walk on wings, tread in air: Drooling <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Drooling
2015-08-10

Hari ni aku nak bagi semua orang drooling.
Especially orang kat Singapore.
Aku tau kat sana susah nak cari dessert yang diyakini sebab masa aku ada keje kat sana dulu pun, drooling gila tengok kek and pastry kat hotel tapi mampu telan airliur je lah sebab dia tak cakap pun halal ke tak.

Now, dah ada dessert yang diyakini halal.
Cousin aku sendiri yang buat, Sabrina Yeow.
Nape ada Yeow? Sebab uncle aku chinese.

Dia dulu chef pastry kat Grand Hyatt Sidney, lama dia keje kat sana.
After so many years, dia decided untuk balik Singapore and bukak cake and pastry house sendiri.
Selalunya kek-kek yang pelik-pelik and style and sedap gila ni kat hotel je ada jual.
Tapi now, korang boleh dapatkan kat kedai kek dia.


Ni time we both sekolah rendah, kat Changi Airport.
Berdasarkan spec mata, rasanya ni tahun 1989, time aku darjah 6, agaknya.


Ni konfem time 1991, time aku Form 2 sebab aku kenal sangat spek mata aku tu.


Baju Playboy lagik makcik aku pakai.
Makcik aku ni adik Mak Aji, rupa lebih kurang sepesen je kan?
Yang sebelah tu, ayah Sabrina.


Sabrina not only selling cakes, tapi dia bukak class jugak.
So sesape yang nak blaja buat dessert best-best, boleh contact Sabrina. Nanti aku kasik address.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ok, siap sedia tisu bawah mulut, kang men jejes air liur kat keyboard aku tak bertanggungjawab.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Cempedak and Rocky Road cuppies


Gateau Jivara Chocolate Galore with Assorted French Macaroons



Ni deko kedai dia, boleh tido baring aku rasa masuk dalam ni.
Dia buat interior islamik.
Sesuai dengan konsep halal.


Exotic Mango Breton


Chocolate Banane Crumble Cupcake


Orange & raisin teardrop cupcakes


Mini Swiss tarts


Mixed Fruit Pineapple Tart


Gateau Chocolate Citron with Lemon Macaroon


Gateau Strawberry & Watermelon
Ini dia punya signature cake.


Rainbow Blueberry & Matcha Adzuki Swiss Rolls


Toasted Coconut Milo Cupcakes


Orange & Raisin teardrop, Red Velvet Cookie, Crunchy Brownie and Pecan & Praline cupcakes


Matcha Swiss Rolls with handmade Jupe Chocolate Truffles


Matcha & Chestnut Mont Blanc


Apple and Golden Raisin Crumble Tarts


Gateau Fraise de Bois (Wild Strawberries)


Lemon Macaroons


Dessert buffet masa opening kedai hari tu kalau tak salah aku.


Gateau Strawberry Royale


Gateau Chocolate Crunchy Feuilletine


Gateau Glacé chestnut & Green Tea


Colourful Rainbow Cheesecake


Fresh Mango Tropical


Gateau Apple and Cherry Cheesecake


Kalau sesape nak pegi, boleh ke sini :

GOING BASIC CAKES AND FRENCH PASTRIES
263 Tanjong Katong Road, #01-01
Tel : 98344785 / 96454147
Contact Person : Sabrina.





posted by aveo757 @ 12:35 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER