walk on wings, tread in air: Nak makan lobster meh la datang Putra Heights <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Nak makan lobster meh la datang Putra Heights
2015-04-23




Status aku semalam buatkan aku realized, ramai rupanya readers and followers blog ni yang bengong-bengong. *geleng-geleng kepala*
Kawan-kawan aku tu memang sah la aku paham sangat kebengongannya.
Agak-agak sesape yang nak mencari jodoh tu, boleh la start PM nama-nama di atas. Nak-nak lagi yang mengaku single, sedang mencari, ingin bercinta semula, dan sewaktu dengannya...silakan. Sila kenal. Jangan malu-malu. Line clear ni aku bagi.

It's good dikelilingi oleh orang yang fun fun macam ni.
Yang lelaki tu semua laki orang aku tau. Berdoa la bini masing-masing tak baca entry aku ni.
Kalau tak, menjawab la kau balik rumah kang.

Ada beberapa email juga datang dari student and lecturers yang berminat nak jadi part time sales / agen aku di universiti. Hmm..bagus ni. Takyah aku kerap-kerap outstation kan?
Tak sangka pulak ada yang berminat.
Aku belum reply lagi email mereka yang berminat ni sebab semalam and hari ni aku busy meeting pasal pill smurf aku tu.
Nak jadi part time sales / agen boleh, asalkan jangan sampai study terganggu.
Aku bukan apa, aku risau je kot ada yang naik syok pegang duit, sekali blaja halfway. Memang aku ketuk sekor-sekor kang.
Part time is part time, study kena abiskan.
*dah macam bunyik makcik-makcik sangat ni*

Semalam balik keje quite lambat, campur penat campur malas sikit, aku ajak En Wan makan kat luar je. Tapi En Wan ajak makan kat area Putra Heights je takleh pi jauh-jauh sebab dia nak tengok bola. Kitorang makan kat Moon's Kitchen.
Lam adah lalu-lalang depan ni tapi tak teringat nak singgah pun.
Ramai jugak makan kat dalam ni.
No wonder la ramai, Moon's Kitchen ni offers variety of western food.
Kalau macam Mr Food tu selection dia tak banyak sangat, tapi semua sedap-sedap.
Macam Moon's Kitchen ni selection dia banyakkkkk sangat.



Ai pakai shawl baru.
Shawl Instant Hannah pattern belang-belang you ollsss.

Ada yang email aku tanya if awning shawl ni lembut or keras.
Shawl ni takde awning sayang.
Inner hitam tu korang takkan dapat kalau beli instant shawl ni, inner tu aku punya. Aku memang nak pakai inner, tak suka pakai shawl tanpa inner.
And lagi satu, rasanya aku dah tulis semalam, yang shawl ni style Neelofa, kena lilit sendiri.
Cuma takyah pakai brooch bawah dagu sebab shawl ni main sarung je kat muka.



Best tak bestnya Moon's Kitchen ni, hah, kau nampak ni apa?
Siap ada lobster tu!
Punyalah merata aku carik tempat nak makan lobster, rupanya kat area rumah je ada.
Tapi semalam tinggal yang 1kg punya je.
Yang lain semua habis.
1kg banyak sangat la aku nak balun sorang.
Takpe, next time aku booking lobster.


Ni side order.
Aku nak rasa mashed potato dia boleh celen Mr Food tak.
Boleh tahan, takde la lousy punya mashed potato macam KFC tu.
Tapi personally, aku suka Mr Food punya mashed potato lagi.
Tapi Moon's not bad. Bukan teruk pun, sedap.
Cuma aku prefer Mr Food.


Ni aku punya.
Sizzling lamb.
Sedap, tapi black pepper dia macam ada hawa-hawa manis pulak.
Boleh makan, boleh tahan.
Tapi aki suka Mr Food punya Lamb sebab ada mashed potato and salad.


Ni En Wan punya steak.
Sos yang sama, rasa-rasa manis sikit.
Daging agak liat sebab En Wan kata tebal sangat.
Sepatutnya tak jadi macam tu sebab steak TGI pun tebal jugak tapi tak liat.
Maybe kebetulan kot masak semalam tak berapa nak jadi.
Next time biar aku pulak try order meal ni kita tengok masih liat or not.


Ni, dah ada dalam plan.
Semalam sebab first time datang, so terasa nak makan lamb dulu.
Next time aku nak try samada lobster atau wagyu.
Terasa-rasa kesedapan wagyu first time makan kat JB dulu. Hotel apa ntah aku duduk dulu ada wagyu kat Japanese Restaurant dia. Memang sedap gila.
Daging ada la kot dalam 8 keping je (size macam potong masak kicap), tapi harga RM100+.
Ni kat Moon's Kitchen pun macam lebih kurang je banyak tu wagyu dia.
Tapi takpe, kita rasa dulu pastu kita review.


Redza macam biasa la, asal makanan western je tak lari mana, balik-balik Fish & Chips.
Tapi portion dia untuk meal ni sangat besar. Tapi Redza habis sebab ikan dia sedap.



Ok, promo free 10 sachet ada lagi 7 hari.

Customer Ephyra yang dapat email "ROUND 2 : Special Invitation" DAN telahpun buat purchase bulan ni, kalau belum terima Discount Number, sila bersabar ya. Akan dihantar batch by batch.




posted by aveo757 @ 5:04 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER