walk on wings, tread in air: Insaf aku beli krim SKII <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Insaf aku beli krim SKII
2015-11-17

Sabtu lepas konsert Rayyan - Little Ihtifal 2015.

Excited betul Rayyan kali ni.
Dah faham agaknya.
Tahun lepas huru-hara aku tengok dia kat atas pentas. Cam blur-blur je. Padahal jadi lebah je. Takde dialog pun blur.
Tahun ni agaknya dah semakin faham, pukul 10am dah suruh kitorang bersiap.
Lepas tu, kitorang singgah pi beli roti pun dah nak nangis. Dia ingat kitorang taknak bawak dia pi konsert.
Hoii, sabor la kot ye pun.
Konsert kau dah la start 3,30pm. nak bagi perabis tu mau kebulur mak kau dalam dewan tu.

Registration kul 1pm tapi sebab time tu Zohor, jadi kitorang wat lek wat pis, gi Masjid Besi dulu.
Dah alang-alang kat sana kan.
Dapat lah pulak jemaah sekali ngan imam, rezeki betul rasanya.
Lepas Zohor, masuk dewan tengok ramai lagi belum daftar. Selamatttt aku.

Tak banyak gamba konsert Rayyan kitorang ambik.
Sebab role dia pun tak besar mana kan. Hahaha.
Aku memang dah habis zaman seronok bergamba. Jangan suruh aku ambik-ambik gamba dah sekarang. Memang tak la. Malas gila.
En Wan yang rajin ambik gamba now.
Jadi, aku serahkan pada dia je.
Tapi sebab kedudukan stage ngan front seat tu quite jauh, ditambah pulak dengan mak bapak bertumpu kat depan nak ambik gamba anak masing-masing, jadi En Wan segan nak berebut.
Lagipun kau pakai kamera henfon je. Mak bapak orang lain DSLR bagai, so takyah ke depan sangat lah ya.



Tahun ni Rayyan terlibat dalam teater show.
Kisah Bahtera Nabi Nuh.
Patut la dia kena beli jubah hitam. Jadi penyangak rupanya.
Sian anak aku, hensem-hensem buleh jadi penyangak.
Tapi takpelah, penyangak zaman sekarang memang semua hensem-hensem apa.
Ce tengok Faizal Hussien jadi penyangak dalam Bunohan, aku konfius nak sokong hero or nak sokong penyangak.
Aku tunggu je Beto jadi penyangak. Konfem dengan tak berbelah baginya aku tetap sokong dia.

Tapi Rayyan takde dialog.
Takyah dialog lah dik, kau cakap pun tak berapa lepas, kang kalau dibagi dialog ntah hape-hape yang kau sebut nanti kat atas tu, terus pendialog seterusnya mati kutu.

Senang je keje Rayyan kat atas tu.
Keluar-keluar dari belakang pentas beramai-ramai baling batu (kertas yang digumpal) ke arah orang Islam yang tengah solat (jubah putih).
Ada yang siap bawak pedang bagai nak bergaduh.
Last-last ribut turun.
Orang Islam yang follow Nabi semua selamat sebab naik bahtera.
Yang geng gagak hitam ni semua mati tenggelam dek banjir.


Sorang geng gagak hitam dikenalpasti mati tertonggeng.
Aku tak paham apesal kau sorang nak kena menonggeng, walhal orang lain semua elok je mati terlentang. Dah la kau sorang je 'mati' arah bertentangan.
Memang kau ni always nak outstanding je, dik.


Kat ground floor ada bukak booth untuk budak-budak.
Biasa la, barang-barang mainan.
Sukalah Rayyan dapat mengepaw dengan riangnya.
Padahal kat rumah 10 kali ganda lebih bagus dari tu pun dia ada, tapi jangankan tidak, nak mencukai.
Terpaksa gak aku beli. Seb baik RM15 je.
Seperti yang dijangka, kereta aku belum keluar lagi dari Putrajaya, mainan dah bersepai kat dalam.


Suka nau pose senget-senget macam ni. Siap pegang roti.
Gambar kelas dia pun macam ni gak.
Orang lain elok tegak, dia sorang je teleng.
Mudah-mudahan jadi trendsetter, dik.


Ada juga reader aku kat sini.
Rupanya anak dia sekelas ngan Rayyan tapi sebab masing-masing pun tak duduk di kawasan yang sama, pulak tu aku jarang participate dalam program Genius Aulad, so aku tak berapa kenal parents.
Sesekali ada konsert macam ni baru dapat kenal-kenal.



Ok, ni aku nak cerita pasal SKII.
Sabtu malam lepas, aku gi Parkson, memang ke sana nak beli SKII pun.
Selama ni aku pakai Clinique untuk muka.
Kebetulan cream memang dah habis. Last month aku dapat free sample SKII product, dalam tu ada mask (belum pakai), Pitera (belum pakai) and face cream.

Not bad.
Patutla orang kata SKII bagus.
Memang serasi cream muka tu ngan aku.
Walapun muka aku macam Keliwon kalau tak pakai mekap, tapi aku perasan kulit muka aku dah kurang pigmentation. Hari yang aku gi konsert Rayyan tu aku tak pakai secalit apa pun kat muka termasuk cream, mahupun bedak. Mekap lagi la tak pakai sebab tu muka aku cam hantu.

Sebenarnya aku terlupa nak bawak mekap.
Kan registration Rayyan tengahari, so masa keluar rumah tu aku cakap aku taknak pakai mekap sebab nanti nak solat Zohor malas nak cuci-cuci mekap segala.
Lepa Zohor baru apply mekap. Last-last terlupa lansung bawak mekap.
Tu yang muka aku macam keliwon pi konsert tu.
Tapi eventho tak pakai secalit apa pun, aku rasa kulit aku ok.
At least ok lah dari dulu.

So malam tu aku cakap kat En Wan aku nak pakai SKII.
Aku gi kaunter bagitau dia apa yang aku nak.
Nama cream aku pakai tu Cellumination Deep Surge.
Aku pun cakap oklah aku ambik ni sebab dah penah try.
Melenggang je aku pi kaunter nak bayar.
Sekali tet tet tet tet tet hah kauuuu, RM555!!
Cihivaiiiii.
Gila bapak cream seconet RM555 harga dia????
Tercekik air liur aku kejap.
Seb baik ada duit oii, kalau tak very the malu.

Lepas bayar tu aku berlari pi kat En Wan "Bang, bang...gila mahal krim dia bang. RM555!!!"

Terstop kejap laki aku.

"RM555??? Awak tak tanya ke tadi harga dia?"

"Tak. Main ambik je"

Binawe punya SKII.
Apsal mahal sangat??
Takpelah, aku berjanji akan guna hingga ke titisan krim yang terakhir.
Kalau tak floless gak, tak tau lah.



Ahad aku ada a few appointments, termasuklah ini. Sessi bersembang dengan blog reader.
Blog reader ni special sikit.
Sebab dia 'kenal' aku dari menjak dia blaja kat UMT lagi.
Dia cakap selalu nampak aku kat area lab di sana. Masa tu dia buat Masters.
Dari zaman aku pakai skirt pendek atas lutut lagi dia 'kenal'.
Aku pun tak tau camne dia akhirnya boleh jumpa blog ni.
And now he's working in KL and we have project together.



Yes, bergambar kat parking adalah salah satu gambar wajib.

Ni kat IKEA.
Lepas melepak sebelum tu, aku ngan En Wan terus pi IKEA nak cari perabot ofis baru.



Sekali tengok IKEA cafe tak ramai orang.
Orang tu ada, tapi tak susah nak cari seat, memang ada.
Lantas melabuhkan punggung dan menikmati meatball. Padahal baru tadi aku mentekedarah, ni dah makan lagi.

Dah tak banyak sangat pilihan barang kat IKEA ni aku tengok.
Seksyen ofis sekangkang kera nau.
Agaknya semua bertumpu kat IKEA baru nanti.
Tapi sebab jauh nau, memang tak la aku nak pegi.

Tapi sebenarnya kan, meatball dia bukan sedap nau.
Sedap lagi meatball Little White Cafe (spagetti meatball).








posted by aveo757 @ 10:39 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER