Aku takde kat booth today sebab aku ada keje kat UPM.
Tapi budak-budak aku ada di sana.
Sebab aku bajet hari ni crowd tak ramai sebab hari keje.
Maybe start esok tengahari dah ramai orang sebab gap solat Jumaat yang panjang.
Weekends diharap ramai juga orang kat sana, insyallah esok aku lepak booth.


Ni gambar awal pagi tadi, semua vendor still menyusun-nyusun barang.


Budak-budak ni tengah gosok baju aku rasa.
Sementara pameran belum bukak, kau gosok dulu baju-baju tu ya.
Booth dia kecik je, so aku ambik 2 terus, sebelah for GreenAard, sebelah nun Fleur by Mrs Him.
Pameran start 10 pagi.


Ni dah tengahari sikit, dah ada orang yang rasanya terdiri dari staff-staff kat Kraftangan jugak kot ni.
Tak pun pejabat-pejabat di sekitar Kompleks Kraf.
Kat sini macam-macam ada, ada jual pantings, ada jual comforter, ada jual jual kerepek-kerepek.
Tapi banyak baju la.


Disebabkan kompleks pameran besar, ada disediakan free shuttle.
Jangan risau, korang tak perlu menapak.


Esok aku akan jadi maskot tepi ni.
Siapa ada FAQ tentang GreenAard dijemput datang.


Aku rasa esok aku pegi sini dulu lah.
Nak carik kot-kot ada kerepek tempe ngan kerepek keladi.


Free gift ni tak banyak.
Yang free-nya bawah tu dalam box. Yang atasnya kena beli okeh.
Saja je aku prepare as a thank you token kepada yang bertuah.
Datang la awal ya.


Ni lagi sekali aku naikkan flyer yang dah dibetulkan (tadi ada typo) :


Harga ni valid kat booth saja ya.







posted by aveo757 @ 4:31 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER