walk on wings, tread in air: Kot nak test sape lagi perform, meh la. <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Kot nak test sape lagi perform, meh la.
2015-08-23


Ahad dimulakan dengan hantar Redza ke Masjid Shah Alam untuk attend Kem Motivasi Persediaan UPKK.
Excited aku. Macam hantar masuk anak skolah asrama pulak. Hahahaha.
Jadiklah, buat-buat berangan di hujung minggu.

Entah macamana lepas tu aku tergerak nak beli shawl Naelofar.
Aku penah beli 2 helai tapi tak pakai-pakai pun sampai sekarang.
Dua-dua tu jenis kain jersey yang aku beli untuk model aku pakai nak buat match dengan baju.
Lepas tu terus tersimpan dalam kontena sampai sekarang tak bukak-bukak.
Kelmarin aku nampak iklan dia kat You Tube, so tergerak nak tengok camana rupanya shawl tu.

Boleh tahan gak harga dia.
Ada yang RM89, ada RM73, ada RM63.
Yang dulu jenis kain jersey kosong takde embroidery apa-apa, RM55.

Tak sempat balik rumah, dalam kereta lagi aku dah try sarung, tapi tak reti pakai sangat.
Sampai rumah, aku test yang kaler biru tu lagi aku tak tau nak masukkan kepala aku celah mana sebab dia macam berlapis.
Terus aku lipat balik, masukkan dalam plastik and up gambar kat FB.
Tak sampai 10 minit dah sold, alhamdulillah.

Aku ni bukan tak reti pakai instant shawl lansung, cuma aku tak berapa selesa.
Sebab dia dah siap berlilit, jadi macam rimas pulak bila melilit tengkuk aku ni.
Takpelah, makcik-makcik tak gojes macam aku ni pakai shawl biasa je la sudey.



Lepas zohor, kitorang gi 'open house' Kak Ngah En Wan di Puchong.
Selamba je Kak Ngah En Wan buat open house raya hari ni.
Raya bila habis? Last week kan? Ada dia kesah? Hahahaha.
Aku cakap kau, orang-orang kat Malaysia ni kesah apa kau nak buat open house di bulan Jamadil Awal sekalipun.
Kau buat je la bulan apa pun  open house tu, namakannya sebagai Open House Raya, konfem orang semua datang pakai baju raya. Series tak tipu.

Tadi pun dah macam raya je yang datang dengan baju kurung merelip, jubah berlace-lace...tinggal orang lelaki je yang tak pakai baju melayu.
Jadi, kalau ada yang terbabas tak sempat buat open house raya tahun ni macam aku, korang boleh buat minggu depan, takde masalah.
The best part buat open house bulan tak raya ni adelah kebarangkalian semua jemputan hadir tu memang tinggi sebab tak clash dengan jemputan tempat lain.
Melainkan umur kau now baya-baya mak aku.
Sebab kalau baya mak aku, aku jamin kau terpaksa attend kenduri kawen every week jadi akan ada clash nak pi jemputan open house.

Eh, tetiba rasa macam nak buat open house pulak.



Sorry takde gamba makanan sebab aku sekarang takde mood nak ambik gamba.
Kebanyakkan gamba memang En Wan yang snap.
Kalau dia tak ambik, maknanya blog aku takde new gamba.



Aku syak dia suka kot simpan gamba aku dalam henfon dia sebab tu dia suka ambik gamba.
Jadi sesekali biar muka aku macam ni dia simpan.




4.30pm ambik Redza dari masjid.
Baru beberapa jam anak aku gi kem motivasi aku dah risau.
Benda pertama yang aku tanya bila dia masuk kereta "Tadi makan apa?"
Sebab Redza ni payah sikit bab makan nasik putih.
Dia rela makan nasik putih kosong macam tu je kalau lauk tak berkenan dek tekak dia.
Bulan puasa hari tu ada sehari tu aku dah tak tau nak masak apa, so aku masak je la lauk singgang, goreng ayam and sayur.
Itu pun dia tak makan.
Tahan dia bukak puasa dengan makan nasik putih je.

Betul pun sangkaan aku.
Tadi dia makan nasik putih je sebab lauk ayam masak kicap dia tak makan.
Redza ni kalau nak suruh dia makan nasi mesti nasi like nasi tomato, nasi beriani, nasi ayam, nasi goreng....apa-apa je la asal bukan nasik putih.
Dia leh hadap nasik goreng kampung every day.
Sekali hadap sampai 3 pinggan pun jalan.

On the way balik En Wan tanya "Nak cendol?"

Hoih, ada ke tanya-tanya. Mestilah nakkkkkkkkkkk. Gila taknak cendol??
Aku ni kalau bab cendol payah sikit nak tolak.
Walaupun ko saiko aku dengan cerita mamak cendol menggodak mesin ais sampai peluh ketiak menitik jatuh dalam mangkuk pun aku leh wat dekkkkk je. Tak payah saiko aku dengan cerita macam tu ya, tak jalan de. Lagi laju aku hirup cendol tu lagi ada.



See the cendol???
Ni aku blom kacau gula dia lagi ni.

En Wan kata kadang-kadang dia lepak makan cendol kat tempat dia bawak aku ni - Seksyen 24.
Cendol brader ni memang boleh tahan sedap.
Lagi sedap dari cendol mamak van Putra Heights.
Cendol banyak, gula secukupnya, kacang merah pun just nice banyaknya. Cuma kalau letak jagung sikit mesti lagi best.

Pastu brader ni ada jual laksa utara gak.
Kuah dia pekat.
Takde la boleh celen Laksa Kak Su, tapi kat Shah Alam ni payah nak carik laksa utara yang sedap. Selalunya kuah cair-bair. Bening-bening je.
Tapi kuah brader ni memang pekat.
Boleh repeat ni.



Aku excited nak cerita pasal ni.
Ni lutut Rayyan.
Rayyan ni ada eczema, tapi tak heavy.
Selama ni dia minum Ephyra. Tak hari-hari tapi ada la seminggu dalam 3 kali.
Bulan puasa yang lepas dia stop minum sebab takde geng minum sama.
Dia tak nampak aku minum Ephyra waktu siang, jadi dia pun tak teringat nak mintak.

Dah nak raya kitorang perasan lutut ngan siku dia macam ada kurap.
Mak mertua aku dah risau ni menjangkit kurap ngan sape.
Tapi bila aku tengok, aku tau itu eczema sebab adik aku Ima pun ada eczema. Eczema si Ima ni jenis yang tangkap kat sendi like lutut, siku and buku lali.

En Wan tak caya anak dia ada eczema, dia kata kulit kering. Sio dia belikan losyen.
Memang takde la nak baik kau sapu lotion satu kontena pun.
Balik Tganu yang baru ni, kebetulan anak sedara En Wan yang dokter tu pun ada sekali.
Dia check dia konfem yang ni eczema, tapi dia takde ubat kat tangan.
Dia cakap next month balik Tganu dia akan bawak balik cream eczema.

Balik dari Tganu tu aku teringatkan yang Rayyan dah lama tak ambik Ephyra, so aku cakap takpelah biar dia minum Ephyra dulu sementara nak tunggu ubat anak sedara En Wan tu.

Tak lama.
2 minggu je dah baik dah.
See lutut dia?
Aku silap tak ambik gamba before. Kalau tak mesti boom testimoni aku.
Dulu, lutut dia tu meneglupas kulit jadi warna pink besar duit 50 sen dua-dua belah lutut.
Now dah ok.
Aku yang mandikan dia hari-hari pun tak terperasankan lutut dia ni.
Rayyan sendiri yang berlari naik atas cakap "Ma! Ma! Tengok kaki adik!"
Agaknya dia belek-belek kaki time main and terperasankan lutut dia dah ok.

Before ni memang ada testimoni (boleh baca testimoni Ephyra kat www.fleurbymrshim.com) dari reader yang kata anak dia pun eczema tapi dah habis 5 kotak Ephyra baru nampak perubahan.
Aku terima kasih sangat kat pengguna-pengguna Ephyra yang bersabar dalam menggunakan Ephyra sebab respon badan berbeza dari satu badan ke satu badan yang lain. Takkan sama.
Kalau Rayyan respond dalam masa 2 weeks, jangan pulak ada yang expect eczema akan baik dalam masa 2 minggu gak.

Kalau korang ingat iklan Olay, dia cakap "...kajian ke atas 200 orang pengguna menunjukkan sebahagian besar....", itu nak bagitau yang kebanyakkan pengguna Olay memberi respond positif.
Bila dia kata SEBAHAGIAN BESAR, maksudnya ada juga sebahagian yang kecil.
Jadi kalau kata kebanyakkan pengguna Ephyra mendapat tindakbalas positif ke atas kulit seawal 7 hari, itu tak bermaksud semua yang guna Ephyra mesti dapat kulit licin dalam masa 7 hari.
Mungkin korang adelah sebahagian kecil, sape tau.

Atas sebab tu jugak aku tak promote trial pack Ephyra.
Kalau orang tanya "Kak Di tak jual trial pack Ephyra ke?", ok baru aku jawab ye ada jual.
Tapi nak promote kat blog beria-ia memang tak.
Bukan sebab tak berbaloi untuk aku jual, tapi adekah berbaloi untuk korang beli trial pack?

Trial pack Ephyra tu cuma ada 10 sachet.
Untuk penggunaan 10 hari.
Tu pun kalau ko makan sekali sehari.
Macam aku makan sehari 2 kali.
Maksudnya 10 sachet tu cukup untuk 5 hari je.
Disebabkan tak semua orang akan beri respond dalam masa 5-10 hari, maka ada rugi sikit kat situ beli trial pack. Melainkan aku nak bagi free.
Sebab tu kadang-kadang aku buat keje gila bagi free sampai 10-20 sachet.
Aku nak bagi korang puas pakai.
Insyallah mungkin percentage yang dapat respond positif tu akan meningkat kalau penggunaanya berlanjutan hingga ke 40 hari (kalau aku bagi extra 10 sachet).

Ephyra ni tak murah.
Bukan semua orang willing to spend RM197 untuk sebulan.
Hari aku aku buat promo RUNTUH 4.0, kemain ramai nama-nama baru dalam database aku.
Semuanya cakap first time user.
Alhamdullillah, promo August aku bagi free 10 sachet, pengguna yang sama beli time RUNTUH 4.0 repeat order. Ada yang bagi nampak kesan psoitif cuma belum major lagi macam orang lain.
Takpe, time promo macam tu, grab!
I want to help you because this is a very good product.
And doakan rezeki aku bertambah so that aku boleh buat RUNTUH 5.0 pulak.

Now, ada alternatif untuk korang yang merasakan RM197 tu terlalu mahal.

Ephyra ada new product nama dia INTEEMOR.



Aku naikkan pasal INTEEMOR ni lambat sikit sebab aku taknak kalut sangat dengan promo August Ephyra and weight loss pill.
Ni pun sebab ada readet tanya aku tak jual ke.

Jual.
Apa-apa under Ephyra setakat ni aku jual, cuma aku ada preference aku sendiri.
Macam skin bar Ephyra aku tak pakai, tapi Mak Aji, mak mertua and Rayyan pakai so aku tau ia bagus.
Ephyra memang aku balun dari dulu sampai sekarang, jadi apa yang aku makan and aku rasa sendiri, of cos itu yang aku cerita lebih dari yang lain.

INTEEMOR ni aku try April lepas.
2 botol, tapi tak habis.



Ni bukti kenapa aku tak abis telan INTEEMOR.

Jangan risau.
Aku ni memang ada sikit payah makan ubat air.
Pil pun kena tolak ngan air manis baru jalan.

Inteemor ni dirumus untuk keintiman, ala-ala jamu sari rapat gitu lah.
Tapi 80% kesan dia adalah sama dengan Ephyra.
Ini based on teori, berdasarkan ingerdients dia (bukan berdasarkan pengalaman aku sebab aku tak habis pun minum Inteemor ni).

Dari segi teori ingredient, Inteemor boleh :

1. Hilangkan keputihan (Ephyra collagen also can).

2. Faraj berbau/gatal (Ephyra collagen also can).

3. Haid tak teratur (Ephyra collagen also can).

4. Senggugut (Ephyra collagen pun boleh).

5. Sakit kepala (Ephyra pun boleh sebab melibatkan pembebasan neurotransmitter yang boleh melegakan sakit kepala).

6. Angin dalam badan (Ephyra pun boleh).

7. Berat badan naik (Ephyra sah-sah boleh sebab ada kolagen yang meningkatkan metabolisme).

8. Payudara kendur (ini lagi Ephyra boleh buat sebab sah-sah kolagen).

9. Tak aktif di ranjang - ini mungkin ada kelebihan pada Inteemor sebab dia ada herba-herba untuk tujuan ini.

Dari segi teori bahan, aku boleh katakan Ephyra collagen pun boleh bagi tindakbalas yang sama macam Inteemor. Cuma Inteemor ni ada kelebihan dari segi ramuan kesihatan wanita like manjakani, kacip fatimah, ginseng yang menyerlah kewanitaan (dada/bontot) dan a few more herbs untuk tujuan keintiman. Dan juga ada habatussauda.

Disebabkan banyak rencah herbs, jadi rasa dia tidaklah sesedap Ephyra, tapi bukan tak boleh telan.
Cuma tekak aku ni memang jenis tak makan saman sikit nak telan.
Personally, Inteemor ni macam ada rasa anggur tapi tak kuat.
Sebenarnya ikut kata founder they already tambah flavour tapi rasa herbs tu lebih menyengat menjadikan rasa anggur tu tak terasa sangat. But at least takde la perit kau nak telan bau herbs tu kan.

Selain dari tu, Inteemor ada kelebihan lain iaitu ia lebih affordable berbanding Ephyra.
So this is just the right time untuk sesiapa yang rasa Ephyra collagen quite mahal, aku suggest try Inteemor.

Harga Inteemor ni cuma RM49 (tak masuk postage) untuk penggunaan 2 minggu.
Kalau sebulan, RM98 (tak masuk postage).

Tapi ada jugak yang tanya kalau semuanya macam Ephyra, kenapa harga Inteemor jauh lebih murah?

Bahan Ephyra kebanyakkannya imported and premium.
Bila aku cakap premium, bukan makna kata Inteemor guna barang cikai. No.
Premium bermaksud melibatkan ekstrak.
Kebanyakkan bahan-bahan dalam Ephyra adelah hasil ekstrak, bukan raw.

Hasil ekstrak kalau dalam bahasa kampungnya adelah bahan aktif/pati.
Contohnya macam kalau kau nak makan nasik, lebih murah kalau kau masak sendiri.
Tapi kalau kau beli kat kedai akan jadi mahal sebab kau tak payah masak, kau order je nasik tu sampai kat depan kau.
Lebih kurang macam tu la beza ekstrak and raw.

So this is your opportunity, kepada yang selesa dengan Ephyra collagen, teruskan.
Melainkan nak test if ada kelainan dari segi performance (hahahahh), silakan.

Aku dah masukkan Inteemor dalam website.
Boleh buat pilihan anda.
Klik link bergambari bawah.
By the way Promo August valid sehingga 31 August. GRAB!




posted by aveo757 @ 11:19 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER