walk on wings, tread in air: Pipi mak saya seperti... <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Pipi mak saya seperti...
2015-03-29


Wajah Sabtu lepas.
Gembira sebab nak gi makan nasik lemak Pak Abu.

Weekend kali ni sana sini penuh orang bershopping. Sampaikan Giant pun bersusun orang kat kaunter. Habis masa kat beratur je padahal aku nak bayar tak sampai RM200.
Penangan GST lah konon.
Padahal bulan depan dah tentu-tentu kena shopping lagi. Tapi takpelah, at least jimat la RM50-60 kan.

Macam biasa, asal weekend je bontot kitorang panas, takleh duduk rumah.
Kebetulan Sabtu lepas aku sangat in the mood untuk bershopping buku.
Rasa macam koleksi bahan bacaan kat rak aku ni makin menyusut jadi kena tambah supaya aku tak terbangang-bangang dalam rumah sendiri tak tau nak baca apa.

Tapi bila dah masuk mall, nak beli buku je lah konon, terus beli baju-baju Redza and Rayyan.
Beria aku ngan En Wan beli baju anak macamkan esok nak raya.
Lalu kat area baju ni terpandangkan Xixili.
Tetiba teringin nak beli new lingerie.

Dah la masa aku masuk butik Xixili tu salesgirl tu buat dek je.
Lepas belek-belek aku cakap kat dia "E75. Ada new arrival?"

Boleh dia tanya aku balik "You pakai Xixili ke?"

Aku pulak blur apesal kau tanya?
Muka gila kerek minah tu.
Tau la muka aku berselipat time ni, takyah la nak double standard.

Tu satu.
Lagi satu bila aku nak beli panties.
Aku kata aku pakai M, mati-mati dia kata aku pakai L.
Macam dia lak lagi tau size bontot aku.
Padahal dah ukur. L besar. Tapi dia insist jugak aku ambik L.
Padahal semua Xixili aku size M.
Oklah takpe. Spender je kot. Aku pun ambik je la L.
Balik rumah test, hah kauuu. Dah macam spender nenek-nenek.
Gila besar. Boleh tarik sampai ke dada. Tak bernapas terus pusat aku.
Bengkek betul aku ngan Xixili.
Ntah hape yang dia jaki ntah paksa-paksa customer ambik size besar. Seb baik coli pun dia tak suruh aku ambik yang besar. Kang orang lain pakai coli tutup dada, aku tutup sampai muka.



Masa beli toner, sales Clinique ni biasa la promote aku pakai krim tu krim ni. Dia pegang-pegang pipi aku nak check apa ntah. Aku tadahkan aje.
Pastu si Rayyan pun sibuk nak pegang pipi aku jugak. Biasa la kan, dia kan kepoh.

Orang tu pegang-pegang pipi aku tak cakap apa pun.
Si Rayyan pegang pipi aku siap tonyoh-tonyoh pastu cakap "Eiiii... pipi mama ni macam tetek aje".
Elok je depan tu mamat jaga kaunter.
Motif nak cakap pipi mak kau tembun ke apa ni.

Kesian mamat tu sampai tersasul-sasul punch sebab nak mengelakkan dari pandang pipi aku. Kah Kah Kah.



Dah tak tau nak masuk mana, maka masuk Mango.
Sebenarnya aku tak paham apesal ramai suka beli baju kat sini.
Baju sini biasa je kot.
Kain dia pun nipis je. Kalau menggeliat lebih sikit mesti tetas baju kau.
Bukan maksudnya baju-baju sini tak cantik.
Cuma cara orang bercerita tu macamkan baju-baju kat dalam ni kelas nau.
Aku ada masalah sikit nak cari baju kat dalam ni sebab kebanyakan material dia dari kain kejung. Panas lak tu.
Kalau satin silk pulak jenis yang nipis je. Kalau terkangkang sikit mesti tersiat.
Tapi aku rembat gak la dalam 4 helai sebab dah alang-alang masuk and nampak ada 4 helai yang boleh dipakai.

Dulu aku suka pakai blouse kain chiffon.
Especially kalau VOIR memang suka sangat guna chiffon. Dulu takde hal. Sebab tak pakai tudung. Memang suka sangatlah aku pakai baju see thru ni.
Tapi bila dah bertutup ni everytime nak pakai blouse chiffon, kena pakai inner.
Kau kalau duduk UK takpe la jugak nak pakai berlapis-lapis ni kan.
Ni kat Malaysia dengan suhu dah cecah 38C, ni pakai inner berlapis-lapis memang lecak ketiak oi.

Jadi now aku dalam misi beli baju-baju baru yang tak jarang dan tak panas and tak kejung.
Korang kalau tau kat mana nak beli baju macam ni selain Mango and Dorothy Perkins, let me know ya.



Dan tiba-tiba terasa nak makan TGI.
Tapi bila masuk TGI, tengok menu, terus rasa menyesal tak tau nak order apa.
TGI ni takde menu baru ke apa eh?
Series aku tak tau nak makan apa dah bila masuk sini.
Agaknya sebab aku lapar nasik kot.

Dulu kan masa mula-mula blaja masuk TGI aku rasa TGI ni macam eksklusif gila tempat untuk makan dengan bertenang-tenang sambil pandang-memandang mata ke mata. Gitu.
Now jangan kata nak merenung mata laki, aku dapat habiskan setengah pinggan pun dah besar rahmat.
Bawak Rayyan makan kat restoran memang agak ya ampun sikit.
Dia tak berpencak. Tapi banyak mulut.
Time aku duduk baca buku tu takde pulak dia nak bersembang. Elok je aku nak menyuap time tu la dia nak tanya macam-macam.
Rasa nak nangis sebab rasa tercekik sambil mengunyah sambil nak jawab soalan.
Hari tu agaknya dia dah boring tanya soalan macam-macam aku malas nak layan, dia tukar teknik pulak.
Tetiba je dia menyanyi sekuat-kuat hati "..sakitnya tu di sini dalamnya ati ku. Sakitnya tu di sini dalamnya atiku..". Pastu sambung lagu tema Asam Pedas Untuk Dia. Lagu tu pun dia balun nyanyi. Gila tak paham aku.

Orang kiri kanan dah terjenguk-jenguk gerangan sapekah yang bersuara halus dan nyaring.
Orangnya tak nampak. Suara je dengar.


Terus kena marah ngan En Wan.
Tapi muka dia pandang bapak dia tu macam nak tanya "Apesal?"



Aku punya.


En Wan punya. Tak sedap.



posted by aveo757 @ 11:38 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER