walk on wings, tread in air: Yev Vazhi Thani Vazhi *zas zas zassssssssss* <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Yev Vazhi Thani Vazhi *zas zas zassssssssss*
2015-10-28


Penuh wall aku dengan news pasal Rajinikanth datang Malaysia.
Semua pakat menge-tag aku.
Konfius kejap aku tengok page sendiri.
Dah macam Page Rajinikanth Die Hard Fans.

Gambar ni rare, sebab tu ramai gila orang share.
Femes kawan Ibal (pilot) ni.
Tu la saper suruh hantar gambar ni kat Ibal.
Pastu Ibal share kat whatsapp, terus aku viralkan.

Yang ber-hi-hi dengan pilot ni, mohon lupakan saja niat murni itu ya.
Ni bapak orang ni. Hahaha.
Ni best fren Ibal dari sekolah ni, bangsa yang tido baring kat rumah Mak Aji.
Kalau tak silap aku, dia ni antara Kapten yang bawak balik jenazah MH17 trip ke-3.

And now aku dah tak senang duduk dah ni.
Boleh la pulak tadi aku dok mikir apa cara aku nak pi carik Rajinikanth ni kat Melaka.
Ni kalau dulu zaman skolah buat perangai menggelitis kat artis-artis memang masak aku dengar suara Mak Aji memetir.

Come to think of it kan, dulu masa zaman skolah, zaman di mana aku hanya mampu berangan nak jumpa artis, dia punya semangat die-hard fans tu tebal gila.
Jenis hati kering sanggup ponteng tusyen semata-mata nak tengok rancangan yang aku tak paham bijik butirnya.
Padahal semalam baru kena belasah ngan hanger, tapi hari ni buat balik perangai memonteng.
Memang jenis hati kering betul lah.
Berhimpit celah ketiak orang dalam bas pun takpe, janji aku dapat sampai rumah sebelum Jade Solid Gold start.
Seminit pun aku taknak miss.
Cerita dah habis dah keluar nama-nama sponsor pun aku tunggu gak depan TV biar sampai betul-betul habis, manalah tau hujung-hujung kang keluar muka Leslie.

Sanggup tak spend duit belanja sebab nak beli kaset yang aku tak paham bijik butirnya.
Sanggup redah kedai cina semata-mata nak beli majalah hiburan cina, padahal gambar Leslie ada lah besor sikit je dari ibu jari kaki bapak aku, tetapppppp beli!
Sanggup tebalkan muka pi kecek member-member yang beli majalah Galaxy mintak tolong guntingkan artikel pasal Leslie.

Kalau ingat-ingat balik, camana la tak asik kena lempang ngan Mak Aji.
Mak Aji gamaknya risau anak dia kena rasuk dek hantu cina.
Padahal anak dia yang hantunya.

Itu dulu.
Time diri tak ada apa-apa.
Tapi dia punya angan-angan tinggi. Masa tu rasa macam taknak pi tempat lain dah kat dunia, nak pi Hong Kong je. Pernah berangan nak blaja kat universiti Hong Kong. Padahal naik kapal terbang takut.

Punyalah minat ngan artis HK sampai sanggup bermatian-matian.
Kena sesah ngan batang paip pun, esok tetap buat balik perangai yang sama.
Yang aku pelik tu mak aku tak penat-penat ke belasah aku?
Eii, kalau aku givap dah.

Tapi now, bila dah ada duit (takde banyak tapi at least kalau nak beli merchandize artis tu lepas lah), asik la ada kekangan masa.
Aku beli collection of Leslie punya movie, punyalah banyak.
Tapi tak tengok-tengok pun.
Kumpul je dulu, janji time nak tengok sok, dah ada. Gitu konsepnya.

Ni si Rajinikanth ni datang, alahai, takat Melaka tu dekat nau!!
Esok pun boleh start enjin kereta, zassssssssssssssssssssss *dan-dan ada sound efek*.
Tapi, esok aku full, Khamis ada visitor, Jumaat-Ahad berkampung kat Jalan Conlay.
Dah bila tahunnya aku nak jumpa Rajinikanth kalau macam ni??

Dah ada kat Melaka dah oiiii.
Bukan Kat Perlis nun.
Bukan kat Kelantan nun.
Kat Melaka jeeeee!!!!!!

*HISTERIA*




Oh by the way, Khamis-Ahad GREENAARD and FLEUR BY MRS HIM akan ada di KRAFTANGAN Jalan Conlay untuk Promosi Hiasan Dalaman & Seni Taman.
Sesape yang ada plan nak mencantikkan rumah dan laman, boleh datang sana. Kot la nak beli kolam ikan ready made ke, nak beli kerusi-kerusi kayu jati ke, not sure if wallpaper punya vendor ada ke tak. Boleh la pi sana tengok-tengok.

Selain dari tu dia bukak 15 booth untuk barangan lain macam booth baju-baju, food, etc.
Booth BOB (Pelikat Pants Afdlin) and Zeta En Rawdah (Che Ta) pun ada sekali.

Those yang nak dapatkan limited gifts untuk GREENAARD silakan datang.
Aku akan ada kat sana, so that boleh bagi explanation apa-apa yang korang nak tentang GreenAard.
Boleh lepak-lepak sembang-sembang.
Kalau rasa-rasa nak usha budak-budak praktikal, silakan datang perkenalkan diri.
And of course ada special gift pembelian istimewa GreenAard.



Siapa pernah beli semi-instant shawl Hannah printed dulu?
Ok ni Hannah Denim semi-instant shawl pulak.
Kain dia dari lycra. Lycra jenis sejuk and shiny, tapi bercorak denim.
This shawl kita launch di booth nanti ya.







posted by aveo757 @ 12:08 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER